Viihde

Parvekesisustaja ei pihtaile eikä kainostele – katso kuvat

Eletty elämä saa näkyä parvekkeella. Yhdistele uutta ja vanhaa hyvällä maulla keskenään. Matkalta tuodut simpukankuoret, maitotonkka, lahjaksi saatu kuohuviinipullo ja äidiltä saatu uudelleen maalattu keittiöntuoli tuovat viestin rakkailta henkilöiltä ja menneisyydestä tärkeistä tapahtumista.

Heli Koivuniemi

Yksi haaveilee, toinen toteuttaa ja kolmas kadehtii. Kotoilutrendin villitsemät kaupunkilaiset puuhastelevat nyt parvekkeillaan kenties enemmän kuin koskaan.

Jos kaipaat vaihtelua iänikuisiin parvekelaatikoihin, istuta parvekekukkasi vaihteeksi vaikkapa kumisaappaaseen tai korkokenkään. Näin tekivät puutarha-alan oppilaitosten opiskelijat ideoidessaan teemaparvekkeita OmaPiha-messuille.

Kurkkaa teemapartseille ja poimi joukosta oma mielitiettysi ja parhaimmat ideat.

Elämänmakuinen parveke ideoitiin käyttämistä, viihtymistä ja viljelyä varten.

Parveke on rento ja boheemi asunnon jatke, jossa löytävät luontevasti paikkansa niin kukkivat kuin syötävät kasvit. Tunnelma parvekkeella saa olla välimerellinen ja lämmin. Tämän parvekkeen suunnittelivat Hämeen ammattikorkeakoulun puutarhatalouden ja maisemasuunnittelun koulutusohjelman oppilaat.

Japanilainen parveke on puolestaan kuin taulu: seesteinen, arvokas, yksinkertainen ja hiljainen. Kivien, sammalen, veden sekä vihreän ja harmaan eri sävyjen avulla luot harmoniaa parvekkeellesi.

Tavoitteena on luoda fengshuin mukaisesti ympäristö, joka lisää hyvinvointiamme sekä auttaa meitä löytämään sisäisen rauhan ja tasapainon. Tämän parvekkeen taituroivat Omnian ammattiopiston oppilaat.

Mikset järjestäisi iloista ja värikästä mehuhetkeä lapsillesi parvekkeella? Pirteät värit ja hyväntuulisuus ovat keskeisiä teemoja, kun parveke sisustetaan lastenkutsujen keitaaksi. Näin uskovat Axxell Överbyn opiskelijat.

Nautiskelijan parvekkeen olennaisin asia on lähiruoka, joka antaa rajattomat mahdollisuudet nauttia kotimaisesta, puhtaasta ja tuoreesta ruuasta.

Omalla parvekkeella tuotetaan Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijoiden näkemyksen mukaan ’lähinruoka’, joka antaa kasvattajalleen makunautintojen lisäksi silmänruokaa.

Makua nautiskelijan ruokahetkiin antavat koristeelliset salaatit, tuoksuvat yrtit, erilaiset paprikat ja tomaatit sekä monet muut kasvukauden herkut.

Vintage-parveke on suunnittelijoidensa mukaan kuin pieni puutarha, jossa voi käyskennellä ja unelmoida loputtomasti ja äärettömästi.

Sen tavoitteena on pitää huolta ihmisen työ- ja toimintakyvystä sekä edistää yhteisöllisyyttä.

Vintage-parveke ohjaa ihmistä parempaan mielen ja kehon rentoutumiseen, sanovat KEUDAn aikuisopiston luonnonvara-alan opiskelijat.

Maalaisromanttisessa parvekkeessa huokuu niin sisustuksessa kuin kasveissa vanhanajan romanttinen tunnelma.

Kauniilla, maalaishenkisellä parvekkeella saavat syreenit kukkia ja ruusut hurmata, kertovat Hyria koulutuksen opiskelijat.

Taustaa

OmaPiha -messujen kävijät äänestivät parvekkeista omat suosikkinsa.

Eniten ääniä sai nautiskelijan parvekkeen, jossa yhdistyvät kaunis kattaus ja yrttipuutarha.

Toiseksi eniten ääniä sai elämänmakuinen parveke.

Kolmanneksi ylsi japanilainen parveke.

Äänestyksen tulokset:

Nautiskelijan parveke, Esedu, 2 250 ääntä

Elämänmakuinen parveke, Lepaa, 834 ääntä

Japanilainen parveke, Omnia, 757 ääntä

Maalaisromanttinen parveke, Hyria, 732 ääntä

Vintage-parveke, KEUDA, 475 ääntä

Iloinen ja värikäs mehuhetki, Axxell, 115 ääntä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu