Puheenaihe

Tulevia Tjäreborgin matkoja ei kannata peruuttaa itse lentoyhtiön konkurssista huolimatta

Tjäreborg joutui perumaan tänään viisi lentoa Tomas Cookin konkurssin vuoksi.

Armi Suojanen/Arkisto

Helsingin Uutiset kertoi maanantaina aamulla, että Thomas Cook Groupin konkurssi koskettaa arviolta 3 800 suomalaista. Maanantaina oli tarkoitus lähteä viisi lentoa, mutta ne kaikki peruttiin.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) suosittelee matkalla olevia seuraamaan puhelinta, sillä KVV ja Tjäreborg ovat matkustajiin tekstiviestillä. KKV selvittää Tjäreborgin kanssa keinoja, joilla ulkomailla olevat matkustajat saadaan kuljetettua takaisin Suomeen.

KKV on koonnut nettisivuilleen vastauksia asiakkaiden esittämiin kysymyksiin liittyen Tjäreborgin lomalentoihin. Siellä esimerkiksi kehotetaan, että matkaa ei kannata tässä vaiheessa perua itse, koska silloin joutuu todennäköisesti maksamaan peruutusmaksun peruutusehtojen mukaisesti. Voi myös syntyä tilanne, jossa asiakkaalla onkin kaksi matkaa.

 

Tjäreborg tiedottaa sivuillaan, että tilanne voi vaikuttaa myös reittilennoilla matkustaviin asiakkaisiin. Vaikka lennot toteutuvat, hotellit voivat kieltäytyä vastaanottamatta asiakkaita tai vaatia maksua paikan päällä. KVV kuitenkin neuvoi aiemmin, että majoituksia ei pidä maksaa uudestaan, vaikka hotelli niin vaatisi.

Tjäreborg on keskeyttänyt matkojen myymisen tilanteen vuoksi.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta harmista ja mielipahasta, Tjäreborgin sivuilla pahoitellaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matkatoimiston konkurssi iski myös Suomeen – Tjäreborg perui maanantain lennot, asiakkaat jumissa Helsinki-Vantaalla23.9.2019 08.25
Tjäreborgin lennoilla jumissa yli 3 800 suomalaista – tänään perutaan viisi lentoa23.9.2019 08.52
Menetitkö rahaa Tjäreborgin matkasotkussa? – Näistä kuluista asiakas ei saa korvausta23.9.2019 10.08

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu