Paikalliset

Tuomelan koulun tontille ehkä kymmenen pientaloa

Alustavien suunnitelmien mukaan Tuomelan koulukin tulisi asuinkäyttöön ja sinne tulisi parikymmentä huoneistoa. Lisäksi ympäröivälle tontille tulisi pientaloja.

Riikka Jokinen

Lakkautettavan Tuomelan koulun tontille Hämeenkylässä kaavaillaan alustavasti pientaloaluetta. Kulttuurisesti arvokas, kolmikerroksinen koulurakennus saatetaan samassa yhteydessä muuntaa asuintaloksi.

Alustavissa kaavaehdotuksissa tontille rakennettaisiin pientaloja 2 500 kerrosneliön verran. Käytännössä tämä tarkoittaa noin kymmentä pientaloa.

Lopullisia ratkaisuja ei aluearkkitehti Timo Kallaluodon mukaan ole kuitenkaan tehty.

– Vielä ei ole ratkaistu, onko kyseessä omakotitalo- tai jokin yhtiömuotoinen ratkaisu, hän sanoo.

Myös Tuomelan koulua on alustavasti kaavailtu asuinkäyttöön. Huoneistoja tulisi Kallaluodon mukaan mahdollisesti 20–22.

Lopullista ratkaisua 1930-luvulla valmistuneen rakennuksen tulevasta käytöstä ei ole vielä tehty.

Tuomelan koulutontin kaavoitustilanteesta kerrotaan yleisötilaisuudessa 24. maaliskuuta Pähkinärinteen koulussa. Tuolloin paikalliset asukkaat voivat esittää omia mielipiteitään ja tavoitteitaan tontin tulevaisuudesta.

Tontin alaosa on soista ja pettävää maapohjaa, jonne rakentaminen olisi vaikeaa.”

Esillä oleviin kaavaehdotuksiin tullaan Kallaluodon mukaan kirjaamaan yleiset tavoitteet, joiden pohjalta tontin uuskäyttöä ryhdytään tarkemmin suunnittelemaan.

– Asumista tontille on kuitenkin tarkoitus sijoittaa. Rakennusoikeus puuttuu vielä ja maankäytön muutos ratkaistaan uudella kaavalla, Kallaluoto sanoo.

Tontin maapohjan ominaisuudet ratkaisevat pitkälle sen, miten mahdolliset uudisrakennukset tullaan ryhmittelemään.

– Luontevin kohta on koulurakennuksen yhteydessä oleva pihamaa ja pelikenttä. Tontin alaosa on soista ja pettävää maapohjaa, jonne rakentaminen olisi vaikeaa, Kallaluoto kertoo

Autopaikat sijoittuisivat piha-alueelle.

Nykyisessä asemakaavassa Tuomelan koulun korttelialue on merkitty koulutoiminnan tarpeisiin. Korttelialueelle saa sijoittaa myös asumista.

Koulutontti puolestaan on merkitty kiireellisesti kaavoitettavaksi, koska koulurakennus on jäämässä tyhjilleen vuoden 2016 aikana.

Kaavamuutos on tarkoitus saada kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn syksyn aikana. Lopullisen päätöksen tekee kapunginvaltuusto joko tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.

Kulttuurikohde

Tuomelan koulun toiminta lakkaa 1.8. 2016.

Koulun 1930-luvulla valmistunut päärakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas.

Koulurakennukset ovat valmistuneet 1931, 1957 ja 1988.

Vantaan kaupunki laskee säästävänsä viisi miljoona euroa, kun se lakkauttaa Tuomelan koulun ja Hevoshaan koulun Hakunilassa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu