Puheenaihe

Mielipide: Kukaan Myymäessä asuva ei ole liikaa

Myyrmäkeä, kuten Vantaan muitakin kaupunginosia, tulee kehittää myös tulevaisuuteen katsoen, kirjoittaja toteaa.

Leena Koivisto

Kirjoittaja vastaa aiemmasta kirjoituksestaan tehtyihin tulkintoihin ja kritiikkiin.

Myyrmäen eläkkeensaajat ry:n puheenjohtaja Jussi Särkelä kritisoi kirjoituksessaan (VS 16.10.) Myyr York Times lehteen laatimaani puheenvuoroa, jossa esitin Myyrmäkeä kehitettäväksi tavalla, jossa kaupunginosan väestörakenne vastaa paremmin koko kaupungin väestön ikärakennetta.

Särkelän kirjoituksesta poiketen en väittänyt puheenvuorossani, että ikäihmisiä olisi Myyrmäessä liikaa. Totesin ainoastaan tilastollisen tosiseikan, että seniorikansalaisten osuus Myyyrmäen väestöstä on nykyisin suurempi kuin Vantaalla keskimäärin.

En myöskään väittänyt että kukaan Myyrmäessä asuva olisi täällä ”liikaa”. Myyrmäki on ollut useimpien täällä asuvien ikäihmisten kotiseutu jo vuosikymmeniä. Seniorikansalaisten suuri määrä on luonnollinen seuraus siitä, että yli puolet Myyrmäen nykyisestä asuntokannasta rakennettiin varsin lyhyen ajan sisällä 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa.

Kaupunkisuunnittelun sekä eräiden muiden kaupungin käytettävissä olevien keinojen avulla on kuitenkin mahdollista vaikuttaa siihen miten kaupunginosien väestörakenne kehittyy tulevaisuudessa. Tältä osin esitin kirjoituksessani, että seniorivaltaisessa Myyrmäessä on perusteltua pyrkiä uusien muuttajien osalta lisäämään nuorten perheiden osuutta. Vastaavasti leimallisesti nuorten asuttamien kaupunginosien houkuttelevuutta senioriväestön silmissä tulisi vahvistaa.

Rakentamalla kaupunginosia, joista löytyy kaikkien väestöryhmien tarvitsemat palvelut, kenenkään ei tarvitse muuttaa ikääntymisen myötä rakkaalta kotiseudultaan. Samalla kertaalleen rakennetuille palveluille löytyy käyttäjiä aina uusista sukupolvista.

Mikäli Särkelä olisi malttanut lukea kirjoitukseni ajatuksella lävitse ennen kynään tarttumista, hän olisi myös havainnut, että en puhunut jännittävästä ja rohkeasta yksinomaan nuorten perheiden kohdalla, vaan yleisesti koko aluetta koskien. Särkelä tekee arvokasta työtä senioriväestön puolesta puhujana, mutta kaupunkia tulee kehittää myös tulevaisuuteen katsoen.

Mainitsin puheenvuorossani myös että kansainvälisyys on voimavara. Mutta toki omaan ihmiskäsitykseeni kuuluu nähdä kaikki ihmiset pikemminkin voimavarana kuin taakkana.


Petteri Niskanen
Myyrmäki-liike

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Parkkipaikka odottaa yhä rakentajia Myyrmäessä – "Jatkoaikaa toteutukselle kyllä tarvitaan"19.10.2019 06.10
Ensimmäiset asukkaat muuttivat Myyrmäen jättimäiseen vanhustenkeskukseen – Jokaisessa asunnossa on keittonurkkaus ja pesukone2.10.2019 05.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu