Muokkaa

Lokki on the Road II

Airveteran Oy:n Douglas DC-3 -kone nimeltään Lokki (OH-LCD) palaa torstain ja perjantain 13.-14.8.2015 välisenä yönä Vantaan asuntomessualueelta Kivistöstä Suomen Ilmailumuseolle Aviapolikseen. Liikkeelle lähdettiin klo 19 jälkeen ja Lokki oli suunnitelmien mukaisesti Riipiläntien Kehäradan ylittävällä sillalla klo 20.30. Siitä Lokin tie jatkuu Tikkurilantietä, jolta kurvataan noin klo 22.30 Katriinantielle. Sitä matkataan noin 2 kilometrin verran pohjoiseen, jonka jälkeen koukataan klo 24 lentokenttäalueelle. Kone vedetään kiitoratojen poikki entiselle Mekaanikontielle eli nykyiseen Karhumäenporttiin ja siitä Suomen Ilmailumuseon pihalle, jossa perillä ollaan perjantain puolella klo 2.

 

Lokin tieltä on nostettu lukuisa määrä liikennemerkkejä pois paikoiltaan ja siirtoryhmällä on mukanaan vanerilevyjä sen varmistamiseksi, ettei katukivien terävät reunat riko Lokin jo varsin hauraiksi ikääntyneitä renkaita. Se, että siirtoon on varattu peräti seitsemän tuntia, ei tarkoita sitä, etteikö siirtoa olisi suunniteltu yksityiskohtia myöten. Päinvastoin, tulevat hankaluudet on otettu huomioon reittiä ja aikatauluja suunniteltaessa. Pahimmissa paikoissa saattaa mennä pitkään, kun konetta pakitetaan ja hinataan edestakaisin. Kesäkuussa toiseen suuntaan vietäessä hitain kohta oli käännös Riipiläntieltä Murtotielle, siinä meni tunnin verran. Nyt samasta kohdasta toiseen suuntaan mentäessä selvittiin puolella tunnilla.

Reino Myllymäki

Ilmailumuseoyhdistys

Ilmailumuseoyhdistys ry on vuonna 1969 perustettu valtakunnallinen yhdistys, joka tukee suomalaisen ilmailuhistorian harrastamista. 

Yhdistys julkaisee ilmailuhistoriallista Feeniks-aikakauslehteä ja kirjoja, järjestää jäsenilleentapahtumia ja matkoja sekä avustaa suomalaisia ilmailumuseoita mm. vapaaehtoistyön avulla.