Minne mennä

Korson Joulupolku sai alkunsa kesän kynnyksellä – Joulupukki ja paloauto ovat Ankkapuiston vetonaulat

Korson Joulupolku järjestetään sunnnuntaina jo 20. kertaa.

arkisto/Korso-Seura

Korsossa on kuljettu vapaaehtoisvoimin rakennetulla Joulupolulla jo 19 kertaa. Ensi sunnuntaina tapahtuma järjestetään 20. kerran.

Tapahtuma oli pari vuotta evakossa Ruusupaviljongin ympäristössä Ankkapuiston remontin vuoksi, mutta nyt polku kulkee jälleen entisessä paikassaan.

Idea Korson omasta joulutapahtumasta syntyi kaksikymmentä vuotta sitten kesän kynnyksellä, kun paikallisten marttojen kevätkokouksessa pohdittiin, mitä kivaa Korsossa voisi järjestää. Martat päättivät lähteä tonttuilemaan seuraavan joulun alla ja kutsuivat laajalti paikallisia yhdistyksiä mukaan tapahtuman järjestämiseen.

Tapahtuman päävetovastuu on nykyisin Korso-Seuralla.

Joulupolku levittäytyy eri puolille puistoa. Tänä vuonna Joulupolun varrelta löytyy muun muassa tiernapoikien esitys, joulukuusen koristelukilpailu ja tietenkin joulupukki.

– Paloauto ja joulupukki ovat olleet vuodesta toiseen suosituimpia pisteitä, kertoo Merja Autio, yksi Korso-Seuran aktiiveista.

Hän on ollut mukana järjestelyissä 15 vuoden ajan.

Parhaimmillaan tapahtuma on kerännyt noin 6 000 kävijää.

Viime vuosina vakiintunut kävijämäärä on ollut noin 4 000 henkeä.

Sää luonnollisesti vaikuttaa kävijämäärään ja pitää järjestäjät jännityksessä viimeiseen asti.

– Jonakin vuonna päivä alkoi puiston auraamisella, kun lunta oli niin paljon, Autio muistelee.

Toisena vuonna taas tarvittiin kunnon hiekoitus jäiselle polulle.

Kommelluksilta ei ole vältytty vuosien varrella. Eräänä vuonna tapahtuman piti huipentua ilotulitukseen, mutta ilotulittaja oli unohtanut sovitun keikan. Hyvitystä saatiin uudenvuodenaattona, jolloin Korson taivas räiskyi ja paukkui tavallista komeammin.

Merja Autio kertoo, että vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma on niin iso ponnistus, että joka vuosi ”päätonttu”, Korso-Seuran puheenjohtaja Irja Ruohonen toteaa, että kyseessä on viimeinen Joulupolku. Siitä huolimatta, yhdistyksen tonttujoukko huomaa istuvansa joka syksy suunnittelupalaverissa jakamassa seuraavan tapahtuman järjestelyvastuita.

– Se on se tunnelma mikä siellä on, tyytyväiset ihmiset ja kävijöiltä saatu hyvä palaute, mikä saa jatkamaan, summaa Merja Autio.

Suosittu tapahtuma

Korson Joulupolku su 15.12. klo 15–18 Ankkapuistossa.

Paikalla tonttula ja joulupukki. Ohjelmassa mm. joulukuusen koristelukilpailu (ennakkoilmoittautumiset), lumiukon etsintä ja luontorastipolku.

Tiernapojat esiintyvät (klo 16 ja 17) ja joulunäytelmää esitetään (klo 15.30, 16.30 ja 17.30).

Tarjolla joulupuuroa (lapsille ilmainen), makkaraa, glögiä ja pipareita sekä nokipannukahvia. Omat lautaset ja lusikat mukaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu