Toimitukselta

Joulu yllättää tänäkin vuonna

Joko olet buukannut joulupukin? Entä onko laatikot pyöräytetty pakkaseen aattoa odottamaan ja luomukinkku tilattu? Nouseeko syke, kun vain mietitkin edessä olevaa joulua?

Moni ahdistuu siitä, kun jouluvalot ripustetaan pihapuuhun jo lokakuun hämärillä. Postikin alkaa kiikuttaa lapsille lelukuvastoja viimeistään marraskuun alkupuolella.

Jouluihmiset ovat ihan toista maata. Todellinen jouluihminen laittaa Tatua ja Patua lainatakseni kanelia kainaloon viimeistään syyskuussa. Vuoden 2016 vuosikertaglögiä siemaillen hän aloittaa fiilistelyn ja ennen kaikkea valmistelun.

Operaatio Joulu 2016 alkaa viime vuodelta säästettyjen jouluaskartelu ja -ruokalehtien selailulla. Viime vuoden parhaat reseptit ja näyttävimmät askartelut päätyvät juhlapöytään tänäkin vuonna. Lisäksi herkutellaan tietysti suvun parhailla klassikoilla ja ruokatrendien viimeisimmillä villityksillä.

Joululahjat tämä moniosaaja on hankkinut (ja paketoinut) pitkin vuotta, jotta meno ei ihan hirttäisi kiinni paikallisen luisteluseuran paketointipalvelua jouluruuhkassa jonottaessa. Jouluihminen ei ole se surullisen kuuluisa amatööri, joka etsii sata euroa maksavaa Ryhmä Hau -autoa tavaratalosta päivää ennen h-hetkeä.

Aatonaattona on kiva hengitellä paperipussiin samalla kun leipoo maustekakkua.”

Kadehdinkaikkivoipia jouluihmisiä ihan avoimesti. Itse yllän tuon myyttisen sankarin tasolle vain ajatuksissani.

Pidän ihan tosissani joulusta, mutta se pirulainen pääsee silti joka vuosi yllättämään. Käytännön järjestelyt ovat minulla aina niin sanotusti vaiheessa, ennakoinnista nyt puhumattakaan.

Aatonaattona on sitten kiva hengitellä paperipussiin samalla kun leipoo maustekakkua.

No, joulu tulee tietysti ilman jumalatonta hössöttämistäkin, se on varma. Joka vuosi näin on tapahtunut, olin valmis tai en. Ruokaa on ollut pöydässä ja pukkikin on löytänyt paketteineen oikeaan osoitteeseen.

Jospa en poltakaan tänä vuonna kynttilää molemmista päistä.

Poimin joulusta ja siihen valmistautumisesta minulle ja läheisimmilleni tärkeimmät elementit. Itse askarrellut pakettikortit voin säästää jollekin toiselle joulun sankarille.

Mia Lindström

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet