Puheenaihe

K&k: Aktivisti paljasti lelusalakuljettaja Rami Adhamin toiminnan – sai nyt itse rikossyytteen

Rami Adham.

Arkisto / Päivi Tuovinen

Syyttäjä vaatii kurdiaktivisti Anter Yasalle rangaistusta niin sanottuna lelusalakuljettajana tunnetuksi tulleen Rami Adhamin kunnian loukkaamisesta, kertoo Kirkko & kaupunki -lehti. Yasa paljasti lokakuussa 2016 Adhamin kytkennät jihadistisiin liikkeisiin Syyriassa.

Syyttäjä vaatii Yasalle rangaistusta Adhamin kunnian loukkaamisesta tuolloin julkaistuista Facebook-kirjoituksista. Helsingin Sanomat kertoi lokakuussa 2016, että suomen-syyrialaisella Adhamilla on kytköksiä Syyriassa taisteleviin jihadisti­ryhmiin. Asia tuli julkisuuteen, kun tunnettu bloggaaja ja Sekulaarit maahanmuuttajat ry:n puheenjohtaja Yasa kirjoitti Adhamia koskevan julkisen Facebook-päivityksen.

Kirjoituksessaan Yasa sanoi, että Adham on ”islamisti” eli poliittisen islamin kannattaja. Päivityksessään Yasa hyödynsi Adhamin omia Facebook-päivityksiä. Poliisin vuonna 2018 laatimassa esitutkintapöytäkirjassa Adham pitää loukkaavana, että häntä on kutsuttu islamistiksi, koska omien sanojensa mukaan hän on ”varsin länsimaalaistunut ja maallistunut humanisti”.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Adhamin veropetoksesta, dopingrikoksesta, huumausainerikoksesta, kirjanpitorikoksesta, kiristyksen yrityksestä sekä kahdesta pahoinpitelystä, tuomio tuli vuonna 2017. Vuonna 2018 oikeus katsoi, että Adhamin tosiasiallisesti hallinnoiman hyväntekeväisyysjärjestön rahoja on päätynyt 62 000 euroa siirtolapuutarhamökin ostoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lelusalakuljettaja Rami Adhamille ehdotonta vankeutta21.11.2018 11.15
Näkökulma: "Olin mukana keräämässä varoja lelusalakuljettajalle"20.2.2018 10.40
Syyrian lelusalakuljettajan yhteisöä epäillään rahankeräysrikoksesta – "Sijoitti rahoja puutarhamökkiin"8.9.2017 18.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu