Vaalikoneemme on nyt avattu!

Kulttuuri

Turhat lirkuttelut pois, sanoo Paula Koivuniemi - katso video

Paula Koivuniemelle hittejä on kertynyt turvallinen määrä. Vauhti ei silti pysähdy. Kalenteria täyttävät The Voice of Finland, konsertit ja kesän festivaalit. Uusien levyjen lisäksi artisti haaveilee myös pienestä musikaaliroolista.

Sakari Hannula

Iskelmillä uransa aloittanut laulaja Paula Koivuniemi on laajentanut ohjelmistoaan muun muassa popin ja rockin pariin. Tämän kuulee esimerkiksi viimeksi ilmestyneeltä Rakkaudesta-levyltä (2010). Uusiin aluevaltauksiin Koivuniemi suhtautuu hieman arkaillen. Hän saa rohkaisua bändin pojilta.

 

Tempera-mentillani olen laittanut miehet ojennukseen.”

– Poikien kannustamana kävin helmikuussa oopperan päänäyttämöllä laulamassa, kun Mikko Franck johti orkesteria. Ihmiset lauloivat biisejä seisten. Kokemus oli fantastinen.

 

Vastaavasti Koivuniemi on viime vuosina tehnyt big band -konsertteja.

– Bändissäni oli jo 1960-luvun lopulla puolalaisia muusikoita, jotka sanoivat ääneni sopivan jazziin. Itse pidän sitä vaarallisena sanana, joten puhun mieluiten swingistä. Se on ihanaa ja hyväntuulista musiikkia. Nuoruudessani lauloin mielelläni Ella Fitzgeraldin ja Sarah Vaughanin kappaleita.

Antti Rissanen on Tero Lindbergin kanssa sovittanut Koivuniemelle muun muassa Moon Riverin ja Moonlight Serenaden.

Näitä kappaleita kuullaan myös Tapiolasalissa, kun Koivuniemi esiintyy naistenpäivän konsertissa Espoo Big Bandin kanssa. Tarjolla on myös tuttuja hittejä, kuten Tummat silmät, ruskea tukka ja Kuuntelen Tomppaa.

Naistenpäivänä kuullaan tietenkin Aikuinen nainen, jonka Koivuniemi on esittänyt jo tuhansia kertoja. Laulu syntyi 30 vuotta sitten.

– Aikuisen naisen vetovoima perustuu tarttuvaan melodiaan ja Kaisu Liuhalan vahvoihin sanoihin. Kappaleessa on jotain kansallishymnin tapaista, Koivuniemi miettii.

Vielä 1960-luvulla kaikki muusikot olivat miehiä, samoin keikkaravintoloiden johtajat.

– Miehet pyrkivät määräämään asiat. Perhana, olen pohjalainen, mua ei niin komennella! Temperamentillani olen laittanut miehet ojennukseen. En ole ikinä ollut mikään lirkuttelija. Parempi puhua asiat suoraan. Olen hyvä työnantaja, mutta myös vaativa. Yleisölle on annettava aina parasta.

Koivuniemi mielestä naisena on nyky-Suomessa hyvä olla.

– Naisia kunnioitetaan ja heistä pidetään huolta. Naisissa on voimaa ja herkkyyttä. Mutta on sitä miehissäkin! Tasa-arvon nimissä voisimme viettää myös miestenpäivää. Se ei kuitenkaan saisi tarkoittaa, että sitten mennään baariin, Koivuniemi nauraa.

Paula Koivuniemi ja Espoo Big Band: Aikuinen nainen Espoon kulttuurikeskuksessa to 8.3. klo 19.30. Johtajana Antti Rissanen. Liput 35 e. www.ebb.fi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu