Paikalliset

Tältä näyttää uusi äitiyspakkaus – katso kuvat

Kelan äitiyspakkauksen ottavat lähes kaikki uudet vanhemmat, joskin pakkauksen sisältö ja erityisesti värisävyt aiheuttavat tiukkaa keskustelua nettipalstoilla.

Kela

Syksyllä jakoon tuleva uusi äitiyspakkaus jatkaa perinteisellä linjalla. Tuotteita on runsaasti ja värisävyt ovat neutraaleja. Lisäksi uudessa laatikossa näkyy nyt ensikertaa design.

Sukupuu-pahvilaatikon on suunnitellut Johanna Öst Häggblom. Laatikon design valittiin suunnittelukilpailussa, jonka Kela järjesti vuosi sitten Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille.

Vaatteisiin on pakkauslaatikon sävyjen mukaisia maanläheisiä värejä, kuten harmaata, ruskeaa, valkoista ja beigeä, mutta myös piristävää oranssia ja turkoosia. Asuissa seikkailevat pöllöt ja siilit, sekä norsut, tiikerit ja pandat.

Ulkohaalarin lisäksi pakkauksessa on sekä vanupuku että merinovillahaalari. Ulkohaalarin väri on aiempaa tummempi, ja lahkeissa on nyt säädettävät kumilenkit. Haalarissa ja siihen kuuluvissa rukkasissa ja töppösissä sekä peitemakuupussissa on käytetty kierrätyskuitua. Mukaan valittiin myös sukkahousut, jotka ovat viimeksi olleet pakkauksessa monta vuotta sitten.

Kela on ollut vahvasti mukana World Design Helsinki 2012 -vuodessa.

– Olemme järjestäneet äitiyspakkauslaatikon suunnittelukilpailun lisäksi äitiyspakkausnäyttelyn Virka Galleriassa, etuusjohtaja Anne Neimala summaa.

Suosituksi osoittautunut näyttely on esillä Helsingin kaupungintalon Virka Galleriassa 2. syyskuuta asti.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu