Paikalliset

Palossa tuhoutunut Kaivokselan kirkko menossa viimein purkuun

Kaivokselan kirkko tuhoutui tuhopoltossa 15.10.2006. Huonokuntoinen rakennus on seissyt siitä asti tyhjillään.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Reilut viisi vuotta kestänyt prosessi Kaivokselan kirkon kohtalosta liikahti askeleen, kun kirkkohallitus hylkäsi kirkon purkupäätöksestä tehdyn valituksen. Kirkko tuhoutui käyttökelvottomaksi tuhopoltossa lokakuussa 2006, ja huonokuntoinen rakennus on seissyt siitä asti tyhjillään.

Vantaan seurakuntien kiinteistökehitysjohtajan Olavi Jaskaran mukaan kirkon raunioon kohdistuva ilkivalta tulee kalliiksi.

– Pelkästään ilkivallasta aiheutuneisiin korjaustöihin meni viime vuonna 28 000 euroa. Kirkkoa on yritetty sulkea niin, että sinne ei pääsisi sisälle, mutta jollain sinne on toistuvasti menty.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto päätti kesäkuussa 2011, että tulipalossa pahoin tuhoutunut Kaivokselan kirkko puretaan.

Päätös poiki yhden valituksen, jonka mukaan kirkkovaltuuston päätös oli puutteellisesti valmisteltu. Valittaja myös muistutti Kaivokselan asuntoalueen kaupunkikuvallisesta merkityksestä.

Kirkkohallituksen mukaan kirkkovaltuuston päätös tehtiin kirkkolain mukaisessa järjestyksessä ja se on tarkoituksenmukainen, koska seurakunnilla ei ole käyttöä Kaivokselan kirkolle. Myyrmäen kirkko on vain parin kilometrin päässä.

Kirkkohallituksen päätöksellä on 30 päivän valitusaika, jonka jälkeen rauniolle voidaan hakea purkulupaa. Jaskaran mukaan suurin huoli on, että joku loukkaa itsensä pyrkiessään pahoin tuhoutuneisiin raunioihin.

– Siksi se olisi hyvä saada purettua mahdollisimman pian.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu