Puheenaihe

Hyviä uutisia Kivistöstä – Katso tuore Vantaan kalleimmat neliöt -lista

Nyt vertailussa ovat vanhojen osakehuoneistojen keskimääräiset neliöhinnat. Kuva Kivistöstä, joka on listakakkosena.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Asuntojenhinnat.fi-sivusto kertoo, että vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat Vantaalla kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä noin 0,3 prosenttia verrattuna vuoden toiseen neljännekseen.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat sen sijaan laskivat 1,16 prosenttia.

Vantaa oli kalleimpien kuntien listalla sijalla neljä.

Kallein vantaalainen asuinalue keskineliöhinnoiltaan oli Kirkonkylä-Veromäki (4030 euroa). Toiseksi kalleimman tittelin saa Kivistö (3993) ja kolmanneksi listalla nousi Tammisto (3930).

Tikkurila löytyy sijalta kahdeksan (3271), Myyrmäki sijalta 18 (2554) ja Martinlaakso sijalta 26 (2164). Suluissa toisen vuosineljänneksen keskineliöhinta.

Kymmenen kalleimman kärki on Vantaalla seuraava: Kirkonkylä-Veromäki, Kivistö, Tammisto, Ylästö, Jokiniemi, Hämevaara, Ruskeasanta-Ilola, Tikkurila, Rekola ja Vantaanlaakso.

Monissa vantaalaisalueilla keskineliöhinta laski toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Eniten laskua oli Varistossa, 738 euroa. Laskua keskineliöhinnassa oli myös Kivistössä (-365 euroa) ja Mikkolassa (-352 euroa).

Listalta löytyy kuitenkin myös alueita joilla keskineliöhinta nousi toiseen kvartaalin verrattuna. Niitä ovat Jokiniemi (nousua 337 euroa), Ruskeasanta-Ilola (+157 euroa), Länsimäki (+125 euroa) ja Vantaanlaakso (+120 euroa).

Vertailun tuloksia tarkasteltaessa on hyvä huomioida, että sijoitukseen listalla vaikuttaa tehtyjen asuntokauppojen määrät. Mikäli kauppojen lukumäärä on pieni, yksittäisen kauppahinnan vaikutus keskihintaan on merkittävä. Huomioida tulee myös se, että tietyillä alueilla, kuten Kivistössä vanhatkin osakehuoneistot ovat keskimäärin hyvin uusia. 

Vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Vantaalla oli 2794 euroa, pääkaupunkiseudulla 4365 euroa ja muualla Suomessa 1963 euroa.

Tilastot eivät ole täysin kattavia, vaan ne käsittävät noin kaksi kolmasosaa toteutuneista asuntokaupoista. Toteutuneet kauppahinnat ovat peräisin verohallinnon varainsiirtoaineistosta ja tilastot on koostanut Tilastokeskus.

https://www.asuntojenhinnat.fi/

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Asuntojen hinnoissa jopa 4–4,7 prosentin laskua isoissa kaupungeissa kesällä – näin ekonomisti kommentoi28.8.2019 09.07
Vanhojen asuntojen hinnat laskevat yhä kehyskunnissa – neliöhinnassa jo tuntuva 1700 euron ero pk-seutuun13.7.2019 06.30
Välittäjä: Vanhojen asuntojen kaupassa kaksijakoinen kehitys30.5.2019 09.01
"Meillä ei ole Leinelässä yhtään myymätöntä asuntoa" – Miksi Leinelässä käy kauppa, mutta Kivistössä ei?6.9.2019 09.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu