Puheenaihe

Kuvat: Pasilan asema täysin työmaana, uuden terminaalin pitäisi avautua torstaina – "Töitä tehdään 24/7"

Pasilansillan uudesta joukkoliikenneterminaalista kulkevat raitiovaunut 2 ja 7, siellä pysähtyvät runkolinjat 500 ja 510 sekä lukuisat muut bussit. Torstaina otetaan käyttöön myös Pasilan uusi juna-asema.

Aapo Siippainen

Pasilan aseman ja uuden joukkoliikenneterminaalin pitäisi avautua torstaina, mutta vielä alkuviikolla se näytti täysin työmaalta. Maanantaina iltapäivällä aseman edustalta otetuissa kuvissa paljastuu aikataulun karu totuus: Nyt on kiire.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnän asiantuntija Johannes Laitila sanoo, ettei ainakaan HSL:n tiedossa ole, että joukkoliikenneterminaalia ei saataisi torstaina avattua. Mutta se, saadaanko kaikki siihen mennessä valmiiksi, jää nähtäväksi.

– Se meillä toki on ollut jo aiemmin tiedossa, että joitain viimeistelytöitä, kuten kivitöitä, saattaa vielä olla vaiheessa, kun kauppakeskus ja asema avautuvat. Me emme ole saaneet sellaista viestiä, etteikö terminaali avautuisi.

– Toki itse katuympäristössä voi olla vielä töitä kesken, mutta kulkureittien pitäisi aueta torstaiksi, Laitila jatkaa.

Rakennuttajana toimivan YIT:n projektipäällikkö Aapo Urjanheimo myöntää, että kiirettä pitää, mutta asema avautuu aikataulussaan.

– Kyllä asema avataan torstaina.

Mitä torstaina voi olla vielä kesken?

– Jonkun verran viimeistelytöitä, kuten kiveyksiä. Kulkureitit on kuitenkin turvattu. Ihmiset pääsevät kyllä kulkemaan.

Viimeistelytöitä tehdään parhaillaan kolmessa vuorossa ja kellon ympäri. Tiistai-iltana kello 18 alkaa Pasilan sillan asfaltointi, joka kestää keskiviikkoon.

– Töitä tehdään 24/7. Ilta- ja yövuorossa porukkaa on tietenkin vähemmän kuin päivävuorossa, mutta koko ajan tehdään.

Entä tuliko aikataulu yllätyksenä, kun asema joudutaan avaamaan keskeneräisenä?

– Aikataulu on ollut tiedossa viisi vuotta. Rakennustyömailla aikataulujen osalta tulee usein kiire. En tiedä yhtään vastaavanlaista kohdetta, joka olisi täysin tiptop ennen avajaisia, toteaa Urjanheimo.

Urjanheimo muistuttaa myös, että Triplan rakentaminen ei suinkaan pääty siihen, kun kauppakeskus ja asema torstaina avataan. Nyt ollaan vasta rakentamisen puolivälissä.

– Kun Triplan kauppakeskus aukeaa, se ei tarkoita, että koko keskus aukeaa. Neliöllisesti vain puolet aukeaa. Toimistotornia rakennetaan vielä aseman päälle sekä hotellia ja asuntoja.

Triplassa on yhteensä 360 000 neliötä. Ensimmäiset asunnot valmistuvat tämän vuoden lopussa. Muut kolme Triplan asuntoyhtiötä valmistuu ensi vuonna kolmen kuukauden välein.

Valmista ei Urjanheimon mukaan avajaisiin mennessä ole senkään takia, että käynnissä oleva rakentaminen tarvitsee tukialueita.

– Senkin takia kiveyksiä on tekemättä. Muun muassa aseman edusta jää työmaa-alueeksi toimistoille ja asunnoille.

Korjaus 16.10. kello 10.27: Triplan esimmäiset asunnot valmistuvat jo tämän vuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin Pasilan Tripla nousi kuopasta kuudessa vuodessa! – Video: 354 kuvaa näyttää, miten miljardihanke rakentui14.10.2019 06.30
Triplassa vesivahinko viikko ennen avajaisia – "Poikkeuksellinen tapahtuma"10.10.2019 17.30
Pasilan aseman sekasorto alkoi: Hurjastelevat pyöräilijät aiheuttavat pelkoa23.5.2016 09.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu