Urheilu

Tommi Mäkinen pitää kollegansa varpaillaan – ”Tilaa ei ole tekosyille”

Tommi Mäkinen

MTV:n uutisvideo

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen lähti rallin MM-kauteen kaksi tiukkaa tavoitettava naulattuna Puuppolan pajan seinälle: saavuttaa kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet.

Homma on tuplan osalta hanskassa kymmenen osakilpailun jälkeen ja Turkin ralliin tultaessa. Mäkisen virolaisässä Ott Tänak johtaa sarjaa ja takoo pisteitä sillä tahdilla, että ajamalla häntä on enää vaikeaa suistaa valtaistuimelta.

Syksyn korvilla huiman iskun päälle saanut Tänak johtaa sarjaa pistein 205 ennen neljää viimeistä osakilpailua. Hyundain Thierry Neuvillella on koossa 172 ja Citroenin Sebastien Ogierilla 165 pistettä. Muut kuljettajat on voitu unohtaa jo ajat sitten mestaruustaistelusta.

Hyundai johtaa edelleen valmistajien sarjaa 289 pisteellä, mutta Toyotan Tänakin, Kris Meeken ja Jari-Matti Latvalan johdolla saavutettu upea kolmoisvoitto viimeksi Saksan asfaltilla teki mannaa. Toyota hiillostaa Hyundaita enää kahdeksan pisteen päässä.

Hyundain tallipomo Andreas Adamolla onkin tältä osin kuuman tukalat oltavat tulevana viikonvaihteena Turkissa. Mäkinen pitää kollegaansa visusti varpaillaan.

– Meillä ei ole enää varaa muuta kuin ajaa jatkuvasti hyviä tuloksia, sillä kaudesta on enää neljä kisaa jäljellä. Tilaa ei ole tekosyille, eikä pienemmällekään virheelle, Adamo alleviivaa tiiminsä tiedotteessa.

Hyundain trion Turkissa muodostavat Neuvillen lisäksi Andreas Mikkelsen ja Dani Sordo.

Kauden mittaan autoaan tuntuvasta paremmaksi saanut Hyundai on ollut aina enemmän tai vähemmän hukassa Suomen MM–rallin kaltaisilla huippunopeilla teillä, mutta Turkin kivikoissa odotukset ovat korkealla.

– Automme on ollut erittäin vahva tämän kaltaisilla teillä, joten tuskin maltan odottaa Turkin kisan starttia. Olen luottavainen, että pystyn taistelemaan voitosta, Neuville julistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu