Puheenaihe

Kivistön tapahtuma-areenan hotelliin 250 huonetta – majoitus- ja kokoustiloille kova kysyntä

Havainnekuvan mukaan Arena 3.3.:n jalkapallostadion voisi näyttää tällaiselta. Areenan yhteyteen tulee myös hotelli.

Arkkitehtitoimisto SKOOT Oy

Kivistön uuden sisätapahtuma-areenan yhteyteen rakennettavan hotellin huoneluku nousee 120:stä 250:een. Alkuperäistä suunnitelmaa suurempi hotelli vastaa majoitustarpeeseen, joka tulee muun muassa areenan kongressitilojen käyttäjiltä.

Kivistön areenaa suunnittelevan Arena 3.3. Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veijo Kallioinen ennakoi Vantaan Sanomille jo elokuussa, että hotellihuoneiden määrään kaavaillaan lisäystä, kunhan markkinaselvitysten tulokset on saatu. Nyt on selvillä, että pääkaupunkiseudulla on kova kysyntä niin majoitus- kuin kokoustiloille.

Sisätapahtuma-areenaa hotelleineen suunnitellaan Vantaan kaupungin omistamalle tontille Hämeenlinnanväylän ja Vantaankoskentien väliin. Kompleksiin on tulossa muun muassa harjoitus- ja pelimahdollisuudet paikallisille jalkapallojoukkueille. Jalkapallostadionilla voi pelata kansainvälisen tason otteluita. Areenaan suunnitellaan myös ravintolamaailmaa.

Areenan tapahtumiin mahtuu lähes 24 000 katsojaa, jolloin siitä tulee Suomen suurin sisätapahtumahalli. Siten Kivistössä voisi järjestää isojen tähtien konsertteja myös talvella. Nykyisin niitä voi pitää vain kesäisin ulkoilmatapahtumissa.

Areenahankkeen takana on liikemiesryhmä. Se sai Vantaan kaupungilta suunnitteluvarauksen viime kesänä ja nyt tyhjällä tontilla on alkanut kaavamuutosprosessi. Suunnitteluperiaatteiden mukaan uudesta tapahtuma-areenasta kaavaillaan keskeistä osaa Kivistön uuteen keskustaan.

Aikataulut elävät suunnittelun edetessä ja nyt tavoitteena on, että halli ja hotelli valmistuvat 2024.

– Suunnittelu etenee hyvin. Siitä on tarkoitus tehdä ensiluokkainen areena Vantaalle, toteaa projektin vetäjä Sami Vainiomäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kivistöön suunnitellaan Suomen suurinta tapahtuma-areenaa ja viereen hotellia5.6.2019 13.58
Nimekkäät liikemiehet puuhaavat jättiareenaa nyt Vantaalle – "Espoon päättäjät eivät saaneet järjestettyä tonttia"7.6.2019 10.57
TiPS:n edustusjoukkueet muuttamassa Länsi-Vantaalle – Kivistöön suunniteltu monitoimihalli houkuttelee31.8.2019 07.50
Kivistöstä urheilun uusi superkaupunginosa? Nyt sinne suunnitellaan myös jäähallia – HS: Hankkeella ei ole vielä tonttia12.7.2019 09.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu