Paikalliset

Sokeva Oy muuttaa lentoaseman viereen

Toimitusjohtaja Markku Kärppä vie Sokeva Oy:n tammikuun aikana Korsosta lentokentän tuntumaan Virkamieheen. Siellä on riittävästi korkeaa varastotilaa. Sokevan logona on 1950-luvulta lähtien ollut "lepakko".

Armi Suojanen

Sokeva Oy jättää Korson, mutta ei Vantaata. Erilaisten maalaustyövälineiden valmistaja muuttaa tammikuussa Tikkurilantien varteen Virkamieheen.

– Olemme kasvaneet ulos Korsosta. Emme mahdu sinne enää, toimitusjohtaja Markku Kärppä kiteyttää.

Olemme kasvaneet ulos Korsosta.”
Jääminen Vantaalle ei näyttänyt lainkaan varmalta, kun Kärppä alkoi etsiä suurempaa ja nykyaikaisempaa toimitilaa.

– Se oli ihan minuuttia vaille, että olisimme muuttaneet Järvenpäähän.

Kärppä oli jo allekirjoittamassa sopimusta järvenpääläisestä tilasta, kun Vantaalta löytyikin sopiva toimitila Tikkurilantie 136:sta. Uusia tiloja oli tarjottu myös Tuusulasta ja Riihimäeltä.

Erityisvaatimuksena oli, että varastotilan pitää olla riittävän korkea.

– Korsossa varaston korkeus on kuusi metriä ja uudessa paikassa kahdeksan ja puolimetriä.

Sokeva vuokraa lentoaseman tuntumasta Tikkurilantieltä noin 3 000 neliömetriä. Korson Tavitiellä koko rakennus on kooltaan 5 000 neliötä, ja ne on jaettu Sokeva-Käsityön kanssa, joka jää Korsoon.

– Meillä on jo kiire pois Korsosta, sillä olemme toimineet tämän vuoden poikkeusluvalla, Kärppä kertoo ja viittaa siihen, että radan tuntumassa oleva toimitila ei enää täytä maalaustyövälineitä tekevälle yritykselle asetettuja paloviranomaisten säädöksiä.

Tavitien kiinteistö on Sokeva Oy:n omistajan Näkövammaisten keskusliiton oma, mutta tontti on vuokralla Vantaan kaupungilta.

Kärppä on tyytyväinen uuteen tilaan ja sen sijaintiin. Tikkurilantie on lähellä suuria väyliä ja sinne on henkilökunnankin helppo tulla joko bussilla tai autolla.

– Kulkeminen ratkaisi sen , että jäimme Vantaalle. Pääosa 27 työntekijästä asuu Korson suunnalla ja monet heistä ovat pitkäaikaisia työntekijöitä, toimitusjohtaja perustelee.

Sokeva Oy:n liikevaihto oli 2010 seitsemän miljoonaa euroa, ja se kasvaa tasaisesti. Kun Sokeva muutti Korson keskustasta Tavitielle vuonna 1988, sen liikevaihto oli euroissa alle kaksi miljoonaa.

Yhtiön markkinaosuus Suomen maalaustyövälineistä on yli 50 prosenttia.

– Meillä ei ole kotimaisia kilpailijoita, Kärppä selittää.

Näkövammaisten keskusliiton toimitusjohtaja Mauno Lehtinen sanoo, että Tavitielle vapautuviin tiloihin etsitään sopivia vuokralaisia. Yksinään näkövammaisten käsityötoiminnalle tilat ovat liian isot.

– Se voisi olla työkeskus, työpaja tai jotakin muuta sosiaalista toimintaa, Lehtinen puntaroi.

Neuvotteluja halutaan käydä Vantaan kaupungin kanssa.

– Tulenpalavaa kiirettä ei ole.

Korson rakennus voidaan myös myydä ja toiminta siirtää muualle, jos sinne ei löydy sopivaa vuokralaista. Mikäli tiloista luovutaan, muutto tapahtuisi Lehtisen mukaan ”lähiseudulle”.

Sokeva

Sokeain keskusliitto (nyk. Näkövammaisten keskusliitto) perusti Sokevan 1956 ja Korson keskustaan valmistui konttori- ja tuotantorakennus. Uudet tilat rakennettiin Tavitielle 1988.

Sokevan teollinen tuotanto, ”bisnespuoli”, erotettiin näkövammaisten käsitöistä 1997, kun Sokeva osakeyhtiö perustettiin. Yhtiön omistaa Näkövammaisten keskusliitto.

Sokeva Oy valmistaa maalaustyövälineitä ja sisustustyökaluja. Yhtiön valikoimiin kuuluvat myös mm. teipit, työvalaisimet, puunkäsittelytuotteet ja spraymaalit. Sokeva-Käsityön tuotteita ovat harjat ja rottinkikalusteet.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu