Hometalossa majaileva romanijoukko oudoksuttaa naapureita Matarissa

Nousutiellä Matarissa sijaitsevassa talossa asuu tiettävästi virolaisia rakennusmiehiä ja talon saunamökissä romaneja, joiden tavoista on aiheutunut naapureille harmia. Viime perjantai-iltapäivänä koko kiinteistö oli tyhjillään.

Vesa Marttinen

Ihmisten ulosteita pihoilla ja katujen varsilla, kutsumattomia vieraita ovilla, pengottuja roskiksia, kadonneita liinavaatteita ja kenkiä.

Siinä joitain lieveilmiöitä, joita aiemmin rauhallisen asuinalueen ympäristössä Matarissa on alkanut näkyä. Syyllistä on vaikea osoittaa todeksi, mutta useiden naapurien mukaan jäljet johtavat Nousutien alkupäässä sijaitsevaan taloon.

Homeongelmista kärsineessä talossa on vuosien varrella pidetty muun muassa epävirallista koiratarhaa sekä alkoholistien ja huumehörhöjen majaa. Kuitenkin vasta viime syksynä edellä kuvatun kaltaiset ongelmat alkoivat näkyä naapurustossa.

– Viime kesän ja syksyn aikana saunamökkiin ilmaantui romaneja, kertoo naapurustossa asuva mies, joka ei halua esiintyä jutussa nimellään.

Pienessä saunamökissä ei tiettävästi ole wc-tiloja, joten siinä majailevat 8–15 henkilöä ovat naapurien mukaan tehneet tarpeitaan pihoille ja katujen varsiin. Perjantai-iltapäivälläkin Nousutien varressa komeilee läjä sitä itseään, papereineen kaikkineen.

Toinen naapurustossa asuva mies kertoo seuranneensa jo pitkään, kuinka joka aamu seitsemän aikoihin talon pihaan ilmestyy autoja, joilla sekä saunamökin romanit että tontin päärakennuksessa majoittuvat virolaiset rakennusmiehet haetaan.

Mihin he menevät, on täysin mysteeri.

– Porukka vaihtuu paljon, mutta osaan heistä olen törmännyt Tikkurilan keskustassa. Yksi heistä oli ainakin kerjuulla Tikkurilan kirkon edessä ihan pari päivää sitten, mies kertoo.

Illan mittaan porukka palailee majapaikalleen tipoittain; osa autokyydein, osa jalkaisin Rekolan aseman suunnasta.

Naapuri on ollut yhteydessä asian tiimoilta muun muassa terveysviranomaisiin, rakennusviranomaisiin, poliisiin sekä useisiin päättäjiin. Puheluja ja sähköposteja on lähtenyt eri suuntiin kymmeniä, mutta joka suunnasta tulee sama vastaus.

– Jos ongelmista ei ilmoita kiinteistön omistaja tai siinä asuva vuokralainen, viranomainen ei voi puuttua asiaan. Tämä on se vastaus, minkä joka puolelta asiaan saa, mies kertoo.

Esimerkiksi poliisi voi puuttua rikkomuksiin riippumatta siitä mistä yhteydenotto tulee, mutta asunnontarkastukseen tarvitaan vuokralaisen tai asunnon omistajan ilmoitus.

Vantaan ympäristökeskuksen edustaja on käynyt paikan päällä toteamassa tilanteen, koska kiinteistön ja sen ympäristön epäsiisteydestä on tehty valitus.

– Voisimme puuttua asiaan, jos piha olisi roskaantunut. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään keskimääräistä pahempi, ympäristötarkastaja Pyry Lundén sanoo.

Kiinteistörekisterin mukaan kiinteistön omistaa Helsingissä asuva nainen. Hän ei ole vastannut VS:n soittopyyntöihin.

Kommentit

Pyry Lundenin mukaan piha ei ole keskimääräistä pahempi !? Kuinka monen suomalaisen omakotitalon pihamaalla ja sen ympäristössä on ihmisulostetta??? Luulin suomalaisia siistiksi sivistyneeksi kansaksi. Olen ollut väärässä.

Kiitos artikkelista !

Madari

Väärässä olet. Päivittäinen liikkuminen erilaisten juottoloiden ohi esimerkiksi paljastaa aikuisia miehi, jotka vähääkään ujostelematta virtsaavat seinävierille, katujen reinoille, kulkutien varelle oleviin pansaisiin ym. Aaamupäivällä ollaan joukolla niin humalassa, että kaadutaan maahan, lasketaan alle, mölistään ja karjutaan ohikulkijoita auttamaan. Siis nämä ovat meitä alkuasukkaita.Parhaassa iässä olevat miehet Mutta varmaan vaari on ollut talvisodassa ja nämä mekastajat merkittäviä veronmaksajia. ( Se tuntuu olevan kaiken mitta). Itse näin tämän vähän aikaa sitten , me muu, minä ja pari maahanmuuttajaäitiä lapsineen seurasimme näytelmää häkeltyneinä.

Isoäiti

Onkohan Vantaan viranomainen tehnyt päätöksen että pakolaisongelmiin ei oteta kantaa ja annetaan niiden touhuta miten niitä huvittaa. Taitaa olla Vantaan viranomaisille arka asia kun suojelevat kys kiinteistöä. Muussa tapauksessahan he joutuvat häätätoimiin sekä ottamaan kys romaanit omalle vastuulleen . Nyt he menevät omia polkujaan eivätkä työllistä viranomaisia. Joku tässä asiassa mättää.

Viranomainen vastuuseen

Viranomaisten välinpitämättömyys lisää vihaa pakolaisia kohtaan kun kääntävät selkänsä veronmaksajille. Jos naapurissa asuisi vuorineuvos, apulaiskaupunginjohtaja niin häätö olisi jo suoritettu riippumatta siitä miten lakia tulkitaan. Herra Kiljunen voisi majoittaa nämä romaanit esimerkillisesti omiin tiloihinsa ja näyttää esimerkkiä muille. Meille naapureille he ovat oikea ongelma.

Kohta oma laki esiin

Siltähän tuo alkaa vaikuttamaan. On kuin myrkkylaiva jota yksikään satama ei suostu ottamaan vastaan. Jos Vantaa alkaa tarjoamaan näille lapsille koulunkäynnin avustajineen niin minun veroeuroillani sitä ei pitkään rahoiteta. Vapaa liikkuvuus koskee myös minua. Perheemme ja yrityksemme maksuhalukkuus siirtyy piakkoin naapurikaupunkiin seudulle missä tuota hajuhaittaa ei tarvitse katsoa. Ja jos Vantaa tarjoaa koulun näille jotka eivät sitä varmaan edes itse halua niin ei kai heitä homekouluun sijoiteta. Miksi sitten asutetaan hometalossa ilman saniteettitiloja ? Tässä on nyt pahasti viranomaisten puolesta haluttomuutta havaittavissa. Valitettavasti.

Vantaalainen

Se on selvä että jompikumpi lähtee mustalaiset tai meidän perhe. Meidän tapauksessa päätämme yhteistyön Vantaan kanssa jota on kestänyt 13v Myyn kiinteistöni ja sijoitusasuntoni ja siirrän 170k verotulot pois Vantaalta. Ainoa ongelmani on rikkoa lasteni kasvuympäristö vain tämän homekiinteistön takia ja viranomaisen päätöksen takia. Vantaalla on aikaa pariviikkoa tehdä päätös kumpi on tärkeämpi pummit vai minun verotuloni. Paskaa en haistele vapaaehtoisesti ja seuraa läheltä laittomuutta.

170k veronmaksaja

Romaneja on vaikea paeta, heitä on joka paikassa. Köyhät ovat aina keskuudessamme sanoo jo raamattu. Suosittelen muuttokohteeksi West Endiä.

asiaihminen

Ei tarvitse mennä kuin jumbon ja veromäen asuinalueen väliin, niin parkkipaikan laidalla ja viereisen ok-talon tontilla on ulkona ulosteita. Ulkomaalaiset rekkakuskit käyttää ok-talon pihaa ja parkkiksen laitaa mukavuuslaitoksenaan. Asia on vantaan kaupungin ja aviapolis-aluetoimikunnan ja jumbon kiinteistön tiedossa, ketään ei vaan kiinnosta asia. Rekat hollantilaisia, espanjalaisia, muutama venäläinenkin joskus paikalla ollut. Kaupunki viis veisaa vanhoista veronmaksajistaan, uskomatonta touhua!

Setämies

Vantaan viraomaiset ovat hautautuneet toimistoihinsa ja suojelevien lakipykäliensä suojaan . Ei tarvitse siellä pelätä mitään kun on tekevinään jotain niin valitettavasti me maksamme verojen kautta heidän palkkansa.Lehdethän on pullollaan kirjotuksia viranomaisiin kohdistuvista suojeluista. Mitä jos minä lyön maksuni maksamatta niin kyllä sitten perse nousee toimiston penkistä.

Apulaisveronmaksaja

Asiaihmiselle kysymys hyvaksytko itse muuttaa kys kiinteistoon asumaan ja vaihtamaan asuntoja Romaanien kanssa.Me keskustelemme voiko siella asua terveyssyista.

Aapeli

Romaaneja vaihdan jatkuvasti kirjaston kanssa.

Ubi bene, ibi patria eli mikrotasolla missä hyvä, siellä koti. Monissa lehdissä on ollut luonnehdintoja ja valokuvia romanien asuin- ja elinoloista Romaniassa ja Unkarissa eli maissa. Eipä ole kummoiset sielläkään, ei vettä ei viemäriä eikä lämmön lähdettä. Tottuneet ovat oloihinsa ja alituiseen vainoamiseen ja syrjintään, ja mikäs siinä.

asiaihminen

Kyllä tämä asia kuuluu enemmän poliisille kuin Vantaan viranomaisille. Eihän esim. joku ympäristöviranomainen voi käyttää mitään pakkokeinoja, vaikka kuinka joku roskaisi tai tekisi mitä tahansa.

Naapureiden pitää ruveta tekemään ilmoiutuksia häiriöstä poliisille, joka tulee paikalle katsomaan ja puuttuu, jos katsoo tilanteen epänormaaliksi.

AnnikaL

Poliisi ei tule asia on niin.Poliisi on ilmottanut ettei asia kuulu heille on soitettu monta kertaa.On lain suojattu kiinteisto Vantaalla jolle kukaan ei voi mitaan.Kuin oma valtio keskella Vantaata.

Apulaisveronmaksaja

Ilmoitukset häiriöistä ja rikoksista - poliisille.
Ilmoitukset epäsiisteydestä ja roskaamisesta...jne... - viime kädessä Vantaan ympäristöjohtajalle.
Ilmoitukset kiinteistön romuista ja yleisestä epäjärjestyksestä - Vantaan rakennusvalvonnalle.

Vantaan kaupungin viranomaisilla on täydet valtuudet ja mahdollisuudet puuttua tilanteisiin ja esittää kiinteistönomistajalle ja muille uhkavaatimuksia ongelmien poistamiseksi.

Virkamiehellä on vain puutetta tahdosta, mikäli pilaantunut kohde ei ole hänen omassa asuinpiirissä häirtsemässä. Juuri tästä syystä Vantaan virkamiehillä on kynnys ryhtyä palvelemaan kansalaisia.

hiljainen virkamies

"Vantaan kaupungin viranomaisilla on täydet valtuudet ja mahdollisuudet puuttua tilanteisiin ja esittää kiinteistönomistajalle ja muille uhkavaatimuksia ongelmien poistamiseksi."

Mutta entäs sitten, kun uhkavaatimukset ja sakot eivät auta mitään, vaan kiinteistön omistaja valittaa kaikista päätöksistä aina vain korkeampaan opikeusasteisiin. On esimerkkejä siitä, miten jokin keskeneräinen rakennus voi olla paikoillaan rumentamassa kaupunmkikuvaa jopa 5 vuotta eikä viranomainen voi yhtään mitään. Semmoiset on lait ja paragraafit meillä täällä Suomen maassa.

Eerikki

Kaikki leikkii tietämätöntä. Kiinteistön omistaja yhdessä viestissään sanoi ettei tiedä omistamastaan kiinteistöstä mitään. Virolaisilta kun kysyttiin saunan asukkaista eivät tienneet mitään vaikka joka yö yli kymmenen mustalaista yöpyy kahden metrin päästä heistä seinän takana.Eikä olleet nähneet mitään vaikka pari romanian rekisterissä olevaa autoa on pysäköity samalle tontille.

Piiloleikkisillä

Onko Tikkurilassa nyt keväällä paljastuneen Talvikkitien ulostee,t joita on lähes metrin välein koirien vai ihmisten. Ei täällä Tikkurilassa voi olla niin paljon ulkomaalaisia että nämä ulosteet olisivat heidän tekemiään. Onko näistä ulosteista otettu näytteitä ja tutkittu ovatko ne koiran vai ihmisten. Nyt nimettömät kertovat että ne ovat ihmisten. Mikähän lie totuus. Onko Vantaan Sanomat syyllistynyt pahaan rasistiseen herjaukseen ihmisiä vai koiria kohtaan. Tutkikaa asioita ennenkuin julkaisette pa..ka juttuja. Aika rasistinen lehti tämä verrattuna Hesariin.

konsultaattori

RAsismiiiii iiiiii ii! Hesari on hyysärilehti, eikä mainitse sanallakaan muun maalaisten huonoista puolista.

Ota sanakirja käteen ja tarkista mitä on rasismi.

lkjdfohdvilebvöoive

No tulihan tuokin syytös esille olii tosin jossain vaiheessa odottettavissa kun tarpeeksi pitkälle keskustelua käydään. Esim Nousutien läheisyydessä ei ole maisteltu eikä haisteltu saatikka pussiin sitä itteään keräilty ja rikoslabraan lähetetty niin selkeä ero on kauempaa nähtynä puolimetriä riittää erottaa koiran ja ihmisen tarpeet.Samoin mihin niitä tehdään että uskaltaa arvata kummasta on kyse. No paskominen on yksi ongelma muiden lisäksi. Enpä jaksa uskoa että täällä kenenkään tarkoitus on rasismia lietsoa ei sillä enää painoarvoa ole.

Erkki Valkolainen

Sen nyt arvaa että, tästä tulee pikkuhiljaa tilanne jossa naapurusto on vain rasisteja kun ei katso pyykkien yms. katoamisia läpi sormien. Raasuilla kun on niin vaikeata. Pitää kai ottaa ne meille asumaan että, Riikka-Pia ja Niko-Petteri eläinten vapautusrintamassa ja kaiken suvaitsevassa oikeus paskoa naapurin pihalle ry:ssä on tyytyväinen. Kun rakensimme tähän lähelle joku aikaa sitten niin virkamies mittasi erään oven ovenkahvan syvyyttä että, onko oviaukko varmasti +/- 1mm oikean kokoinen. Sanoisinko aikojen muuttuneen liberaalimmaksi. Vai pitäisi vielä CSI Vantaan ottaa DNAt näistä läjistä. No siihen ei ole vielä tullutkaan veroja maksettua.

Madari

Tämän keskustelun perusteella pitäisi Jo Vantaan sosiaaliviranomaisen osoittaa kys kiinteistön asukkaille terveydelle turvallinen asunto ja järjestää asianmukaiset huonekalut ym eikä enään odottaa. Hotelli majoituskin varmaan myös kelpaisi näille mustalaisille. Missäs viipyy se kunnanvaltuusto/ kansanedustaja ehdokas joka tarttis ilmaista mainosta kamppaniaansa esiintulollansa. Nyt on kongreettinen tilanne päällä ei tarvitse huudella tyhjästä.. Ei ole vielä ilmottautunut. Nyt on viranomaisen aika toimia. Ne asukkaat ovat joutuneet kärsimään kylmän talven saunarakennuksessa ilman mukavuuksia vain toistensa lämpöön nojaten. Menisi ainakin kerran verorahamme hyvään tarkotukseen. Eihän nuo kustannukset enää painaisi velkaantuneen Vantaan kassassa mitään. Virkamietkin voisivat tulla talkoisiin pienentämällä hallintokuluja kun eivät vieläkään ole tulleet julkisuuteen.Eihän lähikaupunkien asukkaatkaan voi äänestää liitoksen puolesta kun tällaisia asumiseen kelpaamattomia esimerkkejä on näyttää.Vantaan johto osoittakaa millainen on hyvä Vantaa mihin on turvallista saapua ulkomaalaisten sekä selkeät saatavalla olevat ohjeet mihin viranomaiseen ottaa heti yhteys .

Mustafa

Oletteko te matarilaiset tavallista köyhempiä, kun muutaman risaisen lakanan katoamista surette? Meillä täällä Tikkurilassa viedään UFFAn keräykseen kelvollisia lakanoita köyhien alustaksi. Me vauraammat emme kuivata pyykkejä ulkona, se on viherpiipertäjien hommaa.

Meillä on kuivausrummut.

Tikkuri

Ehdotan että terveystarkastaja käy tarkastamassa ovatko ulosteet koiran vai ihmisen kun kerran se on tarkatettavissa helposti. Ainakin Tikkurilassa Talvikkitien ulosteet ovat aivan kuin ne olisivat ihmisen, koska ne ovat tosi isoja.

konsultaattori

Hiukka hämmentää tämä ulosteissa kieriskely. Selviäisikö sillä, jos Matarin asukkaat haistelisivat ensin sikäläisiä rusetteja ja perspyyhkeitä ja sitten siirtyisivät Talvikkitielle tunnustelemaan aistein avoimin, ovatko aromit samat?

Jos aromit Matarissa ja Talvikkitiellä ovat samat, niin syy on homo sapiensin. Jos eivät, niin varmaan roskaruualla lihotettavat schäferit, vinttikoirat, bulldogit, noutajat, bernhardilaiset, rottweilerit ja-mitä-muita-niitä kullanmuruja onkaan.

asiaihminen

Nimimerkille Tikkuri. Omakotitaloni piha on ihan minun yksityisaluetta seka maksettu kokonaan tyotuloillani.Lahjoitan jos lahjoitan, mutta kuivatan lakanani juuri miten itse parhaaksi katson.

Apulaisveronmaksaja

Vantaan viranomaiset pakenevat vastuutaan vedoten mihin milloinkin.Siita tassa on kyse.Tuntuu silta etta siella virastossa leikitaan kuurupiiloa ettei tarvitse tulla esiin.

Apulaisveronmaksaja

Tallatavoin Vantaa arvostaa Rekolan alueen asukkaita jotka maksaa eniten veroja Vantaalle ja mikas se alkoholistien asuntola juttu on liittyko se jollain tavoin tahan viranomaisen haluttomuuteen kasitella tata asiaa.No Viranomainen pitaa huolen alueen arvon laskusta ja nain palkitsee tunnolliset asukkaansa.

Apulaisveronmaksaja

Asiaihmiselle vastaan syyttämättä ketään niin tuskin mustalaiset käyvät tarpeillaan paikallisella ABC:llä tai kaupungintalon ympärillä. Eikä noita Bajamajojakaan tuolla ole kerjäläisille tienvarteen laitettu.

Mustafa

Tämä vantaan viimeisin kuningasajatus tästä avohoitopotilaiden ja alkoholistien asuntolasta oli viimeinen niitti. Talo menee myyntiin. Niin kauan kuin siitä vielä jotain saa.

Tatti ohtassa

Nyt Vantaan viranomainen vähättelee veronmaksajia. Mustalaistalon ja alkoholisteille suunnitellun avohoitolaitoksen välittömässä läheisyydessä asuu korkeastikouluttettua porukkaa. Monilla perheillä yht tulot yli 100k ja työelämässä suurin osa eli veronmaksajina. Muka veronmaksukyky kys alueellako alentunut. Näköjään pummien etu menee meidän ohi. Viranomaisen päätös on näköjään yrittää haudata koko ongelma.

Mustafa

Diakonissalaitokselta tulkkausapua, sieltähän näitä avustajia löytyy,voisivat kääntää Vantaan Sanomista kaikki kommentit Matrin " asukkaille " , he eivät välttämättä tiedosta että maassa ollaan maan tavalla.Tonen kohde mihin voisi suunnata avunpyyntöä on Romanian suurlähetystö.

romanov

Ihan vaan tiedoksi jos omistaja lukee tätä tai jotakuta muuta kiinnostaa niin Nomadit ovat alkaneet purkaa sitä saunatupaa/liiteriä sisältäpäin. Tiilikasa ilmestynyt pihalle. Purkaneet kai palomuurin pois. Tai mitäs tuo mua kiinnostaa kun ei muitakaan. Purkaisivat koko mörskän kivijalkaan. Seuraan katseella. En puutu asiaan kun ei se minulle kuulu. Olen kuin kruunun edustaja, kiireinen ja tietämätön.

Madari

Maksaakohan Vantaan kaupungin sosiaslitoimisto Nousutie 2 saunaremontin mimittäin varmaankin Suomeen verot ja sosiaalimaksut suorittavat Virolaiset saneerajat löytyvät heti seinän takaa. Kyllä se näin on kys kiinteistö on Vantaan viranomaisen erityis suojeluksessa . Valtio keksi juuri tänään minulle solidaarisuusveron joten tod näk rahoitan kys remontin. Onneksi minulla on puutalo joten tiilet tuskin on lainattu minun talostani.Vaikka olisikin jonkun naaourin tiilet niin lohdutuksena voin kertoa ne menevät hyvään tarkotukseen.

Mustafa

Nopeastihan Ne Romanialaiset saivat rakennusluvan siihen Nousutie 2 saunarakennukseen jos sitä semmoseksi voi kutsua ja vastuuhenkilöt kasaan. Itselläni meni ikä ja terveys tapellessa eri Vantaan rakennusvirastojen kanssa.

ExDemari

Ei näillä romaneilla edes ole vaikeata. Jokin aika sitten tv:stä tuli dokumentti ja näillä on koulupaikat ja mahdollisuus työhön kotimaassaan, mutta ei kiinnosta, koska kerjääminen on niin paljon helpompaa! Turha näitä on sääliä, käyttävät vain hyväksi kaikkia sinisilmäisiä. Eikä noi saisi edes liikkua Schengen-maissa, jos ei ole tarvittavaa varallisuutta kyseisessä maassa oleiluun tai ei ole henkilöpapereita. Epäilen, että kumpikaan ehto täyttyy, joten ei muuta kuin takaisin kotimaahansa!

Erkki Nimimerkki

Taitaa nama Romanian mustalaiset olla Vantaan kaupungin kutsuvieraita sen verran vapaata heidan toimiminen taalla on. Minulle riitti Demaritaustainen Vantaa jonka suurin vastuu on pummien hoivaaminen.

Apulaisveronmaksaja

Voisiko Vantaa rakennusvirasto ystävällisesti julkisesti ilmoittaa kuka toimii urakoitsijana ja valvojana Romanian mustalaisten saunarakennuksen Nousutie 2 saneerauksen yhteydessä. Kiitos. Voisin suositella samoja työntekijöitä edelleen siis työllistää.

Mustafa

saako kyseisen kiinteistön omistaja romaani mustalaisista ja virolaisista vuokraa???? ja kuka sen maksaa ? Vantaan kaupunki ?
Jos tulee säännöllisesti tuloja tuskin kiinnostaa mitä siellä tapahtuu

bic

13 hengen saunaporukan ja 4-6 virolaisen vesi-jätemaksut sekä muut kulut.
Verottaja voisi kysellä varmuuden vuoksi löytyykö vuokranmaksusta kuitteja.
Niin ja irtolaislaki. Pitäiskö niiden olla kirjoilla kys kiinteistössä.
No mitäs näillä viranomaista kiusaamaan heillä on tärkeämpääkin tekemistä.Sytyttää oven pielen punainen varattu valo ja pelata tietokoneella vaikkapa pelejä.

VyönAllelyöty

"Pienessä saunamökissä ei tiettävästi ole wc-tiloja, joten siinä majailevat 8–15 henkilöä ovat naapurien mukaan tehneet tarpeitaan pihoille ja katujen varsiin."
Romaniasta ei tule Suomeen ihmisiä tuollaisiin olosuhteisiin vapaaehtoisesti. - Heidät on joko huijattu katteettomilla lupauksilla Romaniassa tai jo Romaniassa pakotettu hyväksymään mitkä tahansa olosuhteet Suomessa.
* On selvää, että tuollaisten olosuhteitten järjestäjänä on romanialainen ahne rikollisjärjestö.

Nimimerkki Piiloleikkisillä kirjoittaa:
"Kaikki leikkii tietämätöntä."
"Kiinteistön omistaja yhdessä viestissään sanoi ettei tiedä omistamastaan kiinteistöstä mitään. "
Tuskinpa kiinteistön omistaja uskaltaa puuttua asioihin, jotka koskevat romanialaisia.

"Virolaisilta kun kysyttiin saunan asukkaista eivät tienneet mitään vaikka joka yö yli kymmenen mustalaista yöpyy kahden metrin päästä heistä seinän takana.Eikä olleet nähneet mitään vaikka pari romanian rekisterissä olevaa autoa on pysäköity samalle tontille."
Ilmeisesti romanialaisen rikollisjärjestön edustajat ovat pitäneet puhutteluja virolaisille.

kovaa toimintaa

Sivut