Minne mennä

Vauhtia, mutaa ja jännitystä – Simonkylän maastossa nähdään Cyclocross-pyöräilyn huippuja

Cyclocross-osakilpailu tuo Simonkylän maastoon vauhdikasta menoa. Kuvassa Lahdessa viime vuoden marraskuussa Hel CX Cup -kisassa voittoon pyöräillyt Susanna Laurila.

Arkisto/Sami Kuusivirta

Simonkylässä pääsee seuraamaan vaativaa ja vauhdikasta lajia, kun naiset, miehet ja juniorit kisaavat Cyclocross-pyöräilyssä Hiiriharjun tekomäen ympäristössä.

HEL CX -cupin osakilpailu alkaa lauantaina 12.10. junioreiden lähdöillä kello 11. Naisten elite-sarjan lähtö on kello 14 ja miesten kello 15.30. Mukana kilpailussa ovat sekä harrastajat että Suomen huiput.

Vaihtelevassa maastossa kilpailtava, hyviä pyöränkäsittelytaitoja vaativa laji tarjoaa katsojille jännittävää seurattava. Radat ovat lyhyehköjä, yleensä 2–3 kilometrin mittaisia ja niissä on kohtia, joissa pyöräilijä pääsee eteenpäin vain jalkautumalla kantamaan pyöräänsä. Suoritusten kesto vaihtelee puolesta tunnista tuntiin.

Perinteisissä maantiepyöräilymaissa, kuten Belgiassa ja Ranskassa, vahvan aseman saavuttaneessa lajissa kilpaillaan yleensä syksyllä ja talvella. Cyclocrossin maailmancup-kausi kestää syyskuusta tammikuulle.

Simonkylässä pyöräiltävän kilpailun järjestää Reaktor Stanga Racing.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu