Muokkaa

Kuukauden yrittäjänainen: Työvalmennus Futuuri Oy:n toimitusjohtaja Päivi Saatsi Päivi Saatsi haluaa rakentaa yrityksen, jolla on oma identiteetti

Reilu kuusi vuotta sitten Päivi Saatsi sai puhelun entiseltä työnantajaltaan. Häntä pyydettiin takaisin yritykseen, nyt toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Tarjous oli niin houkutteleva, että Päivi päätti jättää viran valtioneuvoston kanslian henkilöstön kehittämistehtävissä ja ottaa haasteen vastaan. Hänestä tuli Työvalmennus Futuurin toimitusjohtaja ja osakas vuonna 2009.

Työvalmennus Futuuri tarjoaa urapalveluita ja työkykypalveluita. Yrityksen ydinosaamista ovat työnhakuun, urasuunnitteluun ja ammatilliseen kuntoutukseen liittyvien muutosprosessien eteenpäin vieminen ja hallinta. Asiakkaita ovat esimerkiksi työnantajaorganisaatiot, TE-toimistot ja eläkeyhtiöt.

Nyt, kuuden vuoden yrittäjyyden jälkeen, firmasta on tullut Päiville ylpeyden aihe, joka on kasvanut neljästä hengestä nykyiseen kolmeentoista. Joka vuosi on rekrytoitu yksi uusi vakinainen työntekijä. Henkilöstön ikärakenne on 27 vuodesta 66 vuoteen.  

– Arvostamme iän rikkautta, Päivi sanoo.

Vuosi sitten yritys muutti päätoimipaikkansa moderneihin tiloihin Aviapoliksen Teknobulevardille, jonka toimistorakennuksen viidennen kerroksen ikkunoista avautuvat upeat näköalat yli Vantaan kattojen ja metsien.

– Kiireen keskellä on tosi hieno huomata, että jotain olen tehnyt oikein. Arki on tehtäviä täynnä, ja yhtäkkiä huomaa, mikä mahtava porukka meitä on ja mitkä maisemat, Päivi naurahtaa.

 

Ei ihan tavallinen tarina

Hän kokee oman yrittäjätarinansa vähän epätyypilliseksi siinä mielessä, että hän ei lähtenyt rakentamaan omaa ideaansa vaan lähti rakentamaan yritystä.

– Jos olisin rakentanut oman yrityksen valmentajana, olisi voinut olla paljon vaikeampi luopua perustyöstä. Nyt olen lähtenyt rakentamaan yritystä, jolle ei ole merkitystä, kuka siellä on yrittäjänä, sillä yritys on itsessään olemassa. Minun intohimoni on se, että saisin olla rakentamassa mahdollisimman hienon yrityksen, jolla on oma identiteetti. Toki haluan luoda sellaista yrityskulttuuria, joka vastaa meidän arvojamme.

Sitoutumiseltaan Päivi kertoo olevan yrittäjä, joka tekee suunnitelmia vuosiksi eteenpäin eikä vain kvartaaleittain. Yrittäjyysvuodet hän on kokenut työntäyteisinä. Välillä on ollut haastavaa, vaikeaakin.

– Koko ajan tuntee pientä riittämättömyyden tunnetta, että menee siellä osaamisen ylärajoilla. Se on kuitenkin ihanan nautinnollista. Mukavan porukan kanssa on kiva tehdä töitä, yksin tätä ei tee. Minulla on ihan älyttömän hyvä tiimi, Päivi kehuu.

Päivin työpäivät täyttyvät pääosin hallinnollisista töistä, uusasiakashankinnasta ja esimiestyöstä. Työvalmennuksia hän tekee enää harvemmin.

– Meillä on jaettu johtajuus. Työkykypalveluissa on oma palvelupäällikkö ja Urapalveluissa oma. He varmistavat, että palvelumme sujuvat laadukkaasti.  Heistä on minulle iso apu ja tuki, joiden kanssa voin pallotella ajatuksia operatiivisiin asioihin liittyen, hallituksessa voimme sitten keskittyä strategiseen johtamiseen.  Uskon, että yrityksen kannalta tämä on hyvä malli. 

 

Aikaa myös opiskelulle

Päivi kertoo olevansa kova opiskelemaan. Opiskelu on hänen tapansa kehittää yritystään ja itseään. Tutkinnolla ei ole niinkään merkitystä vaan sisällöllä, josta löytyy välineitä, ideoita ja vertaisverkostoja. Tänä syksynä hän aloitti Liiketalouden ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelun Haaga-Heliassa.

– Teen opintoihin liittyvät kehittämistehtävät suoraan tähän firmaan.

Tulevaisuuteen Päivi suhtautuu valoisasti. Yritys on velaton ja kasvaa tulorahoituksella. Palveluille näyttää olevan kysyntää, sillä esimerkiksi muutosturva ja työkyky ovat ajankohtaisia kysymyksiä.

– Näen, että olemme saavuttaneet hyvän aseman nykyisten asiakkaiden parissa. Meillä on erittäin pitkäikäisiä asiakkuuksia, siitä olemme ylpeitä. Yksi meidän arvojamme on kumppanuus, emme hae pikavoittoja, Päivi kertoo.

Vapaa-ajallaan Päivi lataa akkujaan matkustelemalla ja rakentamalla perheen kesämökkiä, joka alkaakin pikkuhiljaa valmistua.  Myös liikunnan määrää hän on lisännyt, ja Vantaan yrittäjänaisilla onkin edessään aivan loistava liikuntasyksy! Päivi muistuttaa.

 

Ole yhteydessä!

www.tyovalmennus.fi

puh. 010 420 4140

[email protected]

https://fi.linkedin.com/in/paivisaatsi

 

Teksti: Tiina Åhlgren

Kuva: Jakke Nikkarinen, Studio Skaala Oy

 

Vantaan Yrittäjänaiset

Vantaan Yrittäjänaiset ry edistää naisyrittäjyyttä ja valvoo naisyrittäjien etuja paikallisella tasolla sekä valtakunnallisesti yhteistyössä Yrittäjänaisten keskusliiton kanssa. Tarjoamme jäsenillemme aktiivisen vertaistukiverkoston. Yhdistyksen toiminnassa painottuvat virkistykseen, jaksamiseen ja työhyvinvointiin liittyvät teemat sekä ammatillista osaamista tukeva toiminta.

Vantaan Yrittäjänaisten jäseneksi voi liittyä, vaikkei juuri sillä hetkellä toimivaa yritystä olisikaan. Jäsenyys on samalla kannanotto yrittäjänaisten puolesta.

Lue lisää kotisivuiltamme