Toimitukselta

Yllättävä hellittelyaika

Pikku Kakkonen sai viime vuoden lopulla Vuoden Parisuhdeteko -tunnustuksen. Palkinnon perusteena oli, että ohjelma on tukenut jo 40 vuoden ajan lapsiperheiden elämää.

Pikku Kakkosen mahdollistama parisuhdeaika nousee esille myös Maaret Kallion ja Osmo KontulanHappy End -kirjassa. Teos pohjautuu kyselytutkimukseen, jonka aineistosta käy ilmi, että Pikku Kakkosen aikana moni pariskunta vetäytyy makuuhuoneeseen. Hetki kahden voi olla seksiä, mutta myös riitelyä.

Ohjelma on palkintonsa ansainnut. Tunti aikaa hellitellä tai sopia jokin parisuhdekriisi, joka arki-ilta. Hei tunti! Tämä tietenkin oletuksella, että perheen pikkuväki viihtyy television ääressä.

Toinen vähintään yhtä merkittävä puoli on, että pikkuväen voi antaa katsoa ohjelmaa ilman huolta. Pikku Kakkoseen kun ei eksy edes K7-materiaalia.

Ohjelmamenu voi kuitenkin yllättää, kun muumi-jaksojen nimissä vilisee alapään termejä."

Netissä lastenohjelmien sisältö ei sen sijaan välttämättä ole niin kilttiä kuin pilteille voi tarjoilla. Naputellaanpa vaikkapa Youtubeen "Muumit", toiveena näyttää mukavia tarinoita pieni tovi. Ohjelmamenu hieman yllättää, kun Muumi-jaksojen nimissä vilisee alapään termejä. Lopputuloksena on vanhemman paniikkikohtausta muistuttava tila, jossa hapuillaan mahdollisuutta klikata koko laite kiinni.

Kokeillaan Youtubesta Puuha-Peteä. Nyt päästään selaamaan listaa muutama jakso pidemmälle kuin muumi-menussa, mutta sitten myös "puuhapete" lähtee makuuhuoneen puolelle. Tai näin ainakin otsikko viittaa. En varmista, koska leikki-ikäinen tapittaa vieressä.

Pikku Kakkonen on siitäkin mieluisa, ettei siinä tule mainoksia. Myönnän olevani kunnon natsimutsi ja kaukosäädinvahti, kun mainoskatkot paukuttavat toimintasarjojen puffeja koko perheen visailuohjelman välissä. Natsimutsilta pieni toive TV2:lle: laittakaa pliis Pikku Kakkosen jälkeen jotain muuta kuin se hektinen sairaalasarja. Vaikka luonto-ohjelmia. Tai ei, ei varsinkaan niitä.

Mainittakoon, että pikkukakkoshetkestä nauttivat aikuiset myös yksinään. Ystäväni päivitti hiljattain Facebookiin kiitokset lastenohjelmalle saadessaan nauttia hetkestä Runebergin tortun kanssa.

Muuten, Pikku Kakkonen tulee aamullakin, myös viikonloppuisin.

Toimitukselta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet