Minne mennä

Katutanssin ilo ja yhteisöllisyys sai supersuorittajan höllentämään ruuvia – Lilli Huttulalle tanssi on elämästä nauttimista

–Haluan nauttia elämästä joka päivä. Se tarkoittaa sitä, että saan tanssia joka päivä, Lilli Huttula sanoo.

Leena Koivisto

Katutanssin vaativilta ja välillä silkan uskaliailta näyttävät liikkeet eivät ensimmäiseksi tuo mieleen rentoutumista, mutta sitä tanssi on merkinnyt Lilli Huttulalle, yhdelle Suomen mestaritason osaajista ja Vantaan katutanssiyhdistyksen (VKTY) perustajista.

– Tanssin vapaus ja luovuus, se että jokainen saa ilmaista tanssiessa itseään, on vaikuttanut minuun tosi positiivisesti. Olin nuorempana ihan supersuorittaja ja aika takakireä, hän myöntää.

– Olen kait edelleen tunnollinen ja tarkka, mutta valtavan paljon rennompi. Koskaan en varmaan muutu niin, että tykkäisin tehdä virheitä, mutta olen niitä kohtaan paljon sallivampi ja pidän niitä oppimismielessä jopa kiinnostavina.

 

Junioritasolla muodostelmaluistelun MM-kisoista kaksi kertaa hopean kera palannut ja koulussakin vain kympit kelpuuttanut Huttula sanoo tuolloin kuitenkin nauttineensa tekemisestään.

– Pidän edelleen kokemusta huippu-urheilusta ja sen ammattimaisesti organisoidusta, tehokkaasta treenaamisesta arvokkaana. Osaamista valmennuksen kokonaisvaltaisuudesta voisi ehkä tähän katutanssinkin maailmaan tuoda lisää, kun kuitenkin yhdistyksenä valmennamme oppilaita myös SM-tason kilpailuihin, VKTY:n toiminnanjohtaja tuumii.

 

Katutanssin suosio ja osaaminen ovat Suomessa kasvaneet yhtä jalkaa kaiken muun New Yorkin Bronxista alun perin maailmalle laajenneen hiphop -kulttuurin kanssa.

– Sekä oma henkilökohtainen että yhdistyksen tietoinen tavoite on, että katutanssin ydinolemus pysyy toiminnassamme mukana, Huttula linjaa.

– Katutanssiskene on lämminhenkinen, ja yhteisöllisyys on koko skeneä hyvin kuvaava sana. Siihen sisältyvät myös hauskanpito ja itseilmaisu.

Katutanssi on sekä liikuntaa että taiteen muoto.

– Se rakentaa yksilön identiteettiä, sosiaalisia vahvuuksia ja vuorovaikutusta. Se on voimaannuttavaa ja siitä hiphopissa nimenomaan on kyse.

 

VKTY:stä on viiden olemassaolovuotensa aikana kasvanut katutanssikentälle vakiintunut, tunnettu ja menestyvä seura, jonka harrastajamäärä oli viime vuonna noin 550.

Vernissassa järjestetään lauantaina suuri katutanssitapahtuma.

– Yhdistyksemme ei kuulu järjestäjiin, mutta jäseniämme varmastikin on tanssilattialla mukana, itse Frankfurtiin viikonvaihteeksi lähtevä Huttula uskoo.

– Vernissaan voi odottaa kovia pöhinöitä. Siellä on hyvät tuomarit ja kansainvälisesti menestyneitä kutsuvieraita.

Tapahtuma

Suomalaista ja kansainvälistä katutanssia nähdään Kulttuuritehdas Vernissassa (Tikkurilantie 36) la 7.9. klo 14–22.30. Koko perheen tilaisuus on maksuton.

Luvassa on maailmanluokan tanssibattleja, sillä mukana on tunnettuja dj:itä, tuomareita ja tanssijoita Suomesta, Venäjältä, Ruotsista, Ukrainasta ja Ranskasta asti.

Lisäksi tanssilattia on avoin kaikille, ikään ja tanssitaustaan katsomatta. Tapahtuman järjestää Street Art Dance Essentials eli Sade ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Katutanssi vei Emmi Tähtisen, 11, mukanaan 19.5.2018 08.40
Rascalz tuo hiphopia tanssigaalaan 13.4.2016 18.40
Katutanssiäitien kultaputki lähti vitsistä27.5.2015 08.00
Katutanssijat, tulta tennareihin!11.5.2014 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu