Puheenaihe

Kivistön kirkkoa esitetään suojeltavaksi – Lähikortteleihin satoja uusia asuntoja

Kivistöön kaavoitetaan jälleen uutta asuntorakentamista. Tällä kertaa uusia koteja tulee niin sanottuihin kirkkokortteleihin. Tiina Örn

Kivistön kirkkoa esitetään suojeltavaksi.Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Asia etenee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. 

Samalla päätettiin myös kirkon kortteleiden kaavoittamisesta ja asemaseudun tiivistämisestä. Kirkon lähikortteleihin tulee kodit noin 550 uudelle asukkaalle. Asuntojen lisäksi rakennetaan liiketilaa ja pysäköintilaitos.

Kirkkokortteleiden alue rajautuu luoteessa Laavatiehen ja sen takaiseen pientaloalueeseen, koillisessa Keimolantiehen ja lounaassa Vantaankoskentiehen. Kaakon puolelta suunnittelualue rajautuu Kivistön keskustan vielä rakentamattomaan Sakastipuistoon.

Asuinrakennusten korkeudet vaihtelevat kahdesta seitsemään kerrokseen. Asuinrakennuksista Laavatiehen rajautuvat rakennukset ovat kaksikerroksisia pientaloja. Rakennusten kerrosluvut nousevat Sakastipuistoon päin.

Laavatiehen rajautuvien kortteleiden lisäksi osassa kortteleita on mahdollista rakentaa 2–3-kerroksisia erillisiä yhteistiloja tai pientaloja. Kaikilla asuinkortteleilla on yhteiskorttelipihat ja ensimmäisen kerroksen asunnoissa on asuntokohtaisia pihoja ja etupuutarhoja.

Asemakaavan mahdollistamassa pysäköintilaitoksessa on kolme maanpäällistä kerrosta ja maanalainen kellarikerros. Kaava-alueen pysäköinti keskitetään pysäköintilaitokseen lukuun ottamatta kirkon asiointipysäköintiä.

 

Juttua muokattu 13.9. kello 10.11. Lisätty tieto siitä, että kaava etenee vielä kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Kyseessä on kaupunginhallituksen esitys. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistön kirkon tontille halutaan rakentaa myös asuntoja30.9.2016 13.00
Ristiriita Kivistössä: Rakennuttajat laittavat hankkeita jäihin – Kaupunki kaavoittaa maata 1600 uudelle asukkaalle24.8.2019 07.50
"Meillä ei ole Leinelässä yhtään myymätöntä asuntoa" – Miksi Leinelässä käy kauppa, mutta Kivistössä ei?6.9.2019 09.18
Apulaiskaupunginjohtaja myöntää: Kauppakeskuksen tulo Kivistöön lykkääntyy jälleen – Kaupungin palveluja väliaikaistiloihin?21.8.2019 06.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu