Puheenaihe

Surukulkue säväyttää tänään Helsingin keskustassa – "Hiljaisuus rikotaan lauluilla ja huudoilla"

Surukulkue etenee Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Kansalaistorille.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Ympäristöliike Helsingin Elokapina osoittaa huolensa koskien Australian massiivisia maastopaloja ja luo mahdollisuuden surra menetyksiä yhdessä järjestämällä surukulkueen 16. tammikuuta kello 18–20, kerrotaan tiedotteessa.

Tapahtuma alkaa Senaatintorilla kello 18. Kulkue liikkuu hiljaisesti Aleksanterinkadun halki jatkaen Mannerheimintielle, jossa kasaannutaan ja rikotaan hiljaisuus lauluilla ja huudoilla. Päätepiste on Kansalaistorilla, jossa keskustellaan ja nähdään aiheeseen liittyviä esityksiä.

Elokapinan tiedotteen mukaan Suomella olisi tilaisuus toimia ilmastojohtajana ja inspiroida muita maita tekemään vaikuttavampaa ilmastopolitiikkaa. Suomi on asettanut kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet, mutta edelleen lähes puolet keinoista kuitenkin puuttuu. Kulkueen avulla ilmaistaan surua jo tapahtuneista menetyksistä ja vaaditaan tekoja, joilla ilmastokriisi saadaan hallintaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Australiassa parhaillaan lomaileva näyttelijä Ilkka Heiskanen maastopaloista – "Tuolla lomamestoilla on pahat palot"7.1.2020 09.35
Australian jättipalot herättivät suomalaisten auttamishalun: nyt ommellaan kangaspusseja kengurunpoikasille ja hansikkaita koaloille14.1.2020 07.17

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu