Puheenaihe

IL ja Yle: Raaseporin tasoristeysturman käräjillä yllätys – syyttäjä luopuu rangaistusvaatimuksista

Syyttäjä ei vaadikaan kuljettajalle rangaistusta. Arkistokuva.

Riitta Ketola

Raaseporin tasoristeysonnettomuutta käsittelevässä oikeudenkäynnissä tapahtui iltapäivällä yllättävä käänne, kun syyttäjä luopui rangaistusvaatimuksistaan, kertoo Iltalehti.

Onnettomuuden oikeuskäsittely aloitettiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina, ja vielä silloin syyttäjä olisi vaatinut turma-autoa kuljettaneelle varusmiehelle tuntuvaa sakkorangaistusta tai ehdollista vankeutta.

– Kun mietin tämän henkilön ikää, olosuhteita, julkisuutta, kaikki tämä olisi aikamoinen taakka kenelle tahansa. Kokonaisuutena siinä on rangaistusta jo tarpeeksi. Hän on ensin saanut syyttämättäjättämispäätöksen ja sitten todetaan, että nostetaankin syyte, näillä asioilla oli suurin vaikutus tähän päätökseen, sanoo syyttäjä Marianna Semin Ylellä.

Syytetty on kiistänyt kaikki syytteet. Tuomio asiasta annetaan 3. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IL seurasi Raaseporin tasoristeysturman käräjiä: Veturinkuljettajat olivat jo aiemmin todenneet risteyksen vaaralliseksi, kunnes heidän pahin pelkonsa kävi toteen11.9.2019 14.25
Syyttäjä: Raaseporin tasoristeysturman nuori varusmieskuski ei nähnyt raiteille 13 sekuntiin – välttyy kokonaan syytteiltä26.9.2018 09.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu