Puheenaihe

Mies kiinni vanhasta Prisman arvokuljetusryöstöstä – asunut pk-seudulla, yhteys rikollisjengiin

Kuvituskuva

Johanna Erjonsalo / arkisto

Lounais-Suomen poliisi on ottanut kiinni miehen vuonna 2002 tapahtuneeseen Turun arvokuljetusryöstöön liittyen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi hänet tänään perjantaina 25. lokakuuta todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstön yrityksestä ja kahdesta murhan yrityksestä.

Käräjäoikeus tekee lopullisen arvion miehen syyllisyydestä mahdollisessa pääkäsittelyssä.

Kiinniotettu, pääkaupunkiseudulla asuva mies on syntynyt 1970-luvun puolivälissä, ja hänen epäillään kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Poliisi pääsi epäillyn jäljille peruspoliisityöllä, vanhaa ja uutta tietoa yhdistelemällä.

Tutkinnassa on selvinnyt, että tekijöillä on ollut etukäteistietoa arvokuljetusauton rakenteesta ja suojauksesta.

Tampereentien Prisman pihalla tapahtunut arvokuljetusryöstön yritys on poikkeuksellinen tapaus Suomen rikoshistoriassa. Kyseessä on suunnitelmallinen ja ammattimaisesti organisoitu teko, joka aikoinaan oli erittäin vaarallinen sekä sivullisia että poliisia kohtaan.

Toukokuun jälkeen poliisi on saanut lähes 20 uutta vihjettä yleisöltä. Poliisi kiittää yleisöä vihjeistä ja tiedoista, jotka ovat omalta osaltaan edesauttaneet tutkintaa.
Poliisi jatkaa teon tutkintaa.

Tutkinnan edistymisestä huolimatta poliisille voi edelleen kertoa arvokuljetusryöstön yritykseen liittyvistä tiedoista joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soittamalla puhelinnumeroon 050 456 2243.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu