Minne mennä

Suoraan koulusta tyttöjen juhlaan – Kansainvälinen tyttöjen päivä on täynnä iloista tekemistä, mutta muistuttaa myös syrjinnästä

Kansainvälistä tyttöjen päivää vietetään Lastenkulttuurikeskus Toteemissa muun muassa tanssiesityksin ja taidetyöpajoin.

Anna-Maria Vainio

Paljon iloista ohjelmaa on luvassa tytöille Kansainvälisenä tyttöjen päivänä perjantaina 11. lokakuuta. Päivää juhlitaan Lastenkulttuurikeskus Toteemissa (Myyrmäentie 6) kello 14.30–16.30.

”Ihanaa olla tyttö” -teemaisen tapahtuman ajankohdan tarkoitus on, että juhlimaan voi lähteä suoraan koulusta.

Tilaisuus on suunnattu 6–12-vuotiaille, mutta sitä nuoremmatkin voivat osallistua, jos mukana tulee isosisko tai vanhempi.

 

Ohjelmassa on muun muassa Vantaan tanssiopiston tanssiesityksiä, taidetyöpajoja, kasvomaalausta ja tietoa harrastusmahdollisuuksista Vantaalla.

Tiloissa on myös valokuvaaja Mikko Toivosen valokuvanäyttely Lapsen oikeudet todeksi, joka kertoo lasten, erityisesti tyttöjen, tilanteesta Guatemalassa, Intiassa, Jordaniassa ja Ugandassa.

Näyttelyn oikeudet omistaa Lastenoikeusjärjestö Plan International.

 

Tapahtuman järjestää Vantaan kulttuuripalvelut yhteistyössä Vantaan taidemuseo Artsin, Vantaan kuvataidekoulun, Vantaan tanssiopiston, Musiikkiopisto Musiken ja PLAN internationalin kanssa.

Kansainvälinen tyttöjen päivä muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia. Samalla se on juhlapäivä, joka nostaa esiin tyttöjen mahdollisuudet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu