Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Viisi vinkkiä DIY-lahjaksi

Kevät on juhlien ja kiittämisen aikaa. Lahjoja tarvitaan päiväkodin tädeille, ystäville, sukulaisille ja naapureille. Keräsimme tähän vinkkejä ja ohjeita itsetehtyihin lahjoihin.

Ne materiaalit, mitä et löydä kotoa, voit käydä hankkimassa pikkurahalla Vielä Kierros! -Pop Up Shopista 19.–22. toukokuuta kauppakeskus Forumista.

 

Kaulakoru kravatista ja helmistä

 

Tähän koruun tarvitaan vain yksi kravatti ja makusi mukainen kasa helmiä. Kurkkaa ohje täältä.

 

Rannekoru nahkatilkuista

 

 

Vasemmalla olevassa mallissa nahkarannekkeeseen on ommeltu pitsisuikaleita ompelukoneella. Korun voi kiinnittää käteen joko neppareilla tai nauhoilla korsettityyliin.

Oikean puoleisessa mallissa soikea nahkasuiro on kiristetty pienellä nahankappaleella rusetin muotoon. Käytä kiinnitykseen joko nappia tai nepparia. Ohje rusettiin löytyy täältä. Ohjeessa on todella hyvät kuvat, mutta itse teksti on ranskaksi.

 

Kaulakoru napeista tai matonkuteista

 

Tässä korussa rajana on vain mielikuvitus! Trikoosuikaleita voi letittää ja niihin voi pujottaa nappeja, helmiä tai muita koristeita. Tee yksi kerros tai vaikka kuinka monta! Uutta ilmettä koruun saat peittämällä solmukohdat esimerkiksi nahkasuikaleella. Ohje nappikaulakoruun löytyy täältä.

 

Valokuvakoru

 

Tästä korusta saa juuri niin persoonallisen kuin haluaa! Sujauta diakehyksen sisälle lahjansaajalle rakas kuva. Kaulanauhaa voi muokata vaikka kotoa löytyvien materiaalien mukaan. Onko nauha nahkaa, trikoota vai helminauhaa? Minkä värisistä helmistä lahjansaaja tykkäisi?

 

Hiuspanta tai hiuskoru tekokukista

Kukkaisat hiuspannat ja hiuskoristeet ovat kesäinen ja trendikäs lahja. Jos varastossasi ei ole pätkittäviä tekokukkia, löydät niitä Näprä-osastolta pusseittain. Kukat voi ommella tai kuumaliimata hiuspantaan tai vaikkapa trendikkääseen nahkanauhaan.

 

Lahjan kruunaa itsetehty lahjapaketti

Tapetti, julisteet ja kauniit lehtileikkeet taipuvat nopeasti pieniksi ja suuriksi lahjapusseiksi. Kuvan kassin tekemiseen löydät ohjeet täältä.

Näihin ja moniin muihin askarteluihin inspiroivat materiaalit löydät Kierrätyskeskuksen Vielä kierros! -Pop Up Shopista 19.–22.5.2016 Helsingin kauppakeskus Forumista. Pop Up Shopin kunniaksi julkaisemme tällä viikolla myös paljon muita askarteluohjeita. Seuraa viestintäämme: kierratyskeskus.fi/popup.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Lue tarinoita Kierrätyskeskuksesta!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys.

Toimintamme tarkoituksena on:

  • Vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä.

Kierrätyskeskus ylläpitää kierrätyskauppoja, korjaa vanhaa ja tekee vanhasta uutta.

  • Kasvattaa ympäristötietoisuutta. Jaamme tietoa ympäristöasioista ja tarjoamme ympäristökoulutusta sekä -konsultointia.
  • Lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Työllistäminen, vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö paikallisyhteisön kanssa ovat keskeinen osa toimintaamme.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki toiminnan tuotot käytetään edellä mainittujen päämäärien edistämiseen.

Uusimmat mielipiteet