Nettideittailijat: Verkossa tavannut pettää verkossa

Nettideittailusta kirjan kirjoittanut Minni Niemelä arvioi, että deittailuun pettyvät helpoimmin ne, joilla on romanttisia odotuksia suuresta rakkaudesta. Ne, jotka ottavat deittailun kevyemmin, eivät pety yhtä usein.

Löysitkö kumppanisi netistä? Jos, on mahdollista, että suhde kaatuu kumppanisi nettipettämiseen.

Suomi24:n treffipalvelun käyttäjien mukaan nettisuhteissa pettäminen on helppoa.

– Deittailuun jää koukkuun, koska potentiaaleja kumppaneja on koko ajan tarjolla. Jos yhden kanssa on huono päivä, kiusaus ottaa yhteyttä toiseen on suuri. Pysyvämpää suhdetta ei oikein ehdi syntyä, kun tekee mieli aina vaihtaa siihen uuteen ja tuoreeseen, 36-vuotias mies myöntää.

Ensimmäisellä kerralla omatunto kolkutti.”

Pettäminen on käyttäjien mukaan sitä helpompaa, mitä enemmän takana on netissä syntyneitä suhteita: 60 haastatellusta treffipalvelun käyttäjästä 43 sanoi, että on tuntenut ainakin kiusausta pettää kumppaniaan verkossa.

– Ensimmäisellä kerralla omatunto kolkutti, viidennellä kerralla ei, 39-vuotias nainen tiivistää.

Nainen ei enää haekaan verkosta seurustelu- vaan seksisuhdetta.

– Se tuntuu reilummalta miehiä kohtaan, vaikka harvapa sitä kosii heti ensitreffeillä.

Ilmiö on tuttu tutkijoille. Tasa-arvotutkija Pasi Malmin kanssa Nettideitit – uusi onni verkosta? -kirjan tehnyt tietokirjailija ja toimittaja Minni Niemelä sanoo, että kaikkein pettyneimpiä nettideittailussa ovat perinteiset romantikot, jotka etsivät netistä pitkäaikaista, elämän suurta suhdetta.

– Nettideittailu on vähän sellainen ihmissuhteiden karkkikauppa, supermarketti, se pitäisi hyväksyä, Niemelä sanoo.

Romanttisia odotuksia ”suuresta rakkaudesta” on nimenomaan naisilla.”

Romanttisia odotuksia ”suuresta rakkaudesta” on nimenomaan naisilla.

– Pettymystä ei tule heille, jotka osaavat ottaa nettideittailun kevyemmin, ei verenmaku suussa.

Niemelän mukaan verkossa pitää hyväksyä myös se, että vastapeluri voi deittailla samanaikaisesti muitakin.

– Viikkokaupalla ei mielestäni kannata netin välityksellä kirjoitella, vaan kannattaisi tavata viikon parin kuluttua yhteydenpidon alusta. Vaikea tähän kuitenkaan mitään aikarajaa on vetää, Niemelä sanoo.

Jos viestittely netin kautta jatkuu hyvin pitkään, voivat mielikuvat toisesta kasvaa jo niin isoiksi, että alkaa jo väkisinkin tulla jonkinlaisia väärinkäsityksiä.

– Jos huomaa, että ei natsaa, niin on siirryttävä seuraavaan. Se on aika raakaa peliä.

Deittailijoiden kommentteja:

Ei netissä tavattua kumppania petä sen helpommin kuin muitakaan. Pikemminkin se, joka tykkää pitää rinnakkaissuhteita, löytää sieltä suhteen helpommin. | nainen, 38

Eivät kaikki miehet ole sikoja, eivätkä kaikki naiset hae vain pönkitystä itsetunnolleen. | mies, 32

Jos aloittaa suhteen varatun kanssa, on naiivia kuvitella, etteikö toinen mahdollisesti aloittaisi suhdetta samalla tavalla jonkun muun kanssa vielä joskus. Sehän on toimintatapa. Harva meistä muuttuu, vaikka muuta väittäisi. Miksi pitäisi? | mies, 44

Kommentit

Olipas mustavalkoisesti nettideittailusta kirjoitettu artikkeli. Treffipalstoilta löytyy kyllä hyvin usein kumppani myös romantikoille. Pitkäaikaista vakavaa suhdetta etsiessä kannattaa vain valita jokin muu treffipalsta kuin Suomi24. http://www.treffipalstat.com/
On ihan totta, että pettämiseen on helpompi löytää seuraa netistä kuin monesta muusta paikasta. Tämä vaihtoehto on kuitenkin yhtälailla avoinna perinteisemmillä tavoillakin toisiinsa tutustuneille pareille. Jos näkee parisuhteen jatkuvana toisen tekemisten tarkkailuna, rajoittamisena ja epäilynä, niin toki treffipalstat voi kokea uhaksi. Terveessä parisuhteessa luottamus lähtee kuitenkin ihan muualta kuin pettämisen mahdollistamien väylien estämisestä.

Kaarle

Pitää olla vähän yksinkertainen mies jos luulee saavansa nettideiteistä itselleen kunnon naisen.

Hedonistinen mitä-vaa-mua-huvittaa meininki on naisille nykyään normi, eikä sitä pidetä edes koko sukupuolitautisarjan saamisen jälkeen kyseenalaisena.

Netistä saa parin tunnin varoituksella sitten korvaavan kikolon jos edellinen ei teekkään juuri niin kuin mieli tekis.

Turha sitten ihmetellä miksei kammarinpoika pääse deiteille. Eihän edes korkeasti koulutettu järkevä hyväkuntoinen mies kelpaa, ainakaan kovin pitkään.

Ihan vaan oma +10 vuoden kokemus tästä