Puheenaihe

Puskiin peittyneitä liikennemerkkejä raivataan esiin muiden töiden ohessa – vinkkejä parturointia tarvitsevista paikoista voi antaa verkossa

Kevyenliikenteenväylän opasteista Koivuhaassa ei ole hyötyä, kun ne ovat peitossa.

Armi Suojanen

Kallelleen kellahtaneita, puunlehtien peittämiä tai lukukelvottomiksi suttaantuneita liikennemerkkejä näkyy Vantaan kaduilla siellä täällä. Kokonaan peittyvä liikennemerkki voi aiheuttaa vaaratilanteita, mutta muutoin niistä aiheutuu lähinnä kiusaa ja väärinkäsityksiä.

Liikennemerkkejä ei käydä oikomassa, puhdistamassa tai raivaamassa esiin mitenkään systemaattisesti, mutta liikkuva kunnossapito huoltaa niitä samalla, kun tekee kierroksiaan, kertoo kunnossapitopäällikkö Jyrki Vättö Vantaan kaupungilta.

– Yhtä kallellaan olevaa liikennemerkkiä ei käydä korjaamassa, vaan sopivassa välissä.

Vantaan alueella on pelkästään liikennemerkkejä runsaat 43 000 kappaletta. Niiden lisäksi kaduilla on vielä kymmeniä tuhansia erilaisia viittoja ja kadunnimikylttejä.

– Kesäaikana pystytään satsaamaan liikennemerkkien pesemiseen ja vaihtamaan niiden kuluneita heijastuskalvoja, Vättö sanoo.

Talvi kuluu pääasiassa katujen kunnossapidossa, kuten lumenaurauksessa ja hiekoituksessa.

Kaikkien liikennemerkkien raivaaminen puiden ja pensaiden seasta ei ole kaupungin vastuulla.

– Jos kasvillisuus on yksityisen kiinteistön puolella, se kuuluu kiinteistön omistajan vastuulle.

Vätön mukaan rajapuut ja -pensaat ovat hankalimpia, kun mietitään, kenen pitää karsia tai kaataa haitallinen kasvi. Hän muistuttaa, että kasvillisuus ei saa häiritä huoltoliikennettä tai pelastustehtäviä.

Liikennemerkkejä peittävät puut voivat olla kiusaksi myös katuvalaistukselle. Sen huomaa vasta kesän jälkeen, kun illat pimenevät.

Kunnossapitoon tulee kaupunkilaisilta palautetta häiritsevästä kasvustosta ja niihin tartutaan, kun aihetta on ja ongelmaan on mahdollista puuttua.

Palautetta Vantaan kaupungille muun muassa katujen kunnossa- ja puhtaanapidosta jätetään ensisijaisesti palautelomakkeella verkossa osoitteessa asiointi.vantaa.fi/anna-palautetta.

Palautteen tai vinkin epäkohdasta voi antaa myös puhelimitse Tikkurilan Vantaa-infoon, jonka puhelinnumero on 09 8392 2242.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Infokyltit ja aluenumero löytyvät liikennemerkeistä21.1.2018 08.05
Tällaisia ovat uudet liikennemerkit: Vähimmäisnopeus 50 km/h ja nastoilla ajo kielletty15.6.2019 08.00
Leppäkorven pururadan reunustaa harvennettiin – Isot kuuset haittasivat hiihtoladun kunnossapitoa7.4.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu