Puheenaihe

Raju kiista Finlandia-hymnistä – 120-kiloinen asiakas kävi päälle Mannerheimintien ravintolassa

Alle kolmekymppisiltä kysyttiin kokemuksia seurusteluväkivallasta. Kuvituskuva.

Lotta Åberg

Mannerheimintiellä sijaitsevassa ravintolassa sattuneessa välikohtauksessa ravintolan omistaja ja asiakas yltyivät tappeluun. Nujakassa molemmat saivat vammoja.

Ravintoloitsija sai käräjäoikeudessa syytteet hätävarjelun liioitteluna tehdystä pahoinpitelystä. Helsingin hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteet, ja katsoi, että hän teki välttämättömän pidelläkseen asiakasta maassa.

Todistajien mukaan asiakas oli jo ravintolaan saapuessaan ollut aggressiivinen. 120-kiloisen miehen aggressiot heräsivät, kun ravintolan omistaja ei suostunut laittamaan hänen toivomaa Finlandia-hymniä soimaan ravintolaan.

190 senttiä pitkä asiakas tuli ravintolan kulmassa syömässä olevaa omistajaa kohti, josta seurasi pystypaini. Ravintoloitsija kaatoi miehen maahan ja otti niskalenkkiin rauhoitellakseen tätä. Omistajan seurassa ollut vaimo ja tämän ystävätär tulivat pitelemään miestä maassa, koska asiakas sai lyötyä ravintoloitsijaa kasvoihin maassa ollessaan.

Ravintoloitsijalla on järjestyksenvalvojan taustaa ja hän on aikoinaan paininut. Asiakas on itse kertonut, että jos hän lyö, toiselta lähtee taju.

Käräjäoikeus tuli tulokseen että ravintoloitsija olisi lyönyt ja kuristanut asiakasta. Käräjäoikeus velvoitti ravintoloitsijan korvaamaan asiakkaalle 6 500 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 4 400 euroa ansionmenetyksestä sekä noin 196 euroa sairaalakuluista.

Helsingin hovioikeus kuitenkin totesi, että asiakkaan pään ja kasvojen vammat olivat tulleet ravintoloitsijan kyynärpään osumista, kun hän oli pidellyt asiakasta maassa.

Hovioikeus hylkäsi syytteet ja vapautti ravintoloitsijan hänelle tuomitusta rangaistuksesta. Valtio maksaa hänelle oikeudenkäyntikuluista käräjäoikeudessa 2 790 euroa ja hovioikeudessa yli 4 500 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu