Puheenaihe

Pelikenttä Päiväkummussa syntyi 40 vuotta sitten talkootöillä – Tikkurilassa pitkään vaikuttanut valokuvaaja ikuisti elämää monin paikoin Vantaalla

Pelikentän talkoitten alku Päiväkummussa 1970-luvun lopulla. Kuvassa vasemmalla on valtuutettu ja kansanedustaja Terhi Nieminen-Mäkynen.

Anna-Liisa Nupponen/Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkiston kokoelmaan kuuluu kattavasti valokuvia Vantaan eri kaupunginosista.

Joistakin kaupunginosista on kuitenkin vain muutama kuva tallennettuna. Päiväkummusta on kokoelmassa kaksi maisemakuvaa ja yksi, jossa on myös ihmisiä.

Talkoohenki on ollut voimissaan kuvan pelikentällä 1970-luvun lopulla. Miehet ja lapset ovat kokoontuneet kunnostamaan hiekkakenttää. Mukana talkoiden aloituksessa on ollut myös valtuutettu ja kansanedustaja Terhi Nieminen-Mäkynen.

Päiväkummussa on vuoden 1976 kuvan mukaan ollut hiekkakenttä Tuovintien varressa, nykyiseltä nimeltään Mielikinpuiston hiekkakenttä.

Vieläköhän kentällä talkoillaan ja mitäköhän muuta Päiväkummun asukkaat ovat tehneet yhdessä ja erikseen eri vuosikymmenten aikana?

Kuva kuuluu valokuvaaja Anna-Liisa Nupposen kokoelmaan, joka sisältää noin 3 700 uutiskuvaa ja negatiivia. Nupposella oli oma kuvaamo Tikkurilassa 1957–1983. Uutiskuvien lisäksi hän kuvasi studiokuvia.

Talkoisiin osallistunut Nieminen-Mäkynen on hänen tyttärensä.

Anu Mönkkönen

Vantaan Sanomien ja Vantaan kaupunginmuseon juttusarjassa nostetaan esille paikallista historiaa tutustumalla museon kokoelmiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaan kaupunginmuseoon lahjoituksena saatu soitin on taideteollisuuskoulun mestarinäyte22.9.2019 09.05
Taiteilija Risto Vilhusen taidekokoelma on omaa luokkaansa – yksi erikoisuuksista on sähkölinjoihin vuonna 1973 lentänyt harakka, joka päivystää nyt täytettynä kaupunginmuseossa9.6.2019 08.50
Johansin tila muuttui Velmun kodiksi16.6.2019 08.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu