Puheenaihe

Asiakkaat antoivat arvosanat Vantaan terveysasemille – Paras ja huonoin arvosana Länsi-Vantaalle

Kirjoittajan mukaan yksi keino purkaa terveysasemien jonoja ovat iltavastaanotot, joita ei ole vielä asiaa koskevista päätöksistä huolimatta toteutettu.

Armi Suojanen

Vantaalaiset ovat pääosin erittäin tyytyväisiä saamiinsa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Yleisarvosanaksi Vantaan sote-palvelut saivat käyttäjille viime vuoden loppupuolella suunnatussa kyselyssä 9-.

Kritiikkiä tuli palveluihin pääsemisen hitaudesta. Palvelun piiriin päästyään vastaajat kuitenkin kokivat saaneensa asiantuntevaa ja asiallista palvelua. Palvelun myös koettiin parantaneen elämäntilannetta.

Terveysasemista tyytyväisimpiä oltiin Martinlaakson terveysaseman lääkäri- ja hoitajavastaanottoihin (käyttäjien antamien kouluarvosanojen keskiarvo oli 9,02).

Vähiten tyytyväisiä oltiin Myyrmäen terveysasemaan (7,21) ja Koivukylän terveysasemaan (7,54).

Tikkurilan terveysaseman lääkäri- ja hoitajavastaanotot saivat arvosanan 8,59. Korson terveysasema sai arvosanan 8,37 ja Länsimäki 8,6.

Kaksi terveysasemaa sai vuonna 2019 huonomman arvosanan kuin vuotta aiemmin. Ne olivat Myyrmäen ja Länsimäen terveysasemat.

Hyvää palautetta terveyspalveluista saivat neuvolat ( 9,22) ja koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto (9,20).

Asiakkaat olivat tyytyväisiä myös suun terveydenhuollon palveluihin. Kaikkien hammashoitoloiden saamat arviot olivat yli 9.

Vs. apulaiskaupunginjohtaja Anna Cantell-Forsbom toteaa tiedotteessa, että kyselyn esiin tuomat kehittämiskohteet, kuten palvelujen piiriin pääsyn hitaus ja vaikeus on huomioitu ensi vuoden käyttösuunnitelmissa.

– Muun muassa yhteydensaantia terveysasemien puhelinpalveluun ollaan parantamassa ja sähköisiä yhteydenottokanavia kehitetään edelleen, Cantell-Forsbom toteaa.

Asiakaskysely tehtiin 23.9.–11.10.2019. Palautetta kerättiin sekä sähköisellä että paperisella vastauslomakkeella. Vastauksia saatiin 3006 henkilöltä, jolta olivat asioineet eri palveluissa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vuoden yleislääkäri on unelmatyössään Myyrmäen terveysasemalla28.11.2019 15.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu