Puheenaihe

Lähiasukas: Korson Ankkapuiston sorsia syötetään päivittäin, vaikka se on kiellettyä –  Kaupunki lupaa tuoda ruokinnan kieltävät kyltit puistoon

Sunnuntaina Ankkapuiston lammikossa uiskenteli kymmeniä sorsia. Kesyt linnut uivat tottuneesti kohti rannalle pysähtynyttä ihmistä.

Marjo Rämö

Korson Ankkapuiston reunalla asuva Tuomo Virkkunen on pannut merkille, että puiston sorsia ruokitaan päivittäin, vaikka lintujen ruokinta on kielletty kaikissa kaupungin puistoissa.

Ennen puiston kunnostamista puistossa lintujen ruokinnan kieltäviä kylttejä oli sähkötolpissa. Nyt kylttejä ei ole.

Virkkusen mielestä jykevät, kuvin ja tekstein varustetut opastekyltit olisivat parhaimpia tiedon välittäjiä. Sellaiset, joita käytetään esimerkiksi luonnonsuojelualueilla.

Kaupungineläinlääkäri Kirsi Hiltunen kaupungin ympäristöterveydenhuollosta kertoo, että Ankkapuistoon tuodaan noin viikon sisällä laminoituja kylttejä, joilla kielletään lintujen ruokinta.

Isommista kylteistä Hiltunen toteaa, ettei jykevämpi kyltti välttämättä estä lintujen ruokkijoita sen enempää kuin pienemmät kyltit.

Sen vuoksi niiden valmistukseen ei välttämättä ole järkevää käyttää resursseja.

– Mutta keskustelemme tällaisten kylttien tarpeellisuudesta Ankkapuistossa puistoyksikön edustajien kanssa.

Lintujen ruokinta on kielletty kaikilla kaupungin omistamilla mailla kuten puistoissa, metsissä, jokien varsilla ja päiväkotien pihoilla.

Syynä on se, että ruokintapaikat voivat houkutella paikalle haittaeläimiä kuten rottia, lokkeja ja variksia.

Linnut itsessään voivat aiheuttaa terveyshaittaa kun ulosteita kertyy yhteen paikkaan, missä myös ihmiset liikkuvat.

Kiinteistöjen pihoilla lintujen ruokinta on sallittu kiinteistön omistajan luvalla omistajan osoittamissa paikoissa.

Tällöin kiinteistön on huolehdittava siitä, ettei ruokinnasta aiheudu naapureille tai muulle ympäristölle terveys- tai hygieniahaittaa.

Erityisesti tulee kiinnittää huomiota ruokintapaikkojen hygieniaan.

Birdlife Suomi neuvoo käyttämään lintujen ruokinnassa ripustettavia ruokinta-automaatteja siellä, missä ruokinta on sallittua. Automaatti ja maa sen alapuolella tulee pitää puhtaina. Erityisen tärkeää on huolehtia hygieniasta lämpiminä ja kosteina sääjaksoina, koska tällöin olosuhteet tautien tarttumiselle ovat otolliset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pikkulintujen ruokinta kiellettiin Hakunilassa sakon uhalla kesken pakkasten – ”Kaupunki teki julman ratkaisun”31.1.2019 07.45
Lintujen syöttökiellosta eivät kaikki piittaa – "Niin paljon on rottia kuin on ruokaa"13.1.2019 07.15
"Leivän kylväminen ei ole lintujen ruokintaa" – Luonnonsuojeluaktiivin mielestä lintuharrastajia ei pidä sotkea rottakohuun28.2.2017 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu