Puheenaihe

Kaupungin henkilöstöpomo: "Ammattiryhmät ovat sairauspoissaoloissa aivan eri planeetoilla"

Pääluottamusmies Mitri Siltalahti muistuttaa lähihoitajien työn olevan raskasta, vaikka käytössä olisi teknologiaa. Työn raskaus näkyy myös sairauspoissaoloissa.

Arkisto/Else Kyhälä

Noin 60 prosenttia kaikista Vantaan kaupungin henkilöstön sairauspoissaoloista kasaantuu noin kahdeksalle prosentille työntekijöistä. Se on tosiasia, johon ollaan Vantaan henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievosen mukaan pureutumassa entistäkin painokkaammin.

Lievonen toteaa, että sairauspoissaoloissa näkyy myös toinen huomiota vaativa seikka. Sairauspoissaolomäärät vaihtelevat merkittävästi ammattiryhmittäin.

– Eri ammattiryhmät ovat sairauspoissaoloissa Vantaan kaupungilla aivan eri planeetoilla, Lievonen kuvaa.

Paljon poissaoloja on, kuten arvata saattaa, niissä ammattiryhmissä, joissa tehdään fyysistä työtä.

– Yksi sellaisista on lähihoitajien ammattiryhmä. Huomattavasti vähemmän sairauspoissaoloja on esimerkiksi opettajilla ja lääkäreillä.

Lähihoitajia edustava SuPerin pääluottamusmies Mitri Siltalahti sanoo sairauspoissaoloista käytävän keskustelua myös työntekijäpuolella. Ennaltaehkäisyyn pyritään jatkuvasti löytämään uusia keinoja.

– Lähihoitajan työ on fyysisesti raskasta. Paljon puhutaan teknologiasta ja automaatiosta, jotka keventävät työtä. Liian vähän puhutaan siitä, ettei teknologia sovi kaikkiin tilanteisiin.

Siltalahti muistuttaa, että yhä suurempi osa vanhusväestä hoidetaan kotona.

– Ei koteihin sovi sellaista teknologiaa, jota on laitoksissa ja myös laitoksissa automaatio ratkaisee vain osan ongelmista. Esimerkiksi potilaan laitto nostoliinaan vaatii voimaa.

Työtekijöiden sairauspoissaolojen on laskettu maksavan Vantaan kaupungille vuositasolla noin 27 miljoonaa euroa. Tuohon summaan Vantaan kaupunki on Lievosen mukaan päätynyt yhdessä eläkevakuutusyhtiön kanssa.

– Sairauspoissaolot vievät vuosittain 490 henkilötyövuoden verran. Se on valtavan suuri määrä, Lievonen toteaa.

Viime vuonna Vantaan kaupungin työntekijöiden sairauspoissaaoloista suurin osa johtui tuki- ja liikuntaelinsairauksista. Seuraavaksi suurin syy olivat mielenterveysongelmat.

– Mielenterveysongelmien määrä sairauspoissaolojen aiheuttajina on kasvussa, Lievonen kertoo.

Yksi keino sairauspoissaolojen vähentämiseksi on niin kutsuttu aktiivinen terveysjohtaminen. Lievonen toteaa sen tarkoittavan lyhykäisyydessään sitä, että esimiehillä on matala kynnys ottaa asia puheeksi.

– Asia otetaan puheeksi, jos on paljon lyhyitä sairauspoissaoloja tai sitten pitkä yksittäinen poissaolo.

Valtuuston käsittelyssä maanantaina olevassa budjetissa esitetään tavoitteeksi kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolojen vähentämisen 4,7 prosentista 4,4 prosenttiin. Kokoomuksen valtuustoryhmä on laskenut tuosta koituvan kaupungille säästöä puolitoista miljoonaa euroa. Vantaan henkilöstömenot ovat kokonaisuudessaan noin 550 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sairausloman saaminen voi vaikeutua – IL: Syynä uudet Käypä hoito -suositukset13.9.2019 16.15
Sairausloma romuttaa talouden: näin pitkään suomalaiset keskimäärin uskovat sinnittelevänsä – onko oma tilanteesi parempi?10.4.2019 06.30
Törkeää puhetta, räkimistä ja huitomista: Väkivalta Vantaan kaupungin työntekijöitä kohtaan kasvoi rajusti14.9.2019 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu