Kuka maksaa verot

Porukka ei tiedä, kuka verot maksaa.

Verovelvollisia on 4,3 miljoonaa, joista lähes jokainen maksaa kuntaveroa. Sen veroprosentti on sama kaikille kuntalaisille. Kuitenkin vain 2,2 miljoonaa maksaa valtion ansiotuloveroa, joka nousee tulojen lisääntyessä.

Ansiotuloveron euromääräisen leijonanosan maksavat 350 000 suomalaista, jotka ansaitsevat 2 800–4 400 euroa kuukaudessa. He ovat suomalainen keskiluokka, joka opiskelee, tekee työt, hoitaa asuntolainat, kasvattaa lapset ja maksaa verot.

Keskiluokan lisäksi on noin 100 000 muuta suomalaista, jotka ansaitsevat yli 4 400 euroa kuukaudessa.

Progressiivisen verotuksen maksaminen on noin 450 000 suomalaisen harteilla. Jokainen veronkorotus otetaan heidän kukkarostaan.

Keskiluokan kuritus on arka paikka demareille, joiden kannatus on pudonnut eniten keskituloisten keskuudessa."

Pieni vähemmistö kustantaa suuren enemmistön menot. Enemmistö haluaa koko ajan lisää ilmaispalveluja, lyhyempää työaikaa ja kansalaispalkkaa. Eli lisätä vähemmistön verotaakkaa.

Keskiluokan kuritus on arka paikka demareille, joiden kannatus on pudonnut eniten keskituloisten keskuudessa.

Eläkeneuvotteluissa on myös kysymys tulonjaosta. Jos eläkekertymän laskentatapaa muutetaan, pitkään opiskelleet saavat aikaisempaa heikomman eläkkeen. Sen sijaan vähän koulutettujen eläkekertymä nousee.

Eläkelaskuri on vakava paikka kokoomukselle ja Alexander Stubbille, joka on kerännyt nuorten koulutettujen äänet.

Valtiotalouden tasapainotus, eläkeiän nosto ja eläkekertymän laskutavat aiotaan ratkaista tavalla, joka lisää vähemmistön vastuita, velvoitteita ja veroja.

Kun kansakunta kurittaa osaajiaan, se ei tue koulutukseen, innovaatioihin ja teknologiseen kilpailukykyyn perustuvaa tulevaisuutta.

Helppo sanoa, että kovina aikoina pitää ottaa niiltä, joilla on. Mutta kovat ajat herättävät kysymyksen siitä, mitä yhteiskunnan pitää kustantaa kehdon ja haudan välillä.

Kommentit (56)

Kommentit

Tässä on kovia veronmaksajia alempana, samalla joka kuukausia kunnissa/valtiolla jne. on n. 100 000:tta ihmistä töissä jotka ei saa työstään palkkaa vaan työmarkkinatuen+9€ tai 1050€/kk brutto palkkatuen vaikka vuosikymmenten työura. Maksavat kyllä veroja jotta infra pysyy kasassa ja kovemmat veronmaksavt voi nauttia kaikesta palveluista kuin on rahaa.

Kunnista pieniosa :
http://www.talouselama.fi/uutiset/kunnanjohtajien+tulot+tampereen+pomo+a...

Valtiolta pieniosa :
http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288531656514.html

Ja sitten isomäärä ketkä ei maksa ollenkaan veroja :
http://www.uusisuomi.fi/raha/65835-toimitusjohtaja-avautuu-en-maksa-lain...

kusetusta nää touhut

Laskelmat löytyy jo seuraaville 20 vuoten ajalle jotka kertoo että hyvinvointivaltio nykyisessä muodossa korottaa jo kunta verot puolella.Niin miten kuulostaa 38-42% kuntaveroa.Kyllä se jo tiedetään että hyvinvointivaltio on tiensä päässä se oli vaan unelma vailla maksajia. Sixten Korkmannin ehdotus halpahyvinvointivaltiosta on karu totuus tulevaisuudessa.Mutta miten kertoa tämä Suomen kansalle ja kuka uskaltaa ja niin kauan kuin ei kukaan uskalla niin valtionvelka nousee vaikka mihin lukemiin.Tulevaisuuden neuvo olisi että tee paljon töitä ja säästä vanhuutta varten koska kukaan muu ei sinua auta.

tietäjä

Maahan on syntynyt luokka,joka käyttää peruspalveluja,mutta ei maksa niistä!

arvostelee yritysjohtajia verokikkailusta

arvostelee yritysjohtia "verokikkailusta".

- Monet yritysjohtajat saavat ison osan tuloistaan pääomatuloina, joista esimerkiksi kunta ei hyödy lainkaan. Silti he käyttävät kunnan julkisen sektorin palveluja siinä missä muutkin. Maahan on syntynyt sellainen rälssi, joka ei maksa kotikuntansa peruskoulusta, terveydenhoidosta, vesi- ja viemärilaitoksesta tai hyvistä kuntopoluista, Rajamäki arvostelee

Kansalaisilta on kerätty tulojen mukaan porrastetulla, progressiivisella mallilla veroja, joilla hyvinvointiyhteiskuntaa, kuntia sekä valtiota on rahoitettu, Rajamäki siteeraa Antti Rinnettä.

Kun saamme karsittua erilaiset vapaamatkustajat ja verorälssiläiset pois, tilanne paranee.

Tähän tarvitaan Rajamäen mukaan niin harmaan talouden kitkemistä kuin talousrikollisuuden torjumista. Kari Rajamäen mukaan talousrikosten ja veronkierron arvioidaan olevan jopa 5 prosenttia BKT:sta eli noin 10 miljardia euroa.

Kokkarepomot ei maksa veroja!!!!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013111717730244_uu.shtml

Kokkarepomot ei maksa veroj

Sitäpaitsi jokainen maksaa veroja muussakin muodossa kuin -tuloistaan-. Esim. jos ostat litran maitoa, on siinä veroprosentit mukana. KAIKKI maksavat valtiolle veroa jossain muodossa ja ylläpitävät eräänlaista sosiaalista turvaa jokaiselle Suomen kansalaiselle.
Toivottavasti laskuissasi on mukana myös nämä -laillisesti- veroja kiertävät.

kansalaispalkka

Lisäisin vielä edelliseen kommenttiini, että nämä -laillisesti- veroja kiertävät kuitenkin vaativat yhteiskunnalta palveluja esim. hyviä tieverkostoja, lapsilisää, asumistukia, hoitopalveluja jne.

kansalaispalkka

Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€
Kokoomusnuorten tuet pitäisi poistaa!!!!!
Poliittisten nuorisojärjestöjen, kuten kokoomusnuorten,
tuet pitäisi ehdottomasti poistaa. On järjenvastaista että
tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme miksi täällä
on älyvapaina syntyviä lapsuksia ja kovasydämisiä kannanottoja oikeistonuorilta.
Vastikkeetonta tukeA:Kokoomusnuorille 650 000€,
Perussuomalaisille nuorille 20 000 € ! kokkareloisille verovaroista tukea tuen päälle!!!!
Kokoomuksen Nuorten Liitto sai vastikkeetonta TUKIavustusta 650 000 euroa,
Loisivat vaan sohvalla ja kirjoittelevat paskapuolueohjelmia suomen tuhoksi!
http://ottolehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/123405-kokoomusnuorten-tuet-pi...
Puoluetuki on verovarojen väärinkäyttöä.!!!!!

kok

Laillisesta veronkierosta turha valittaa koska se on Brysselin heiniä ei koske Suomen päättäjiä.Me olemme edelleen mukana sopimuksessa vapaa liikkuvuus työvoimalle,pääomilla,veroilla ja itse äänestetty päätös kuin liitytiin Eu,hun niin turha itkeä.

tietäjä

"Me olemme edelleen mukana sopimuksessa vapaa liikkuvuus työvoimalle,pääomilla,veroilla ja itse äänestetty päätös kuin liitytiin Eu,hun niin turha itkeä."

Eihän nuo sinänsä hyvät asiat ole syypäitä korkeaan verotukseen. Ei tilanne olisi yhtään parempi, jos olisimme suljettu yhteiskunta ja poissa yhteismarkkinoilta.
Silloinkaan kannattamaton yritystoiminta ei pysyisi pystyssä ilman tukiaisia. Ja tuskinpa tukaisia kannattasi silloinkaan maksaa verovaroin kannattamattomille. Suomi olisi yhtä riippuvainen ulkomaankaupasta ja vieläpä suunnilleen samoihin maihin kuin nytkin, joten omin päin toimiminen ei onnistuisi.
Etuna voisi olla delvalvaatio, jolla voisi kivuttomattomammin köyhdyttää kansaa, mutta silti se olisi kansan köyhdyttämistä. Eli yksi työkalu tähän enemmän. Delvalvaatiotakaan ei määrättömästi voisi käyttää.

Nyt tietysti EU ja Eurokin on hyvä syntipukki, mutta syyllisiä nykyvaikeuksiinkaan eivät nuo yksin pohjimmiltaan ole.

Semmoista...

Ruotsiin muuttava Wahlroos saa pitää satojentuhansien maataloustuet!!!

Ruotsiin muuttaminen ei vaikuta Björn Wahlroosin saamiin maataloustukiin.

Ruotsalaislehti Dagens Industri kertoi keskiviikkona Björn Wahlroosin muuttaneen viime vuoden joulukuussa kirjoille Ruotsiin.

Wahlroosin ratkaisun kerrotaan pohjaavan verotuksellisiin syihin. Iltalehti kertoi eilen Wahlroosien voivan säästää muuttaessaan perintö- ja lahjaverojen muodossa yli sata miljoonaa, mikäli hänen lapsensakin jättävät Suomen. Toisin kuin Suomessa, Ruotsissa perintö- ja lahjaveroja liikemiehen yli puolen miljardin arvoisesta omaisuudesta ei kannettaisi.

Vuodesta toiseen Suomen tulolistojen kärjestä löytyvä Wahlroos on löytänyt säännöllisesti tiensä uutisotsikoihin verotietojen lisäksi myös maataloustukien julkaisemisen yhteydessä.

Halikossa sijaitsevan Åminnen kartanon ja sitä ympäröivien tilusten isännän nostamat tukisummat ovat viime aikoina pyörineet vuositasolla 250 000 euron molemmin puolin. Viimeisten viiden vuoden aikana Wahlroos onkin saanut maataloustukia reippaasti yli miljoonan euron edestä.

Tähän on tuskin luvassa lähitulevaisuudessa muutosta, sillä "Nalle" voi asiasta vastaavan Maaseutuviraston mukaan nostaa tukia myös muuttaessaan Ruotsiin.

- Tukea maksetaan hakijan hallinnassa olevalle Suomessa sijaitsevalle maatilalle. Tilalla asumispakkoa ei ole, kertoo Maaseutuviraston maaseutuelinkeino-osaston tiedottaja Lauri Hyttinen sähköpostitse Iltalehdelle.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014041018202189_uu.shtml

eli näin kok-superkuppari kuppaa tuet(=sossutukea!) suomalaisilta veronmaksajilta!

Itse ei tietenkään halua maksella veroja!

jijjiiii

Et oo noin tyhmä???
Maataloustuki maksetaan maatilalle, ja kun se helvetin maatila on Suomessa, niin tottakai se maksetaan tänne se tuki.
Maataloustuki on tasa-arvoinen koska se maksetaan tasan samana jokaiselle viljelyalan neliöiden mukaan.
Kysy KEPUlta miksi tätä tukea edelleen maksetaan. Kaikille maanviljelijöille, tasan yhtä paljon per neliö.

Hienoa, että W viljelee maata ja työllistää erittäin ison porukan ihmisiä.

Sinä, kirjoittaja, et ymmärrä mistään mitään.

kotimainen maksaja

Suurimmat yritykset, jotka pääosin ovat ulkomaisia, maksavat veroja vähiten (HS 9.9.), vaikka käyttävät mm. infraa mahdollisesti jopa enemmän kuin muut. Piensijoittaja jne. Suomessa maksaa joka myyntivoitosta 30% veroa kun isot yritykset vain siirtelevät "muka velkoja" muualle. Ei lisää tavallisen veronmaksajan tai suomalaisen yrittäjän veronmaksuhalukkuutta, kun pienikin verovelka menee lyhyessä ajassa ulosottoon, jolloin maksettavaksi tulee vielä ulosoton korot ja kulut.
Verovelkarekisteri, jota suunnitellaan, vie leivän lopullisesti suomalaiselta rehelliseltä pienyrittäjältä.

Heliva

Itse olen "laillisesti veroja kiertävä porvari". Kuitenkin maksan varmasti maksan moninkertaisesti veroja keskituloiseen nähden. Kuitenkin nyikyinen veromalli on "pakottanut" järjettömyydellään siihen, että kierrätän osan tuloistani kahden firmani kautta pienenpään verotukseen. Jos tuloverotuksen progressio oli inhimillisempi, niin uskoisin että kaikki voittaisivat. Niin valtio kuin veronmaksajakin.

Nipsu

Monet pienet yritykset maksavat kokoonsa ja omistajien tuloihin nähden isoja arvonlisäveroja. Toiset "yrittäjät" kierrättävät palkkatulot yrityksen kautta. Ammatinvalintakysymys.

Enempi monimutkaista

Niin tai näin niin ennen Eu,tta elettiin duunarin taivasta Suomessa ja siitä löytyy myös tilastoja jotka kertoo faktat.Koko Eu aikana niin kaikki on muuttunut huonomaksi duunareitten ja pienyrittäjän osalta ainoastaan 1% kansasta hyötynyt Eu,sta elikkä oikea eliitti.

tietäjä

Verotus kurittaa työtöntä!!!

Työttömien verotus on tiukentunut vaivihkaa. Nykyisin työtön pitkäaikaistyötön maksaa jo enemmän veroja kuin pienituloinen.
Osa-aikaisen myyjän veroprosentti 16 000 euron vuosituloilla on 16,8. Samaan aikaan työmarkkinatuella elävä työtön maksaa veroja 20 prosenttia. Ansiosidonnaista päivärahaa nostavan työttömän veroprosentti puolestaan on jopa 22,7, uutisoi aamun Helsingin Sanomat.
Syynä verotuksen eroihin on hallituksen vuonna 1997 linjaama veropolitiikka, jonka tavoitteena on ollut kannustaa työttömiä töihin. Peruspäivärahan veroaste on jopa hieman noussut samalla, kun palkkatulon verotus on keventynyt.
Verotuksen erilaisuus syö ikävimmin pitkäaikaistyöttömiä. He maksavat vuodessa veroa 610 euroa enemmän kuin samoilla tuloilla elävä palkkatyöläinen.
http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/03/14/verotus-kurittaa-tyotonta/20...

hgghjjh

Nuo esittämäsi asiat on ok.

En kuitenkin kysynyt tarkennusta niihin, vaan nimimerkki 'Tietäjä' kertomaan: "Niin tai näin niin ennen Eu,tta elettiin duunarin taivasta Suomessa ja siitä löytyy myös tilastoja jotka kertoo faktat.Koko Eu aikana niin kaikki on muuttunut huonomaksi duunareitten ja pienyrittäjän osalta ainoastaan 1% kansasta hyötynyt Eu,sta elikkä oikea eliitti."

Taas tyypillistä...

Hei pietilä, kolumneistasi on tullut mieleen että käytätkö jotain aineita vai mikä meni pieleen elämässäsi? Mun 5000e:n kuukausipalkalla olen saanut talon ihan hyvin maksettua sekä viettänyt hyvää elämää vaikka veroja palkasta on mennyt. Näen lainojen korkojen pyörittävän pankkia (työllistävän ihmisiä), kuten myös verojenkin eli raha kiertää. Mikäs siinä nyt on niin outoa? Mehän ostettiin yks telakkakin just. Toi kitinä ja valittaminen ei oikeasti ole tervettä. Ala elämään.

veroko

Ansiotuloveron ohella pitäisi analysoida myös sitä kuka ja minkätyyppinen ihminen on ostovoimaisin eli mikä ihmisryhmä maksaa eniten veroa alveissa sekä esimerkiksi bensvaverossa.
Eli kumpi osapuoli maksaakaan enemmän veroa suurperheen omistava pitkää työmatkaa tekevä pariskunta vai ylemmän keskiluokkaa edustava pariskunta joka käy kävellen tai pyörällä töissä ja jolla on yksi lapsi.
Sitä pitää miettiä myös, koska nykyään alv tuo yhä suuremman summan veropottiin joka vuosi.

xjaja

Me puhumme jatkuvasti verojen korotuksista ja verorahojen riittämättömyydesta eikä kukaan koskaan perehdy siihen mihin ne rahat todella menevät. Päättäjät kertovat että se nyt vain maksaa näin paljon ja ilman sitä palvelua emme tule toimeen. Onkohan kukaan koskaan perehtynyt siihen mikä siitä palvelusta tekee todellakin sen hintaisen. Esimerkiksi terveyspalveluiden hinta on uskomaton kun meillä on terveyskeskusmaksut (15-ja 30 euron välillä per käyntikerta. Lääkäri ottaa 4:stä kuuteen potilasta tunnissa.)verojen lisäksi. Olisiko aika kysyä tuleeko jonkun valmistaminen/tuottaminen todella sen hintaiseksi. Jos niin onko tuo halvempi valmistaa/tuottaa itse. Tietoliikennepalvelut esimerkiksi on järkyttävän hintaisia joten ehkä kannantaisi palkata tekijät kuukaisipalkalle toteuttamaan atk ohjelmat. 1,8 miljardin summalla ryhmä koodaajia saattaisi saada jotakin aikaiseksikin. Tuo summa on se joka on arvioitu kustannuksiksi terveydenhuollon atk järjestelmän toteuttamiseksi. Summaanhan ei sisälly huolto ja päityksien teko ym. joka tulee sitten jälkeenpäin lisälskutuksena.
Eli onko mahdollista että joku miettisi asioita loppuun asti eikä aina kävisi kansan lompakolla.

Anonyymi

Verotuksen suurin epäkohta ja epäoikeudenmukaisuus on palkkatulojen ja osinko- ja pääomatulojen erilainen verotus. Viime vuosien suuntaus siirtää lisää tehtäviä valtiolta kunnille eli progressiivisesta verotuksesta tasaverotukseen on asettanut ihmiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikkansa mukaan. Näitä vääristymiä ei edes yritetä korjata vaan tavoitteena on eriarvoisuuden lisääminen, paluu monen kerroksen sääty-yhteiskuntaan.

Tasa-arvon puolesta

"Verotuksen suurin epäkohta ja epäoikeudenmukaisuus on palkkatulojen ja osinko- ja pääomatulojen erilainen verotus."

Miksi tämä on sinusta epäkohta? Riskille kuuluu preemio, muuten ei kukaan sitä riskiä ota. Ja jos ei kukaan ota yrittäjäriskiä, ei ole myöskään työpaikkoja jonka tuloista maksaa palkkatuloja.
Ainoa tapa ylläpitää kilpailukykyä tässä suhteessa olisi laskea palkkatuloverotus samalla tasolla pääomatuloverotuksen kanssa myös suurempien tulojen kohdalla. Arvatenkin et kuitenkaan tätä itse toivo.

Tommy

Kaikkein törkein verotuksen muoto on tämä Urpilaisen junailema raippavero eläkeläisille. Se kohdistuu vain yhteen kansanosaan. Tämä on osoitus demarien tasaarvoisuuden käsitteestä. Samaa veroa ei uskallettu kohdistaa palkannauttijoille ja yrittäjille. Tämä vero on perustuslain vastainen ja sitä edelleen käsitellään EU- tuomioistuimissa. Toivottavasti päätös tulee juuri edukuntavaalien alla. Muistamme kyllä toveri ministeriä seuraavissa vaaleissa.

sera

Kuulun niihin, joiden eläkkeen netto pieneni vuodenvaihteessa, vaikka näennäinen indeksikorotus bruttoon tulikin. Ei se kuitenkaan raipoilta tunnu, kun kuitenkin lopulla saa leipää riittävästi.
Eihän eläke ole tarkoitettukaan rikastumiseen, vaan elämiseen ja lisääntyvien kremppojen hoitoon. Kun otetaan huomioon, ettei eläkkeestä peritä työeläke- eikä työttömyysvakuutusmaksuja kuten palkansaajalla, niin on hyväksyttävää, että eläkkeestä peritään hieman korkeampi vero kuin palkasta. Kuinka paljon korkeampi, on makuasia.
Vaikka raippaverolla ei paljonkaan rahaa kokoon saada, kun maksajia on vähän, se maistuu minusta oikeudenmukaiselta kuitenkin, myös suuriin palkkatuloihin sovellettuna.

Pidetään putiikki pystyssä

MOT: Yli 4 veromiljardia hukassa - !!!

KOK-Yritykset ja yksityishenkilöt Suomessa jättävät joka vuosi verojaan maksamatta.!

Rästissä on kaikkiaan jo yli neljän miljardin euron veropotti.
Esitetty: Yle Areena
Sarja MOT » paskakokkareet eivät maksa verojaan!
yle.fi/mot »
Dokumentit ja fakta ›
Fakta
Ajankohtaisohjelmat
http://areena.yle.fi/tv/2081733

Yritykset KOK Suomessa jättävät verojaan maksamatta 4miljrd.hukassa!
Suomi, pohjolan kreikka!!!!!

Yrityspomot eivät maksa veroja- varakkaampi kansanosa välttää verotkin!!

Välillinen verotus eli arvonlisävero ja sen kaltaiset kulutusverot edustavat
kuitenkin tasaveroa (vaikka todellisuudessa köyhät maksavat suhteessa rikkaita enemmän kulutusveroja).
Verotuksen oikeudenmukaisuus voi nykyjärjestelmässä toteutua vain tuloverotuksen avulla.
Mutta toteutuuko se käytännössä?
Verotietojen mukaan on eniten ansainneitten joukossa paljon sellaisia henkilöitä, jotka eivät viime vuonnakaan maksaneet ollenkaan kunnallisveroa tai maksoivat korkeintaan muutamia tonneja. Tämä johtuu siitä, että kunnallisveroa maksetaan vain ansiotuloista, ei pääomatuloista. Rikkaimmat voivat elää pääomiensa turvin, ja näin kunnat jäävät ilman heidän maksamiaan kunnallisveroja. Tällainen muutos verojärjestelmään tehtiin 1993.
Jos pääomatuloista maksettaisiin myös kunnallisveroa, saisivat kunnat lisätuloja 2-3 miljardia euroa vuodessa.
Huomionarvoinen asia on tietenkin sekin, että pääomaverotus on kevyempää kuin ansiotuloverotus.
Lisäksi pitää muistaa, että kun kerran verotettu pääomatulo muuttuu seuraavana vuonna varallisuudeksi eli pääomaksi (Das Kapital), siitä ei enää Matti Vanhasen(kepuli) ykköshallituksen päätöksen perusteella tarvitse maksaa varallisuusveroa.
Mitä ne puhuvat verotuksen progressiivisuuden lisäämisestä. Hyvinhän se toimii. Mitä enemmän tuloja, sitä vähemmän veroja.
Koko maan tulotilaston kärkinimistä tällaisia nollaveronmaksajia ovat mm. Lars Langenskiöld, Päivi Laakkonen-Mäkihonko, Elsa Fromond, Timo Nieminen ja Perttu Immonen.
Kuvio kertoo, että alimmissa tuloluokissa veroprosentti vaihtelee nollan ja lähes 20 prosentin välillä. Tämä johtuu siitä, ettei pienimmistä eläkkeistä makseta lainkaan veroa, mutta toisaalta vielä vähän matalammasta työmarkkinatuesta maksetaan lähes 20 prosentin vero.
Tämän jälkeen hajonta alkaa kasvaa eli tulonsaajien joukkoon ilmestyy huomattava joukko ”vapaamatkustajia”, joiden veroaste on paljon alhaisempi kuin pienempiä tuloja saavilla. Mitä alhaisempi suurituloisen veroprosentti on, sitä suurempi osa hänen tuloistaan muodostuu pääomatuloista. Noin 100 000 euron vuositulojen jälkeen tulonsaajien veroprosentti vaihtelee sattumanvaraisesti 50 prosentin ja nollan välillä.
Joka tapauksessa oikeudenmukaisuuden näkökulmasta on ongelmallista, että monien hyvin toimeentulevien veroprosentit ovat selvästi alhaisempia kuin pienituloisten.
Heikki Hiilamo
Tutkimusprofessori
http://blogi.kansanelakelaitos.fi/arkisto/904

jijjiiii

Eläkeläiset ovat eläkkeensä ansainneet, toisin kuin joku tuossa esitti. Systeemi on osa työehto/virkaehtosopimuksia. Miksi kuvittelet eläkeasioiden olevan listalla, kun työehtosopimuksista sovitaan. Lue enemmän, luulet vähemmän.

Keskustelu sen kuin etenee sellaisissa sävyissä, että vielä pitäisi saada lisää veroja -vaikka jo tuossa Pietilän blogissakin oli esitetty ydinkysymys- mihin rahat menevät. Täytyy leikata valtion ja kuntien menoja, Suomi elää velaksi. Aivan samoin on julkisen talouden toimittava, kuin yksityistenkin: Jolleivat rahat riitä, eikä enempää velkaa saa, seuraa maksukyvyttömyys. Jos julkisten menojen leikkaus nyt murehduttaa, murehduttaa vielä enemmän sitten, kun talous romahtaa ja leikataan paljon kovemmalla kädellä.
Totta on, että varsinainen verorikollisuus tulee saada kuriin. Verolakien rakenne päätetään Arkadianmäellä.

Sitten vetoaminen YLEn kohunnostatusohjelmiin jonkilaisena totuuden lähteenä. MOT yms. on tehty niin, että pyritään herättämään voimakkaita tunteita. Objektiivisuus usein sivuutetaan. Yhdessäkin itkettiin, kuinka suurista tuloista menee liian vähän veroja. Ainoa järkevä verotusperiaate on kiinteä vero, tuloista riippumatta. Jos 100.000 ansaitseva maksaa 25 % eli 25000, niin 1000000 ansaitseva maksaa 250000. Kumpi maksaa enemmän? Prosenttilasku taitaa ylittää suurten massojen kyvyt.

Anonyymi

sera hei. Raippaveroha on 6% siltä osin kuin eläketulo vähennysten jälkeen ylittää 45000 euroa. muut eläkeläiset eivät siis maksa tätä veroa. Sera kuvitteletko oikeasti että tekemättä yhtikäs mitään ja olemalla täysin hyödytön voit tienata yli 45000e eli vajaa 4000e/kk maksamatta siitä veroja? mitä luulet, kuka sen eläkkeen sulle oikeasti tekee. Itse et ole sitä ansainnut.

veroko

Kun vain pääsisikin osaksi tätä kuritettua "keskiluokkaa" niin maksaisin mielelläni enemmän veroja näistä lisääntyneistä tuloistani.

Porvarien vinkuminen epäoikeudenmukaisesta verotuksesta saa aina sapen kiehumaan. Mitä helvettiä valitatte jos teillä ylipäätään on jotain jota verottaa?

Nimimerkki

Edelleen kysyn miksi demariministeri kohdisti raippaveron vain yhdelle kansanosalle?? Eikö kantti kestänyt samaan verotukseen SAK:n pojille??
Onko tämä demarien käsitys verotuksen tasapuolisuudesta?

sera

Veroilla rahoitettu julkinen erikoissairaanhoito toimii erinomaisesti. On pelastanut jo tähän mennessä kolmeen kertaan minunkin henkeni. Lisäksi opintotukijärjestelmä mahdollisti "soisaalisen liikkuvuuteni" lukemalla siivojan poikana itseni tutkintoon, joka on elättänyt kelvollisesti. Veroja menee varmaan ihan kohtuudella. En ole edes laskenut, koska olen saanut hyvinvointiyhteiskunnalta moninkertaisesti takaisin maksamieni verojen arvon.

Ehkä ei pitäisi niin paljon kitistä. Sen sijaan voisimme itse tykönämme tuumata, mitä voimme itse suoraan tehdä lähimmäistemme hyväksi maksaaksemme takaisin edes pienen osan saamastamme yhteiskunnan tuesta.

Tuumaamalla, ei tappelemalla.

Sukset yhteen suuntaan

Yksi suuri ongelma on se, että isot yritykset eivät enää maksa veroja kuin nimellisesti. Veronkierron, siis verosuunnittelun kautta ei tarvitse osallistua yhteiskunnan ylläpitoon. Hyvin ja ilmaiseksi koulutettu ja terveenä pidetty työvoima kelpaa kyllä.
Varsinkin kuntien ja valtion ei pitäisi tehdä mitään palvelusopimuksia yritysten kanssa, jotka eivät maksa verojaan Suomeen.

Kaikki osallistukoot

Kyllä keskiluokan kynsi kylmenee siinäki, kun hyvinvointivaltio puretaan ja lasten yliopisto-opiskelu alkaa maksaa 3000 €/kk ja vanhempien hoito yksityistetyssä palvelutalossa 4000€/kk. Ei piristä vaikka tuloveroaste olisi nolla.

headbanger

Pietilä ei tiedä, kuka verot maksaa. Suosittelisin tutustumaan tilastoihin, ennen kuin lähdet julkisesti kirjoittelemaan. Esimerkiksi: Esim. "Ansiotuloveron euromääräisen leijonanosan maksavat 350000 suomalaista, jotka ansaitsevat 2800–4400 euroa kuukaudessa." Veronmaksajien tilastojen mukaan tähän tuloluokkaan kuuluu 813 064 suomalaista. Eikä jutussa mikään muukaan pidä paikkaansa. "Keskiluokan lisäksi on noin 100000 muuta suomalaista, jotka ansaitsevat yli 4400 euroa kuukaudessa." Tälläisiä suomalaisia on Veronmaksajien mukaan yli 370 000.

Tässä Veronmaksajien tilastot: https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Verotuotot/Tuloverottuloluok...

Tarkkuutta

Kiitos veronmaksajien linkistä, sitä kun lukee niin viisastuu:

- 3,4 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 14% verokertymästämme (tuloluokat 0-24999 eur) siis noin 62 % kansasta, jakaantuen 0 eur vuodessa ansaitsevia noin 1 milj, 1-14999 vuodessa ansaitsevia 1,44 milj ja 15000-24999 ansaitsevia 0,965 milj
- 1,7 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 50 % verokertymästämme (tuloluokat 25000-54999 eur) siis noin 31% kansasta, jakaantuen 25000-34999 eur vuodessa ansaitsevia 0,88 milj ja 35000-54999 ansaitsevia 0,82 milj
-0,4 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 36% verokertymästämme (tuloluokat 55000-"ääretön) siis noin 7% kansasta, jakaantuen 55000-74999 eur vuodessa ansaitsevia 0,22 milj ja yli 75000 vuodessa ansaitsevia 0,15 milj

Melkoisen karua luettavaa nimenomaan kaikille ihmisille jotka ansaitsevat yli 25000 eur vuodessa. Edellä mainituista tiedoista on myös oivallisesti nähtävissä, että kyllä se progressiokin toimii. 62% yhteiskunnastamme on enemmän tai vähemmän vapaamatkustajia, tilannehan on täysin absurdi ja kestämätön.

Bettina

Kiitos Pietilä kirjoituksestasi! Samaa olen pohtinut kuin sinäkin. Maksan mielelläni lasten, nuorten, vanhusten ja sairaiden palveluista, terveydenhuollosta, kirjastoista, rakentamisesta, kulttuurista ja ympäristöstä. Myös työttömillä on oikeus toimeentuloon. Mutta Suomi alkaa näyttää yhä enemmän vauva-asteelle jääneiden temmellyskentältä. Kun katselee ikinuoria juoppojengejä ja pilalle kasvatettuja roskaavia teinejä, alati lisääntyvää toimetonta väestöä kauppakeskuksissa ja kuuntelee niitä jatkuvia vaatimuksia, mitä kaikkea pitäisi saada ja mihin olisi oikeus, mutta mitään ei tarvitse antaa vastineeksi ei voi muuta kuin itkeä. Suomi ei ole oikeasti enää hyvinvointivaltio. Meillä on massatyöttömyys. Velkaa on suut ja silmät täyteen. Hyvätuloiset eläkeläiset hyväksyvät kyllä lapsilta leikkaamisen, mutta ei omastaan. Arvomaailma on ihan pielessä. Työssäkäyvät maksavat niin kauan kuin niitä töitä on. Taiteiljat kituuttavat. Nuorissa voi olla myös toivoa, mutta mitä he tekevät kuiviin imetyllä velkaisella maalla, jolla ei ole varaa hoitaa vanhuksiaan eikä muita oikeasti tarvitsevia.

Suomi

Pietilällä meni vähän väärin kuntaveron osalta. Sekin on nyhkyään progressiivinen, vaikka veroprosentti on nimellisesti kaikille sama. Progressio luodaan kuntaveorn vähennyksillä, jotka ovat pienituloisille isommat.

Muuten erinomainen kirjoitus.

juge

Pietilän säälimät keski ja suurituloiset nauttivat kuitenki todennäköisestä esim. tulonsiirrosta alle 2100 euroa tienaavilta, kun käyttävät yksityisi terveyspalveluja ja saavat kelakorvauksen. On tutkittu ja todettu näiden tulonsiirrosta hyötyvien käyttävän suhteessa paljon enemmän terveyspalveluja kun pienituloisten. Myös Paavo Lipponen auttoi suurituloisa maksamaan vähemmän veroa keksimällä pääomaveron ja tästä verosta kunnat eivä hyödy mitään.

markkina liberlismin vastustaja

Kiitos veronmaksajien linkistä, sitä kun lukee niin viisastuu:

- 3,4 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 14% verokertymästämme (tuloluokat 0-24999 eur) siis noin 62 % kansasta, jakaantuen 0 eur vuodessa ansaitsevia noin 1 milj, 1-14999 vuodessa ansaitsevia 1,44 milj ja 15000-24999 ansaitsevia 0,965 milj
- 1,7 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 50 % verokertymästämme (tuloluokat 25000-54999 eur) siis noin 31% kansasta, jakaantuen 25000-34999 eur vuodessa ansaitsevia 0,88 milj ja 35000-54999 ansaitsevia 0,82 milj
-0,4 miljoonaa suomalaista maksaa veroina 36% verokertymästämme (tuloluokat 55000-"ääretön) siis noin 7% kansasta, jakaantuen 55000-74999 eur vuodessa ansaitsevia 0,22 milj ja yli 75000 vuodessa ansaitsevia 0,15 milj

Melkoisen karua luettavaa nimenomaan kaikille ihmisille jotka ansaitsevat yli 25000 eur vuodessa. Edellä mainituista tiedoista on myös oivallisesti nähtävissä, että kyllä se progressiokin toimii. 62% yhteiskunnastamme on enemmän tai vähemmän vapaamatkustajia, tilannehan on täysin absurdi ja kestämätön.

Bettina

Mielästäni tuloverotus on hyvästä, mutta sen progressiota tulisi järkeistää. On typerää että nykyinen verotusmalli "pakottaa" välttämään sitä. Jos ansiotulotuksen verotuksen katto olisi esim. 45% niin voisin hyvin maksaa verot tuloistani suoraan. Nyt kun verotus on lähellä 60%, niin ei siinä ole mitään järkeä. Joten pitää etsiä "kannattavampia" tapoja.

Nipsu

Vero,fi kertoi sivustollaan että hyvin kerätty veroja tänäkin vuonna ,suorastaan ennätysvauhtia on verotulot kasvaneet. Seuraava kysymys on että mihin valtio nämä verorahat törsää ja joutuu vielä ottamaan lisää velkaa.Hilamolle voin sitten kertoa että veroja on saamatta aina noin 25miljardia ennen kuin ne vanhenee ja poistetaan rekisteristä se on konkursseista johtuva ilmiö ei kannatta ihmetellä ja kuin kilpailu kovennee niin summat sen kuin kasvaa. Sanoisin että 4 miljardia vuositasolla tulee olemaan pientä tulevaisuudessa.Palkansaajat on aina maksajina halpayritysten huonoon menestykseen ja silti vaaditaan lisää halpa kilpailua .Sitä saa mitä tilaa ja onneksi tyhmät duunarit maksaa saneeratut ja huonosti menestyvien yritysten kulut eikä yrittäjät koska ovat fiksumpia ja mitä huonommin yrittäjien toimintaa säännöstellään niin mitä suuremmat laskut duunareille veromuodossa.Vapaa kilpaillu on hyvä asia kuin velkasaneeraus ja sosiaalitoimi toimii hyvin niin kuin Suomessa.

tietäjä

Jokainen suomalainen maksaa kulutusveroa eli arvonlisäveroa ja valmisteveroja, joiden osuus kaikista veroista ja maksuista on 30%. Lähes jokainen tulonsaaja maksaa kunnallisveroa, jonka osuus on noin 20%. Jokainen palkansaaja ja työnantaja maksaa sosiaalivakutusmaksuja, joiden osuus on noin 30%. Yhteisöveron osuus on noin 5%, pääomatulojen 2%, omaisuusverojen 3% ja kirkollisveron 1%.

Jokainen yli 16 300 euroa vuodessa ansaitseva maksaa progressiivista valtion ansiotuloveroa, jonka osuus kaikista veroista ja maksuista on noin 7%.

Kertauksena: Kaikista julkiselle sektorille maksetuista veroista ja maksuista progressiivisen veron osuus on hyvin pieni. Myös kuntaverossa on progressiota aina noin 2000 euron kuukausiansioiden tasolle asti, mutta tämän jälkeen kyseessä on käytännössä tasavero.

Timo Rauhanen

Sivut

A-P. Pietilä

A-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Tervetuloa Vantaan Sanomien blogeihin!

Vantaan Sanomat tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia vantaalaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta. Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin. 

 

Haluatko blogistiksi?

 

Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.