Puheenaihe

Helsingin poliisi julkaisi kuvan omasta kypäräpäisestä "liivijengistään" – "Missä haluaisit meidän valvovan?"

Helsingin poliisilaitos julkaisi syksyllä kuvan uudesta kevyen liikenteen valvontaryhmästä, jonka koko oli aluksi viisi poliisia.

Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisilaitos julkaisi tänään Twitter-tilillään kuvan lokakuun alussa aloittavasta uudesta kevyen liikenteen valvontaryhmästä.

Kuvan yhteydessä on seuraavanlainen teksti:

– Terve! Olemme uusi fillaripoliisiryhmä, joka valvoo kevyen liikenteen turvallisuutta Helsingissä. Tehostamme kevyen liikenteen valvontaa lokakuun alussa. Kerrothan toiveesi, missä haluaisit meidän valvovan?

 

Ryhmän koko on aluksi viisi poliisia. Kevyen liikenteen valvontaryhmää johtaa ylikonstaapeli Tuija Saarinen, jolla on aiempaa kokemusta polkupyöräpoliisitoiminnasta ja vuosikymmenien kokemus liikenteenvalvonnasta.

Ryhmä pyrkii ensisijaisesti neuvomaan ja tukemaan tienkäyttäjiä, jotta kevyt liikenne sujuisi Helsingissä turvallisesti. Tätä varten kansalaisille jaettavaksi on tilattu tuhansia heijastimia ja polkupyöriin tai rintaan kiinnitettäviä valaisimia, kun pimein vuodenaika lähestyy.

– Pyrimme neuvomaan ja tukemaan liikkujia esimerkiksi heijastimien ja riittävien valaisimien saamiseksi mahdollisimman monen käyttöön. Tietysti myös valvomme sääntöjen noudattamista. Rikkomisesta jaamme sekä huomautuksia että sakkoja, Saarinen kertoo.

 

Fillaripoliisiryhmän perustaminen liittyy siihen, että Helsingin poliisilaitos tehostaa lokakuun alussa kevyen liikenteen valvontaa. Kevyt liikenne lisääntyy vauhdilla, ja jalankulun ja polkupyöräilyn rinnalle on nopeassa tahdissa tullut erilaisia sähköisiä kulkuvälineitä, kuten sähköpotkulautoja, sähköavusteisia polkupyöriä ja mopoiksi rekisteröityjä niin sanottuja pikasähköpyöriä.

Lisääntynyt polkupyöräily ja uudet sähköiset liikkumisvälineet ovat jatkossa yksi pysyvistä valvonnan painopisteistä.

Esimerkiksi uusia sähköisiä liikkumisvälineitä koskevia liikennesääntöjä ei vielä tunneta tai noudateta riittävästi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Polkupyöräilijöitä kuolee liikenteessä enemmän kuin moottoripyöräilijöitä18.6.2019 09.53
Nämä uudet liikennemerkit tulevat kesällä 2020 – mukana useita polkupyöräilyä edistäviä merkkejä17.6.2019 07.38
Tutkimus: Sähköpotkulaudoista tuli uusi päänvaiva suomalaisille – "Aiheuttaa ongelmia erityisesti näkövammaisille"27.6.2019 08.37
Sähköpotkulautasotku virisi Helsingissä – Nyt poliisikin ottaa kantaa ja kertoo, mitä sääntöjä tulee noudattaa3.5.2019 09.32

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu