Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Suomalaisen tekstiili-designin ilotulitusta

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa Pop Up -kaupan neljäksi päiväksi 19.–22.5. kauppakeskus Forumin ensimmäiseen kerrokseen. Kauppa on ylistyslaulu suomalaiselle kangas-designille. Myynnissä on laaja valikoima kotimaisista merkkikankaista tehtyjä uniikkeja uusiovaatteita, -asusteita ja -sisustustuotteita.

Laatumateriaaleille on haluttu antaa uusi elämä. Siitä on tullut tuotemerkin nimikin, Plan B.

Tampellan Marjatta Metsovaaran Markkinat-kankaasta tehty verho muokkautui upeaksi Plan B –mekoksi.

 

”Tuotteissamme näkyy suomalaisen tekstiiliteollisuuden vahva historia: Tampella, Finlayson, Porin puuvilla ja Marimekko. Menneiden vuosikymmenten design-kankaat ovat vahvoja ja paksuja, joten ne ansaitsevat päästä uusiokäyttöön”, sanoo Plan B:n osastovastaava Tuuli Ekholm.

Plan B -tuotteet ovat värikkäitä ja silmää hiveleviä. Ekholmin mukaan niiden tulee jollain tavoin erottua massasta. Ekholmin omia suosikkeja ovat erityisesti 1960- ja 1970-luvun kankaat. Niissä on hienoja graafisia kuoseja ja iloista retromeininkiä. Hieno kuosi ei kuitenkaan yksin riitä pääsyksi Plan B:n tuotteeksi. Kankaan täytyy olla myös pitkäikäistä ja hyvälaatuista. Upeitakin kankaita joudutaan välillä hylkäämään, jos ne ovat liian hapertuneita.

 

Plan B -uusiomallistoa on myös tämä ihana t-paita Maija Isolan 1961 suunnittelemasta Lokki-kankaasta. Puuvillakankaasta tuntee, että se on vanhaa tuotantoa eli todellakin laatua. Kangas tuli Kierrätyskeskukseen verhona.

 

Kierrätyskeskuksen kaikki toiminta tähtää luonnonvarojen säästämiseen. Koska kaikki tavarat eivät sovi uudelleenkäyttöön sellaisenaan, niitä korjataan Kierrätyskeskuksen korjausverstaissa tai hyödynnetään materiaalina uudistusverstaissa.

Forumin Pop Up -kaupassa on esillä Plan B -uusiotuotteiden lisäksi Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprän kädentaitomateriaaleja, jotka nekin ovat kaikki kierrätettyjä. Askartelu- ja kädentaitomateriaalit on saatu lahjoituksena ja niistä on koottu valmiita paketteja myyntiin.

 

Valkovihreä ruutukuosi on Vuokko Nurmesniemen suunnittelema herkku 70-luvulta ja on aikoinaan palvellut kauniina verhona. Plan B –ompelimossa verhosta syntyi mekko. Kangas on todella upea ja laadukas ja toimii ajattoman kauniisti myös mekkona.

 

Tuuli Ekholm muistuttaa, että menneiden vuosien kangasaarteita tai laatuhuonekaluja ei kannata missään nimessä haaskata jätteenä. Jos niille ei ole itsellä käyttöä, kannattaa ne lahjoittaa Kierrätyskeskukselle, joka tarvittaessa noutaa hyväkuntoisia, uudelleenkäyttöön kelpaavia tavaroita myös kotoa.

Tiedätkö, kuinka paljon yksi tunika kuluttaa luonnonvaroja? Tee testi!

Lisätietoa Vielä Kierros! -Pop Up Shopista löydät: www.kierratyskeskus.fi/popup

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Lue tarinoita Kierrätyskeskuksesta!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys.

Toimintamme tarkoituksena on:

  • Vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä.

Kierrätyskeskus ylläpitää kierrätyskauppoja, korjaa vanhaa ja tekee vanhasta uutta.

  • Kasvattaa ympäristötietoisuutta. Jaamme tietoa ympäristöasioista ja tarjoamme ympäristökoulutusta sekä -konsultointia.
  • Lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Työllistäminen, vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö paikallisyhteisön kanssa ovat keskeinen osa toimintaamme.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki toiminnan tuotot käytetään edellä mainittujen päämäärien edistämiseen.

Uusimmat mielipiteet