Puheenaihe

Vantaa valmistautuu vesikriisiin – vapaaehtoiset jakavat huomenna juomavettä Tikkurilassa

Kuvituskuva.

Elina Laiho

Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri harjoittelee huomenna lauantaina ihmisten auttamista vesikriisin sattuessa.

Harjoitus on osa Suomen Punaisen Ristin Pisara 2019 -valmiusharjoitusta, joka järjestetään yhtä aikaa koko maassa.

Harjoituksessa testataan SPR:n kykyä reagoida ja toimia viranomaisen tukena vesikriisin sattuessa. Vesikriisejä eli tilanteita, joissa vesi on pilaantunutta tai vettä ei tule, sattuu Suomessa vuosittain.

Tikkurilassa valmiusharjoitus järjestetään Tikkurilantorilla sekä Tikkurilan kävelykadulla Prisman läheisyydessä. Vapaaehtoiset jakavat pisteillä vettä alueen asukkaille osana harjoitusta kello 10–14.

Vedenpuhdistukseen voi tulla tutustumaan Heurekan pihalle, jossa on tarjolla myös Helsingin seudun ympäristöpalveluiden kalustonäyttely sekä tietoa vesikriisissä toimimiseen.

Tikkurilan valmiusharjoituksen taustatilanteena on vesijohtoveden pilaantuminen. Punaista Ristiä pyydetään viranomaisten tueksi, kun alueen noin tuhannelle kotitaloudelle on tiedotettava vedenkäytön rajoituksista ja tilapäisestä vedenjakelusta.

– Veden pilaantuessa tai esimerkiksi vesiputken rikkoutuessa voi kestää pitkään, ennen kuin vettä voi käyttää taas normaalisti. Siksi on tärkeää, että jokainen tietää miten toimia, kun hanasta ei tule vettä tai vesi on pilaantunutta, sanoo Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin ohjelmapäällikkö Heidi Juslin-Sandin.

Harjoitukseen osallistuu kymmeniä vapaaehtoisia, viranomaisia ja Punaisen Ristin työntekijöitä. Harjoitus järjestetään yhteistyössä Vantaan kaupungin ja HSY:n kanssa.

Vapaaehtoiset kiertävät harjoituksen yhteydessä ovelta ovelle tekemässä kyselyä HSY:n viestinnän tavoittavuudesta kello 10–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu