Puheenaihe

Työntekijän mielipide: Sosiaali- ja terveysalan johtajien on aika katsoa peiliin

Kirjoittajan mielestä johtoportaan tulisi kuunnella työntekijöitä ja heidän toiveitaan.

Johanna Erjonsalo

Vantaalla on kova pula lääkäreistä ja sosiaalityöntekijöistä. Uusia työntekijöitä ei saada ja vanhat lähtevät. Työntekijät eivät siis yksinkertaisesti viihdy kaupungilla töissä.

Pitäisikö johtavan portaan jo vähitellen pohtia pidempikestoisia ratkaisua ja jo tehtyjen ratkaisujen kannattavuutta? Tuskinpa kyse on pelkästään palkkauksesta. Toki se on tärkeä asia myös.

Työntekijät tarvitsevat myös kunnioitusta johtavalta portaalta. Esimerkiksi fysioterapiassa käy myös kato ja enpä ihmettele.

Kaupungin johto esimerkiksi päätti vastoin työntekijöiden toiveita eriarvoistaa työntekijät keskenään siirtämällä osan ruokailemaan omalla ajalla. Nyt siis kollega ruokailee vieressä palkallisesti, ja toinen popsii eväitään palkattomasti stressaten, ehtiikö hakea tänäänkään lapset ajoissa tarhasta pidentyneen päivän vuoksi. Vain siitä syystä, että työsopimuksen sanamuoto salli johdon päätöksen.

Eivätkö kikyn tuomat riistot olisi olleet työntekijöille riittävä rasite?

Tällainen päätös tuo tietenkin pahaa verta työpaikalle, kun työntekijät asetetaan keskenään eriarvoiseen asemaan. Miksi työntekijät jaksaisivat tällaista, jos muitakin vaihtoehtoja on?

Kannattaisiko uskolliset ja hyvät työntekijät yrittää pitää töissä eikä väkisin ajaa heitä pois?

Nyt on siis johtavan portaan aika mennä itseensä ja pohtia asiaa, josko kerrankin kuunneltaisiin työntekijöitä ja heidän toiveitaan.

Työntekijä

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suuri työkuorma, Apotti, hoitajien vaihtuvuus.. – Näiden syiden takia lääkärit lähtevät Vantaan terveysasemilta20.9.2019 11.30
Lääkärin mielipide: Tuttuus on tehokkuutta terveydenhuollossa, myös ajanvarauksessa19.9.2019 09.30
Vantaan terveysasemilla kävi raju lääkärikato – 16 lääkäriä lähti kevään ja kesän aikana17.9.2019 15.58
Sosiaalityöntekijöiden palkankorotuksesta kehkeytyi erikoinen episodi – viimeisin käänne lupaa 250 euron pysyvät korotukset14.9.2019 08.20
Vantaalla työskennellyt sosiaalityöntekijä: ylitöitä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin – "Meitä ei arvosteta"14.9.2019 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu