Puheenaihe

Sipoonkorven käyntimäärä kasvoi hurjasti – kansallispuistossa vierailtiin 110 000 kertaa viime vuonna

Kalkinpolttajanreitillä Sipoonkorvessa on runsaasti portaita.

Arkisto/Aki Saranen

Vantaan, Sipoon ja Helsingin alueilla sijaitseva Sipoonkorven kansallispuisto ylitti viime vuonna 110 000 kävijän rajan. Sipoonkorven vierailijamäärä kasvoi 11 prosenttia verrattuna vuoteen 2018, jolloin siellä käytiin 98 700 kertaa.

Metsähallituksen puistonjohtaja Harri Karjalainen toteaa tiedotteessa, että kasvua selittävät uudet reitit, palvelut ja parempi saavutettavuus. Hän arvioi myös, että Nuuksion ruuhkaisuus on lisännyt Sipoonkorven suosiota.

Nuuksion kansallispuiston käyntimäärä laskikin viime vuonna neljä prosenttia. Viime vuonna siellä käytiin 330 600 kertaa. Laskusta huolimatta Nuuksio on Suomen kolmanneksi suosituin kansallispuisto.

– Nuuksiossa on käyntimäärissä laskua Haukkalammella ja Kattilassa eli puiston ruuhkaisimmilla alueilla, mutta Kirkkonummelta ja Vihdistä päin puistoon tulijoiden määrissä on nousua. Tämä vahvistaa sitä, että kansallispuistoon tarvitaan toimiva joukkoliikenneratkaisu, Karjalainen sanoo tiedotteessa.

Kaikkiin Suomen kansallispuistoihin tehtiin vuonna 2019 yhteensä noin 3,22 miljoonaa käyntiä. Siinä kahden prosentin kasvu edellisvuoteen verrattuna.

Kasvua on myös kansallispuistokävijöiden rahankäytön vaikutuksessa lähiseuduilla. Se on kasvanut 3,7 prosenttia, ja on nyt yli 219 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sipoonkorven retkeilijöiden holtiton pysäköinti harmittaa Sotungissa – nyt teiden tukkeeksi jätettyjä autoja sakotetaan19.1.2020 06.35
Mielipide: Vauhtipoukkoilijat ovat jo pilanneet Nuuksion rauhan, toivottavasti Sipoonkorpi säästyy21.1.2020 20.00
Pian pääsee kävelemään Kuusijärven komeaa terässiltaa pitkin Sipoonkorpeen – valaistus valmistuu vasta ensi kesänä31.10.2019 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu