Puheenaihe

Barcelonasta ja Tukholmasta tuttu katuhuijaus tuli Helsinkiin – poliisilta varovainen kommentti Ylelle

Helsingin Kauppatorilla viime kesänä pelattu katupeli on tuottanut ihmettelyä poliisiviranomaisille. Kuvituskuva ei liity tapaukseen.

Jussi Vehkasalo

Helsinkiin rantautui viime kesänä katupeli, jonka laillisuudesta edes viranomaisilla ei ole täyttä varmuutta. Pelistä kertoo Yle.

Kyseessä on kolme kuppia ja yhden nopan käsittävä peli, jonka tarkoituksena on houkutella ohikulkijoita arvaamaan, minkä kupin alla noppa milloinkin sijaitsee.

Noppa laitetaan yhden kupin alle, ja kuppeja siirrellään nopeasti pöydän päällä edestakaisin. Pelaajat lyövät vetoa 50 euron panoksin.

Ilmiö on Helsingin poliisille uusi viime kesältä ja syksyltä, mutta sitä ei pidetä isona ongelmana. Katupeli-ilmiö tunnetaan liki kaikissa Euroopan suurkaupungeissa. BBC:n mukaan Lontoossa huijarit onnistuivat saamaan tuhansia puntia viime kesänä.

Poliisihallitus pitää Kauppatorin tapausta kiinnostavana. Kysymys on siitä, kilpaillaanko rahasta omilla taidoilla vai onko kyseessä huijauksen yritys.

– Se ei ole raha- tai arpapeli, vaan taitopeli, jos pelaaja menestyy aidosti sitä paremmin, mitä tarkemmin pystyy omalla katseellaan seuraamaan nopan liikkeitä, kertoo ylitarkastaja Mikko Cantell Poliisihallituksesta Ylelle.

Jos pyörittelyä tehdään hyvin kauan, Cantellin mukaan taidon merkitys vähenee ja sattumalla alkaa olla merkitystä.

– Jos tällaiseen peliin osallistutaan rahalla ja voittona on rahapalkinto, kyseessä olisi rahapeli. Kyseisessä Kauppatorin tapauksessa kyse saattaa olla enemmän silmänkääntötempusta kuin taitolajista, Cantell muotoilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Myytkö tavaraa Tori.fi:ssä? Poliisi varoittaa huijariostajien uudesta viekkaasta konstista21.10.2019 13.19
Poliisi varoittaa yleistyvästä nettipetostelusta – "Netissä rahaa pyytävät, tuntemattomat henkilöt ovat poikkeuksetta liikkeellä huijausaikeissa"26.8.2019 19.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu