Paikalliset

Laajennus kuopattiin lopullisesti: Myyrmanniin ei tulekaan Prismaa

Myyrmannin pitkään odotettu laajennus jäi torsoksi, sillä kauppakeskukseen ei tule Prismaa.

Jorma Rinne

Vuosikausia suunniteltu Myyrmannin laajennus, johon tulisi myös HOK-Elannon Prisma, on haudattu. Myyrmannin omistava Citycon ja HOK-Elanto eivät päässeet laajennuksesta sopuun kaupungin asettamaan määräaikaan mennessä.

Kaupunki on nyt ilmoittanut, että se lähtee itse suunnittelemaan Myyrmäen keskustan täydennysrakentamista asumisen näkökulmasta.

Cityconin toive jatkaa alueen suunnittelua pienemmän market-ratkaisun pohjalta sai näin tyrmäyksen kaupungin puolelta.

Maankäytöstä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen uskoo, että uudessa suunnitelmassa saattaa olla osia myös Myyrmannin laajentumiselle nykyisen keskuksen länsipuolelle, mutta mitään uutta suunnitteluvarausta Citycon ei nyt saanut.

Myyrmannin omistavalla Cityconilla ja HOK-Elannolla on ollut jo pitkään esisopimus Prisman tulosta Myyrmannin laajennukseen. Kun lopullinen investointipäätös venyi, kaupungin kärsivällisyys loppui viime vuoden lopulla, jolloin se asetti ratkaisun takarajaksi helmikuun lopun.

Takarajan nyt umpeuduttua kaupunki kieltäytyi pyynnöstä huolimatta jatkamasta Cityconin suunnitteluvarausta.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen pitää hyvin harmillisena, mikäli Prisman kohtalo on nyt sinetöity.

– Myyrmäen ja Myyrmannin kehitys vaatisi kaupallisten palvelujen laajentumista, ja juuri Prisman saamista sinne. Toivon, että portti olisi vielä auki sille mahdollisuudelle, Karjalainen sanoo.

HOK-Elannolla ei ole vielä mitään varasuunnitelmaa Prisman vaihtoehdoksi, koska mitään virallista ilmoitusta esisopimuksen raukeamisesta ole tullut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu