Puheenaihe

Mielipide: Tikkurilan avohaavat kurottava umpeen

Kirjoittaja kysyy, miksi Ratatien yli ei Dixin kohdalla rakennettu kävelysiltaa.

Armi Suojanen

Kirjoittaja kaipaa Tikkurilaan sujuvampaa kevyen liikenteen verkostoa.

Haluammeko, että jatkuvasti kasvava Tikkurila jää sekavaksi kokoelmaksi hajanaisia kortteleita, kevyen liikenteen katkaisevia katukuiluja, kolkkoja aukioita ja sinne tänne siroteltuja kuihtuvia lähikauppoja ja tyhjiä liikehuoneistoja? Tällä menolla kaupunginosasta ei tule asumiseen ja elämiseen houkuttelevaa, kuhisevaa ja turvallista ”pikkukaupunkia”.

Tikkurilaa halkoo nykyisellään kaksi avohaavaa: Kielotie ja Talvikkitie, molemmat vilkkaasti liikennöityjä ja lukuisilla liikennevaloilla miinoitettuja. Kadut katkaisevat Tikkuraitin ja kevyen liikenteen sujuvuuden, korttelin välein sirotellut liikennevalot seisottavat autoja tyhjäkäynnillä heikentäen ilmanlaatua.

Lyhyesti: Tikkurila työntää asukkaat asioimaan esimerkiksi Jumbossa, ei kaupunginosan liikkeissä.

Ja ennen kuin joku sanoo, että autoilua pitää ilmastosyistä vähentää ja katujen merkitys katoaa, kannattaa muistaa, että sähköautotkaan eivät lennä.

Kun nyt suunnitellaan, mistä mahdollinen raitiotie alittaa pääradan ja mistä ylittää Kielo- ja Talvikkitien, kannattaa katsoa voisiko samalla rakentaa kevyelle liikenteelle oman, sujuvan ja viihtyisän liikenneverkoston.

Esimerkki: miksi Ratatietä ei olisi voitu ylittää aseman kohdalla kävelysillalla tai vaikka kahdella? Nyt jalankulkijat, bussit, taksit sekä nouto- ja jättöliikenne risteävät hengenvaarallisesti.

Entä jos Kielotien ylittäisi kolme kevyelle liikenteelle omistettua tasoa: Silkin, Tikkuraitin ja Lummetien kohdalla. Talvikkitie ylitettäisiin Tikkuraitilla ja Lummetiellä. Kaupat, kahvilat, lounasravintolat ja torit saisivat uutta virtaa.

Tauno Tikkurilasta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keskelle Tikkurilan ydinkeskustaa nousee seitsemän kerrostalon kortteli – rakennetaan kysynnän mukaan4.9.2019 06.15
Tikkurilan virastokolossit lähtevät – Tilalle asuntoja, liiketiloja, päiväkoti ja kaupungin virastotalo31.8.2019 07.45
Tikkurilan elinvoima on vertailussa huippuluokkaa – Torin laidalta liikkeensä lopettava yrittäjä: Tämä on kuollut alue20.6.2019 06.40
1970-luvun kerrostalot saavat seuraa uudesta talosta – Tikkurilan Neilikkatielle rakennetaan lähes 120 asuntoa19.5.2019 07.15
Talvikkitien autorallia yritetään hillitä liikennevaloilla27.8.2013 10.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu