Puheenaihe

Vantaalainen ruokakauppa päätti olla jatkossa avoinna ympäri vuorokauden – Kauppias: 24/7-päätökselle on monta syytä

K-Supermarket Ylivedon kauppias Jouni Monto kertoo päätöksen 24/7-aukioloajasta olleen vakaan harkinnan tulos. – Aukioloajan laajentamiselle oli tarvetta, Monto toteaa.

Arkisto/Tero Vähämäki

Tikkurilan suuralueella sijaitseva K-Supermarket Yliveto on Suomen ensimmäinen K-Supermarket, joka on jatkossa aina avoinna.

Ensimmäisen kerran Yliveto on avoinna ympäri vuorokauden 30. syyskuuta. Ensimmäinen kauppayö on maanantain ja tiistain välinen yö.

Päätös 24/7-aukioloajasta oli kauppias Jouni Monton mukaan melko pitkän harkinnan tulos.

– Olen ollut 30 vuotta kauppiaana ja pyrkinyt aina olemaan ajan hermolla. Meillä on hyvällä sijainnilla oleva, laajoilla valikoimilla toimiva ruokakauppa ja koen, että aukioloajan laajentamiselle on tarvetta.

Päätöksen perusteet ovat selvät.

– Tikkurilaan tulee paljon uusia kerrostaloja, osa niistä valmistuu ihan Ylivedon takapihalle. Uskon, että alueelle muuttaa asukkaiksi paljon laajempaa aukioloaikoja haluavia, Monto pohtii.

Myös marketin sijainnilla on vaikutusta päätökseen.

– Meillä asioi myös henkilöitä, jotka ovat esimerkiksi lentoasemalla ja Peijaksen sairaalassa töissä. Haluamme palvella myös heitä hyvin.

Kauppias Monto kertoo aikovansa siirtää yöaikaan tehtäväksi töitä, jotka turhaan rasittavat henkilökuntaa hektiseen päiväaikaan. Niitä ovat muun muassa tuotteiden hyllyttäminen ja netin kautta tehtyjen ostosten kerääminen.

Yövuoro on Monton mukaan haluttu vuoro. Kauppias ei kuitenkaan halua rasittaa omaa väkeään yötöillä.

– Yövuoroihin otamme työntekijät vuokrafirman kautta, Monto kertoo. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu