Toimitukselta

Miljoona ei voi olla väärässä

(PÄÄKIRJOITUS) Tätäkin lehteä julkaiseva Etelä-Suomen Media ESM saavutti merkittävän etapin tiistaina, kun Kansallisen mediatutkimuksen KMT:n uudet tulokset julkaistiin. Yhtiön lehdet tavoittavat jo yli miljoona lukijaa.

Kasvu on ollut nopeaa lähes kaikissa lehdissä, mutta erityisesti pääkaupunkiseudun kolmessa kaupunkilehdessä.

Vantaan Sanomat, Helsingin Uutiset ja Länsiväylä tavoittavat yhteensä 460 000 eri pääkaupunkiseutulaista paperi- ja verkkolehdillään. Lukijamäärä kasvoi 30 000 uudella lukijalla, mikä vastaa keskisuuren suomalaiskaupungin asukasmäärää.

Etelä-Suomen Media julkaisee tilattavia paikallislehtiä ja kaupunkilehtiä pääkaupunkiseudun lisäksi Uudellamaalla, Tampereella, Turussa ja Lappeenranta-Imatralla. Lehtiä on 19 ja niillä 12 verkkosivustoa. Tarkkaan ottaen nämä lehdet keräävät 1 016 000 lukijaa.

Ihmisten lähipiiriin liittyvät asiat kiinnostavat lukijoita."

Paljon on puhuttu paperisten lehtien katoamisesta lukijoiden käsistä. Tutkimus kuitenkin osoitti, että useat ESM-lehdet kasvattivat myös paperilehtien lukijamääräänsä, muiden joukossa Länsiväylä. Vantaan Sanomat ja Helsingin Uutiset lähes säilyttivät paperilehtiensä aseman, mutta kasvattivat verkkolehtiensä lukijamääriä erityisesti Helsingissä.

KMT-luvut kuvaavat selvää tulevaisuuden suuntaa: paikallisiin asioihin keskittyvät lehdet kasvattavat osuuttaan, koska ihmisten lähipiiriin liittyvät asiat kiinnostavat lukijoita.

Siksi useat ESM-lehdet ovat alueensa ja kaupunkinsa ylivoimaisesti luetuimpia lehtiä. Näin myös Vantaalla ja Espoossa.

Risto Hietanen

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet