Puheenaihe

Mielipide: Taidemuseo Artsin paikka on Myyrmäessä

Laila Pullisen veistos miehestään Magnus Ramsaystä (1943–1994) on esillä vantaan taidemuseossa. Veistos on ollut aiemmin esillä vain Nissbackassa.

Päivi Tuovinen

Kirjoittajan mielestä Artsi on Suomen paras piipahtamismuseo, jonka tulisi pysyä Myyrmäessä yhtenä alueen keskustan elävöittäjänä.

Myyrmäen valopilkku Artsi kärvistelee kosteudessa. Museotilan ilmankosteus vaihtelee niin, että taideteokset eivät välttämättä säily kunnossa.

Jossain vaiheessa edessä on muutto.

Parhaillaan taidemuseolle etsitään sopivia tiloja tai uudisrakennusratkaisua eri puolilta Vantaata. Myyrmäen keskustaa rakennetaan rajusti tulevina vuosina. Parasta olisi, että Artsi sisällytettäisiin Myyrmäen uudisrakennusratkaisuihin. Silloin museotilasta saataisiin toimiva ja riittävän iso kunnolliseen näyttelytoimintaan.

Myyrmäki on asukasluvultaan Vantaan suurin kaupunginosa ja yksi aluekeskuksista. Alueen kulttuuripalvelut ovat voimakkaasti keskittyneet aseman läheisyyteen, ne ovat helposti saavutettavissa.

Monet länsivantaalaiset kokevat, että Vantaata kehitettäessä Länsi-Vantaa on jäänyt lapsipuolen asemaan. Artsin lähtö voi olla viimeinen pisara. Paraikaa suunniteltavasta Myyr York Downtownista ei saa tulla suurta nukkumalähiötä.

Artsi on Suomen paras piipahtamismuseo, todellinen henkireikä ostosreissun yhteydessä. Nyt Artsissa on fantastinen Laila Pullinen – kuvanveistäjä Vantaalla -näyttely.

Kai-Ari Lundell
kaupunginvaltuutettu (ps.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuvanveistäjä Laila Pullisen teoksia esillä ainutlaatuisessa näyttelyssä – veistosten suuruus paljastuu Artsin tiloissa21.9.2019 07.05
Artsin uusi päällikkö halusi takaisin Vantaalle – Sijaisuuskokemus vaikutti11.9.2019 08.20
Rap- ja hiphop-kuville Artsin uusi kävijäennätys – Näyttelyyn ehtii vielä viikonloppuna30.8.2019 13.50
Tämän taidenäyttelyn työt eivät vain poistu, ne katoavat – Vantaan Artsissa tehtiin teokset suoraan seinille27.2.2019 09.30
Myyrmäen Artsi kärvistelee kosteudessa – "Mikään museo ei ole kieltäytynyt lainaamasta meille teoksiaan"25.8.2018 07.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu