Minne mennä

"Hakunilassa ystävään voi oikeasti luottaa" – Juurillaan edelleen viihtyvä Kube tarjoilee Hakunila-päivässä vastajulkaistua musiikkiaan

Hakunila-päivässä on sormensa pelissä oman kylän miehillä, Hakunila-seuran Taisto Mäntysellä ja räppäri Kubella.

Leena Koivisto

Hakunila rules! Ainakin, jos räppäri Kubeen, eli Jussi Hauta-ahoon, ja 46 vuotta Hakunilan ytimessä asuneeseen Taisto Mäntyseen on luottamista.

Ja miksei olisi. Mäntynen on paitsi pitkäaikainen asukas myös Hakunila-Seuran puheenjohtaja lähes 30 vuoden ajalta. Hakunilassa syntynyt Hauta-aho puolestaan löysi siemenet Kubeksi kasvuun nuorisotalolta, jonne muutaman kaverin porukka sai kaupungilta avaimet käteen ja vähän laitteistoakin musiikintekoa varten.

Kummallakin on Hakunilassa laaja piiri ystäviä, tuttuja ja tutun tuttuja.

 

Parin vuoden pyrähdys helsinkiläisenä ei vienyt Hakunilaa Hauta-ahon mielestä. Mies palasi juurilleen ja asuu nyt perheensä kanssa muutaman minuutin automatkan päässä Hakunilan keskustasta.

Sidosta on lujittanut muusikon viime vuosien tiivis kiertely ympäri Suomea.

– Hakunilassa ollut aina erikoislaatuista se, että lähes kaikki täällä tuntuvat vähän tietävän ja tunnistavan toisensa. Väki ei vaihdu niin tiuhaan kuin monessa muussa lähiössä, mikä johtuu ehkä siitäkin, että tänne ei kulje juna eikä metro, Hauta-aho sanoo.

Hän on asukkaana kohdannut paljon ihmisiä, joilla kokee moraalin ja arvojen olevan kohdillaan.

– Täällä on senkaltaista kunnioitusta muita kohtaan, jota en ole muualla samassa määrin nähnyt. Ja ystävään pystyy oikeasti luottamaan.

Mäntynen komppaa:

– Hienoa täällä on juuri tuo yhteisöllisyys. Katsomme vähän toistemme perään, että kuinka menee.

 

Liikuntaihmisenä Mäntyselle rakas paikka ja ylpeyden aihe on SM-hiihdoistakin tunnetuksi tullut Hakunilan urheilupuisto, jonka kenttää hän oli aikoinaan vihkimässä käyttöön.

– Urheilupuistossa pyöriessä tulee tavattua liikunnallista porukkaa. Heidän kanssaan tulee hyvin toimeen.

Hauta-aholle vesitorni ympäristöineen nostaa nuoruudesta lämpimiä muistoja kavereiden kanssa hengailuun ja musiikinkuunteluun otollisena alueena. Nuorisotalo saa myös pisteet.

– Nutalla rupesimme tekemään 1998 paikkeilla suomenkielistä räppiä, jonka tekijöitä ei siihen aikaan ollut vielä oikein missään.

 

Viikon kuluttua molemmat eri sukupolven miehet osallistuvat kumpikin tavallaan Hakunila-päivään, Mäntynen jo 24 vuoden kokemuksella tapahtuman järjestelytöistä ja Kube esiintyjänä, joka musiikissaankin kantaa kotiseutuaan mukana.

Päivää ennen tapahtumaa Kube julkaisee uuden Hakunila Killah -nimisen levynsä, joten hakunilalaisille on luvassa kirjaimellisesti myös uunituoretta kuultavaa.

– Tavallaan levynjulkaisukiertue alkaa siis Hakunila-päivästä.

Hakunila-päivä

La 14.9. järjestettävän tapahtuman pääpaikka on klo 10–15 Hakunilan ostari, jolla tervehdyspuheiden jälkeen esiintyvät Taikuri Pulliainen, Kultaisen Iän Laulajat, Lehtikuusen koulun kuoro, tanssiryhmä Etnica Group, Hakunilan kansaivälinen yhdistys, Vantaan ukuleleorkesteri ja Kube. Tapahtuman juontaa Sunrise-yhtye.

Nutalla on luvassa klo 11–14 Tuubakimalainen, graffitityöpaja ja räppityöpaja.

Nuoret pyörittävät tapahtuman ajan Nutalla pienimuotoista kanttiinia.

Kirjastossa klo 13 ohjaaja ja kirjailija Heidi Köngäs ja kirkolla kirpputori klo 10–14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vieläkö muistat Hakunilan Myötätuulirockin? – "Parasta on yleisfiilis, ihan sama mitä bändejä on"25.8.2019 08.05
Ratikkalinja vie tontin kulmia ja osan ostarista – Tarkentuneita suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa maanantaina25.5.2019 07.10
Kuva: Satoja uusia asuntoja Hiirakkokujan alueelle Hakunilaan – "Lähiön kehittämisessä ei riitä pelkkä yhteisöllisyyden lisääminen"17.8.2019 08.20
Hakunilan nuorisotila avautui katosta lattiaan remontoituna22.5.2019 06.20
Suunnitelma lupaa: "Hakunilan keskustan ilme muuttuu merkittävästi"10.5.2018 07.10
Hakunilan ostari pattitilanteessa – Pienosakas: Virkamiesten on helppo tehdä suunnitelmia, kun ei itsellä ole mitään riskiä23.8.2018 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu