Minne mennä

Opastus vie lähemmäs Laila Pullisen taidetta

Jean Ramsay on yksi taidemuseo Artsin opastuksia vetävistä.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Jos joululaulujen laulaminen ja kuunteleminen alkaa jo kyllästyttää, niin vaihtelua tuo käynti Vantaan taidemuseo Artsissa.

Myyrmäki-talon (Paalutori 3) Artsissa jatkuu syyskuussa avattu kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) näyttely vielä 12. tammikuuta asti.

Museo järjestää näyttelyissä yleisöopastuksia torstain ja sunnuntaisin. Opastukset niin kuin sisäänpääsykään eivät maksa mitään. Opastus kestää noin tunnin.

Yleisöopastusten vetäjiä on museossa useita, mutta yksi heistä on erityinen, koska hän on Pullisen poika Jean Ramsay.

– Hän intoutuu usein puhumaan tekniikoista ja materiaaleista kysyttäessä, kertoo itsekin opastuksia vetävä Ulla Reinikainen.

Hän sanoo, että Ramsayn opastuksissa on ehkä kaikkein liikkuvin rakenne.

– Joten ikinä ei voi tietää, mitä näkökulmaa on tarjolla. Hän on itse nähnyt, kuinka tekniikoita käytetään ja voi tuoda kerrontaan oman suhteensa ja kokemuksensa. On harvinaista, että taiteilijalle näin läheinen henkilö opastaa.

Sunnuntaisin yleisöopastukset vetää Ramsay ellei toisin ilmoiteta ja torstain kierroksella on eri vetäjiä.

Ennen joulua opastukset pidetään 19. joulukuuta kello 17 ja 22. joulukuuta kello 14. Uuden vuoden ensimmäiset yleisöopastukset ovat 2. ja 5. tammikuuta.

Artsi on kiinni 24.12.–1.1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kuvanveistäjä Laila Pullisen teoksia esillä ainutlaatuisessa näyttelyssä – veistosten suuruus paljastuu Artsin tiloissa21.9.2019 07.05
Laila Pullisen Kevät ihmisessä -veistos on nyt Musiikkitalossa – Valaistava teos näkyy myös ulos22.8.2019 10.20
Kartanon perijä sai valtavan työmaan ja paiskii töitä hiki otsalla – "Usein tuntuu, että Laila istuu olkapäälläni mutisemassa"16.6.2018 07.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu