Puheenaihe

Autoliikennettä koulujen lähistöllä pyritään vähentämään avustusrahalla – Vantaa sai kampanjointiin tuhansia euroja

Vantaalaiset halutaan herättää huomaamaan koulumatkaliikkumisen edut. 

Arkisto/Tuire Punkki

Vantaa on saanut 7 000 euroa Fiksusti kouluun -kehittämisavustusta koulumatkaliikkumisen edistämiseen. Avustuksella on tarkoitus edistää lasten ja nuorten aktiivista liikkumista koulumatkoilla sekä vähentää autoliikennettä koulujen lähistöllä.

Liikunnansuunnittelija Ville Vahtola Vantaan kaupungilta kertoo, että saadut 7 000 euroa aiotaan käyttää erilaisten oppilaita aktivoivien kampanjoiden ja kilpailujen järjestämiseen tulevalla kevätlukukaudella. Avustuksella tuotetaan myös materiaaleja koulujen käyttöön. Kampanjoiden toivotaan saavan niin lapset, nuoret kuin huoltajatkin ymmärtämään koulumatkaliikunnan tärkeyden.

– Aiomme toteuttaa esimerkiksi sellaisia kilpailuja, joihin koulut voivat tulla joustavasti mukaan. Avustuksella voidaan hankkia palkintoja.

Vahtola lisää, että Vantaalla koulumatkaliikkumista on edistetty jo aiemmin, sillä kaupunki on vakituisesti mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa.

Kehittämisrahaa saavia kuntia valittaessa otettiin huomioon muun muassa se, miten hyvin kehittämisideat ovat monistettavissa muihin Suomen kuntiin ja miten suunnitellut toimenpiteet poistavat koulumatkaliikkumisen esteitä.

Vantaan lisäksi avustusta saivat Kangasala ja Lappeenranta. Kehittämisavustuksen rahat tulevat Sitralta.

Fiksusti kouluun on LIKES-tutkimuskeskuksen, Motivan ja Pyöräilykuntien verkoston koulumatkaliikkumisen edistämisen ohjelma, joka toimii yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaa sai lisää rahaa palkittuun Liikkuva koulu -toimintaan29.5.2018 11.10
Liikkuva koulu onnistui tehtävässään – selkein parannus vähiten liikkuvien keskuudessa11.2.2016 19.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu