Vantaa-Seura

Körö körö kirkkoon - vanhan ajan loruhetki

Loruhetki Övre Nybackassa marraskuussa 2016.

Karoliina Junno-Huikari

Körö körö kirkkoon..., Harakka huttua keittää..., Tikka puuta koputtaa... Tuntuiko tutulta? Kestikievari Övre Nybackan perheaamussa ma 27.2. klo 10.00 muistellaan vanhoja lastenloruja. Mukana on perinteisiä, kaikille tuttuja loruja, mutta myös tuntemattomampia hokemia kaukaakin historiasta.

Loruhetki sopii parhaiten 0-2 -vuotiaille lapsille, mutta myös isommat lapset ovat tervetulleita mukaan. Paikalle voi tulla vaikka yhdessä isovanhemman kanssa. Loruttelua voi jatkaa kotona, sillä osallistujat saavat mukaansa Vantaa-Seuran kokoaman lorumonisteen.

Loruhetken jälkeen on mahdollisuus kahvitella tai syödä eväitä kievarin tunnelmallisessa, 200 vuotta vanhassa tuvassa. Kestikievari Övre Nybacka sijaitsee Vantaalaaksossa, osoitteessa Nybackankuja 4. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Vantaa-Seurassa jatketaan vanhojen lorujen taltiointia. Olemme myös kiinnostuneita loruhetkiin liittyvistä kokemuksista ja muistoista. Mikäli haluat jakaa kanssamme lorun tai siihen liittyvän muiston, ota yhteyttä [email protected].

Vantaa-Seura

Aikaisempia kirjoituksia

Vantaa-Seura

Vantaa-Seura-Vandasällskapet ry on kaikille vantaalaisille tarkoitettu kotiseutuyhdistys, joka tutustuttaa kotikulmiin järjestämällä retkiä, opastuksia, luentoja ja kulttuuritapahtumia. Julkaisemme myös kirjaa Helsingin pitäjä-Vantaa, olemme Helsingan keskiaikapäivän yksi järjestäjä ja kestikievari Övre Nybackan toimija.

Vantaa-Seura toivottaa kaikki Vantaan historiasta ja kulttuurista kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan yhdistyksen toimintaan. Vantaa on kotikaupunkimme, josta olemme ylpeitä. Kotikulmien tunteminen auttaa niissä viihtymään! Tule mukaan Vantaa-Seuraan!

Lue lisää kotisivuiltamme!

Uusimmat mielipiteet